Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ – γεύσεις ποιητικές

Όταν η γεύση είναι «ποίημα»,  δεν αντέχουμε να μην εκφράσουμε την ικανοποίησή μας.  Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες  καθώς στη πλειοψηφία μας τρώμε για να ζούμε και δεν ζούμε για να τρώμε.
Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι, ωστόσο, υπάρχουν πάντα εκείνοι που επικεντρώνονται στη ποιότητα και ταυτόχρονα επιζητούν την υπευθυνότητα προκειμένου οι όμορφες στιγμές της ζωής τους να μη διαταραχθούν ούτε στο ελάχιστον αλλά αντίθετα να ενισχυθούν από οργάνωση, αρμονία και επιτυχία.


Έτσι ακριβώς υπήρξε μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην οποία είχε προσκληθεί το Nextok.

Εκεί ήταν η εταιρία ‘’ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ’’ η οποία είχε αναλάβει να χορτάσει τους παρευρισκόμενους με τα εδέσματά της. Αυτό όμως που πραγματικά μας περίμενε ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη καθώς για πρώτη φορά οι καλεσμένοι έκαναν θέμα συζήτησης τις γεύσεις των φαγητών και των μοναδικών γλυκών.

Βλέπετε, συνηθίζουμε να γευόμαστε μπριζόλες – άχυρο και άγευστα ντιπ και φυσικό ήταν να μας προκαλέσουν απορία όλες οι γεύσεις που δοκιμάσαμε αφού η μία ήταν καλύτερη από την άλλη.

Στην Υποδοχή μας περίμενε ένας υπέροχος ο αφρώδης οίνος Kir Royal και crème de cassis ενώ γευστικότατα καναπεδάκια τομάτας με μους μανούρι και ελιά αλλά και Μπρουσκέτα με προσιούτο Πάρμας, τοματίνι κονφί, παρμεζάνα και πέστο, Won-Ton με κοτόπουλο και λαχανικά μας προκαλούσαν για μια …στομαχική προθέρμανση.

Όπως μάθαμε από τον Υπεύθυνο της εταιρίας, τον κ. Γιώργο Ρουπακιά, η «ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ», δραστηριοποιείται στο χώρο της μαζικής εστίασης από τον Απρίλιο του 2002. Στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 1000 τ.μ. και οι χώροι παρασκευής των εδεσμάτων ανταποκρίνονται στις πλέον σύγχρονες Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές και πληρούν όλες τις κατά ISO 22000:2005 προϋποθέσεις.

Η εταιρεία όπως διαπιστώσαμε κι εμείς, διακρίνεται για την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών και τη δέσμευση της ως προς τις παρερχόμενες υπηρεσίες εστίασης .

- Έχουμε την δυνατότητα και την εμπειρία να αναλάβουμε από ένα παιδικό πάρτι μέχρι και μενού υψηλών και ειδικών απαιτήσεων μας είπε ο κ. Ρουπακιάς.

Στη συνέχεια, το κυρίως πιάτο μας έδωσε πολλές –πολλές επιλογές αφού είχαμε να επιλέξουμε από πιάτα όπως: ΚΡΥΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ δηλαδή Φρέσκο σολομό μαριναρισμένο, Γαρίδες σε παρουσίαση με sauce ταρτάρ και φυσικά ΣΑΛΑΤΕΣ: Πράσινη σαλάτα εποχής με κουκουνάρι και σταφίδες, σαλάτα από ρόκα, μαρούλι, παρμεζάνα, λιαστές τομάτες, βινεγκρέτ αλλά και τη γνωστή μας παραδοσιακή Χωριάτικη με ντομάτα, αγγούρι, πράσινη πιπεριά, ελιές, τυρί φέτα.

Προσωπικά τίμησα ιδιαίτερα την Πατατοσαλάτα Μπλακ Φόρεστ που περιλαμβάνει μπέικον, μαϊντανό,, κόκκινα κρεμμυδάκια, ξύδι, μουστάρδα, σάουερ κριμ

Αλλά και την Πανδαισία που περιέχει ποικιλία από μαρούλια , λόλες, ραντίτσιο, ρόκα & βινεγκρέτ φράουλα.

Βεβαίως εκεί ήταν και το ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ, με Φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και ρίγανη και Σκαλοπίνια μοσχαρίσια με sauce πιπεριού.

Έχετε ποτέ δοκιμάσει CARVERY; Χμ… είναι Μπούτι χοιρινό Βιρτζίνια το οποίο ο μάγειρας τεμάχιζε παρουσία των καλεσμένων και καθένας μπορούσε να συνοδεύσει το πιάτο αυτό είτε από σάλτσα μήλου ή μουστάρδας.

Υπήρχαν και τα συνοδευτικά:

Κρέπες με ζαμπόν και τυρί- πραγματικά γευστικές, και υπέροχες Πατάτες φούρνου, ψητές με θυμάρι και ρίγανη, αλλά και Ριζότο με μανιτάρια & παρμεζάνα και Πέννες με τέσσερα τυριά και τριμμένη παρμεζάνα και Φαρφάλες με τομάτα & βασιλικό αλλά και Μελιτζάνες φούρνου με φρέσκια τομάτα και φέτα

Κάπου πολύ όμορφα τοποθετημένο ήταν και το ΠΛΑΤΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ: Γραβιέρα, ανθότυρος, λαδοτύρι Μυτιλήνης, που δυνοδεύονταν με νοστιμότατες κριθαρομπουκιές ενώ φυσικά υπήρχε και Ποικιλία από υπέροχα μικρά ψωμάκια και κριτσίνια

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία στελεχώνεται από επαγγελματίες του Ξενοδοχειακού και Επισιτιστικού Χώρου με πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα και το Εξωτερικό που μπορούν να εγγυηθούν για το αποτέλεσμα, έχοντας ως γνώμονα τον υψηλό επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει. Αυτό μάλιστα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, είχε επίσης συζητηθεί, καθώς πολύ συχνά στην Ελλάδα, ακόμα και στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, διαπιστώνεται ότι π.χ. ο τραπεζοκόμος δεν γνωρίζει από ποια πλευρά του πελάτη πρέπει να σερβίρει, δεν γνωρίζει καν πώς να κρατήσει ένα μπουκάλι κρασί για να σερβίρει στους πελάτες, ενώ αρκετοί δεν γνωρίζουν καν πώς να κρατήσουν τα σερβίτσια και τα ποτήρια όταν εξυπηρετούν τον κόσμο.

Αντίθετα, διαπιστώσαμε ότι η εταιρεία ΠΛΕΙΑΔΕΣ, διακρίνεται όχι μόνον για την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Όπως μας είπε ο κ. Ρουπακιάς οι μέχρι τώρα συνεργασίες της εταιρίας σε επίπεδο εταιρειών και ιδιωτών, καταδεικνύουν την απόλυτη προσήλωση και επιτυχία στους στόχους της.

Και φθάσαμε έτσι στα ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ. Ήταν απίστευτο κι όμως βρήκαμε εκεί Λουκουμάδες με μέλι & καρύδια αλλά και Γιαούρτι με γεύσεις γλυκά του κουταλιού. Και τι είπαν πρόσφατα οι Τουρκικές εφημερίδες; Ότι οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά ούτε για μπακλαβά; Έ όχι δα! Εμείς είχαμε και μπακλαβάς & κανταΐφι ενώ η ευχάριστες εκπλήξεις μας αυξήθηκαν όταν ένα καρότσι, μας πρότεινε διάφορες γεύσεις παγωτού.

Όσο για το κρασί προήλθε από ένα γνωστό κελάρι ενώ οι προσκεκλημένοι μπορούσαν να έχουν επίσης μπύρες, Αναψυκτικά, Χυμούς & Νερό εμφιαλωμένο.

Γιατί σας γνωρίσαμε τις ΠΛΕΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ; Γιατί η γιαγιά μας έλεγε: Αν έχεις κάτι καλό να πεις, πες το, αλλιώς μη μιλάς καθόλου.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Γεώργιο Ρουπακιά στο τηλέφωνο210 5156192 ή να στείλουν email στη διεύθυνση: info@pleiadescatering.gr. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πλοηγηθείτε και στην: www.pleiadescatering.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου