Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙ;

Πειρατεία σε βάρος του ελληνόκτητου πλοίου ΤΙΤΑΝ βρίσκεται σε εξέλιξη στον Κόλπο του Άντεν. Την κατάληψη του πλοίου από πειρατές, βεβαιώνει το πλήρωμα Ελληνικής Φρεγάτας που βρισκόταν στη περιοχή στο πλαίσιο συντονισμένης διεθνούς δύναμης για την αποτροπή των πειρατειών. Στο πλοίο βρίσκονται 24 ναυτικοί από τους οποίους ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο Α μηχανικός είναι έλληνες. Το φορτηγό πλοίο ΤΙΤΑΝ που φέρει σημαία Αγίου Βικεντίου, είχε αποπλεύσει από τη Μαύρη Θάλασσα μεταφέροντας σίδηρο. Αυτή την ώρα 11.00 μμ. Οδηγείται στις Σομαλικές Ακτές. Ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπ। Ναυτιλίας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 9।30 το βράδυ (πριν 1।30 ώρα) και ήδη βρίσκεται σε επαφή με τις Σομαλικές Αρχές καθώς και με το Κέντρο Καταπολέμησης κατά της Πειρατείας στη Κουάλα Λουμπούρ αλλά και το Αρχηγείο του Στόλου. Διαχειρίστρια εταιρία είναι η ALPAMARA που έχει την έδρα της στον Πειραιά।
ΣΧΟΛΙΟ: Μη ρωτήσει κανείς πως γίνεται να συμβαίνουν ακόμα πειρατείες όταν ολόκληρος διεθνής στόλος οργώνει τον κόλπο του Άντεν εδώ και μήνες και εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για να προστατεύονται - υποτίθεται - τα πλοία। Μη ρωτήσει κανείς επίσης τι όνειρο έβλεπε η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικου Ναυτικού όταν μπροστά της έγινε η Πειρατεία। Αν ρωτήσουμε τον καπ। Γιάννη Νομικό μπορεί να μας πει κανένα πειστικό "παραμύθι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου