Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΤΟ "ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

 
Με αντιπροσωπεία της  Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά  με επικεφαλής τον Πρόεδρό  της κ. Στέλιο Μπρατσόλη  συναντήθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου.  
Στη  συνάντηση η οποία κράτησε περισσότερο από μια ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες και κυρίως οι γηπεδικές υποδομές, τα θέματα υγείας των αθλητών  και οι δυνατότητες  οικονομικής ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, αφού άκουσε την αναλυτική  τοποθέτηση – παρουσίαση  του Προέδρου και τις παρεμβάσεις των παρευρισκομένων μελών  του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πειραιά, ανέφερε ότι: «Παρά τη δύσκολη  οικονομική συγκυρία  η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των υποδομών και την επίλυση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου στον Πειραιά. Είναι δεδομένη η πολιτική βούληση τόσο η δική μου όσο και του Περιφερειάρχη μας, του Γιάννη Σγουρού, να αγωνιστούμε για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την  ανάδειξη της κοινωνικής σημασίας του. Μάλιστα στις προθέσεις μας είναι να παραστούμε σε  προσεχές  Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, μετά την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και να συζητήσουμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον Πειραιά.»

Αναλυτικά μετά από ανταλλαγή απόψεων και γόνιμο διάλογο των δύο πλευρών, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
  1. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Διοικητή της Σχολής  Ναυτικών  Δοκίμων, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης, για τη χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά της ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου της Σχολής, ώστε αυτό  να χρησιμοποιείται και από τα ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά.
  2. Να συνεχιστεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων προληπτικής ιατρικής των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, με αξιοποίηση της  κινητής ιατρικής μονάδας της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, των δυνατοτήτων των Δημόσιων Νοσοκομείων της περιοχής και την ενεργό συμμετοχή εθελοντών γιατρών.
  3. Να πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ  και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σεμινάρια πρώτων βοηθειών για ποδοσφαιριστές και παράγοντες των ομάδων.
  4. Να διοργανωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, εντός του 2011   σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ. Πειραιά,  ημερίδα με θέμα «Παχυσαρκία -Διατροφή – Παιδικός Διαβήτης».
  5. Να εξετασθεί τη δυνατότητα ενίσχυσης των ιατρείων των γηπέδων της περιοχής με εξοπλισμό, διασφαλίζοντας την  υγεία των νέων αθλητών.
Τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής με συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της Ε.Π.Σ. Πειραιά για την προώθηση όλων των θεμάτων που αφορούν τις αθλητικές υποδομές και τα γενικότερα προβλήματα του πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου