Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΕΡΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ «ΘΑΝΑΤΟ» ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Ανδρέα μου σας σκότωσαν, φώναξε ο τραγικός πατέρας του Διοικητή του Κυπριακού Ναυτικού
Την παραίτησή του ετοιμαζόταν να υποβάλει ο αδικοχαμένος Διοικητής του Κυπριακού Ναυτικού, Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης.   Αυτή ήταν πρόσφατα η ομολογία του αδικοχαμένου ήρωα στον πατέρα του, λίγες ημέρες πριν την έκρηξη των 200 τόνων εκρηκτικών υλών που «φυλάσσονταν» κάτω από τον καυτό ήλιο, κάτω από 53 βαθμούς κελσίου δίπλα στη Ναυτική Βάση Βασιλικού.
Την αποκάλυψη έκανε ο τραγικός πατέρας, κατά τον ίστατο χαιρετισμό προς τον γιό του, μέσα στην εκκλησία όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, παρουσία χιλιάδων κόσμου αλλά και επισήμων από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Με κάτασπρα μαλλιά ο συγκλονισμένος πατέρας Νίκος Ιωαννίδης μεταξύ άλλων είπε στην εκφώνησή του:

Πολυαγαπημένε μας Ανδρέα εάν σκοτωνόσουν για την ελευθερία της πατρίδας μας θα έλεγα χαλάλι η ζωή σου.

Αλλά όχι Ανδρέα μου, τόσο εσένα όσο και τα άλλα 11 παλικάρια σας δολοφόνησαν.  Διότι μετά την εγκατάσταση των επικίνδυνων εκρηκτικών στη βάση και παρά το γεγονός ότι πολλές φορές ζήτησες να μετακινηθούν σε ασφαλή χώρο κανένας δεν σε έλαβε υπόψη.

Δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν πετύχουμε την παραπομπή των ενόχων ενώπιων της δικαιοσύνης.  Ίσως βρει και η δική σας ψυχή ανάπαυση.

Κάτι άλλο που μετά δυσκολίας αποφάσισα να πω τη τελευταία στιγμή.

Τον τελευταίο καιρό ο Ανδρέας μας ήταν πολύ στεναχωρημένος. Ουδέποτε μιλούσε για στρατιωτικά…

Στην επιμονή μου να ανοίξει τη ψυχή του, μου είπε: «Πατέρα εάν δεν μετακινήσουν αυτόν τον «θάνατο» από τη βάση μας θα υποβάλω παραίτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου