Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ & ΣΙΑ (ΥΑΑΝ)

Αναλαμβάνει ...έργο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Δύο Υπουργεία
(σε  ένα),
με έναν Υπουργό
και τρεις Υφυπουργούς!


Ορκίστηκε σήμερα, 27 Ιουνίου 2011, η πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 66, διορίστηκαν οι βουλευτές : 

1.  Μιχάλη Χρυσοχοΐδης του Βασιλείου στη θέση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


2. Σωκράτης Ξυνίδης του Γεωργίου, στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότηταςκαι Ναυτιλίας,

3. Χαράλαμπο Παμπούκη του Παναγιώτη, στη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,

4. Αθανάσιο Μωραΐτη του Χρήστου, στη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του ΠΔ 65/2011, το νέο Υπουργείο αποκτά τις αρμοδιότητες των Υπουργείων που συγχωνεύονται, δηλαδή του πρώην Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας καθώς και του πρώην Υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

Στην πραγματικότητα συγχωνεύτηκαν το Υπουργείο Οικονομίας με το Υπουργείο Ναυτιλίας.  Ωστόσο, είναι προφανές ότι προκειμένου να εμφανιστεί τάχα συρρίκνωση των υπουργείων, αυξήθηκε ο αριθμός των Υφυπουργών.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, στις οποίες περιλαμβάνονται οι γενικές και ειδικές γραμματείες, οι θέσεις και το προσωπικό των συγχωνευόμενων Υπουργείων αποτελούν εφεξής υπηρεσίες, θέσεις και προσωπικό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο ασκεί την εποπτεία και όλων των εποπτευόμενων νομικών προσώπων και φορέων που άνηκαν στα συγχωνευόμενα Υπουργεία.

Εδώ σε θέλω... Παμπούκη

Σημειώνεται ότι ο κ. Παμπούκης ήδη επισκέφθηκε το κτίριο του πρώην ΥΕΝ στην Ακτή Βασιλειάδη, δείγμα ότι θα αναλάβει τα θέματα της Ναυτιλίας.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε από τον νέο Υφυπουργό τις απόψεις του για τη διάσπαση του Υπουργείου Ναυτιλίας από το Λιμενικό Σώμα το οποίο για 90 χρόνια υπήρξε ο στυλοβάτης του εντός και εκτός χωρικών υδάτων καθώς ο ίδιος υπήρξε πρωταγωνιστής της διάλυσης του ισχυρότερου οικονομικού υπουργείου της χώρας.  Και όπως λέει και ο λαός:  Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα...

Δείτε εδώ το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 65 περί σύστασης των Υπουργείων που προήλθαν από τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011:  http://www.mindev.gov.gr/wp-content/uploads/2011/06/Π.Δ.-65-20111.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου