Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Εν αναμονή μιας ακόμα κολοτούμπας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Εκλογές μέσα στον Ιούλιο προβλέπουν αρκετοί σχολιαστές των εφημερίδων που κυκλοφόρησαν το Σάββατο 16 Ιουνίου εκτιμώντας ότι τόσο ο Βαγγέλης Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης θα εμμείνουν στη δήθεν θέση τους περί άμεσης επαναλειτουργίας της ΕΡΤ χωρίς προαπαιτούμενα.

Και προφανώς έτσι θα γίνει εάν πραγματικά οι δύο αρχηγοί της συμπολίτευσης οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη τριμερή συνάντηση της Δευτέρας υπό μία προϋπόθεση:  Ότι ο πολίτης θα ψηφίσει για μία ακόμη φορά σαν πρόβατο.


Θα ήταν όμως αφελές να περιμένουμε ότι τα πάντα θα λεχθούν σ' αυτή τη συνάντηση αντί να πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες έγιναν ήδη μέσα στο Σαββατοκυρίακο μέσω τηλεφώνου και αγγελιοφόρων.  Θα ήταν επίσης αφελές να πιστεύουμε ότι με δεδομένα τα στοιχεία των ολοένα και αρνητικότερων σφιγμομετρήσεων της κοινής γνώμης, οι δύο "συγκυβερνήτες" θα επιμείνουν στη θέση της άμεσης επαναφοράς των 2.600 εργαζομένων της ΕΡΤ.

Αν οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης δεν κατάλαβαν ότι τα "γαβγίσματα" τους ηχούν στ' αυτιά των Ελλήνων ως κροκοδείλια δάκρυα, κάνουν προφανώς μεγάλο λάθος.  Με ποσοστά κάτω του 5% και με τον φόβο ότι σε ενδεχόμενες εκλογές θα δυσκολευτούν και οι δύο παρατάξεις να εισέλθουν στη Βουλή, είναι μάλλον απίθανο να εμμείνουν στις υποτιθέμενες "σθεναρές" θέσεις τους.

Κυριακή κοντή γιορτή.  Λίγες ώρες απέμειναν για να μάθουμε εάν και οι δύο συμπολι-αντιπολιτευτές... εννοούν όσα έλεγαν τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες.   Προσωπικά είμαι περίεργη να μάθω την αιτιολογία που θα επικαλεστούν για να κάνουν μία ακόμα κολοτούμπα.  Τα τελευταία συγχαρητήρια της κ. Μέρκελ στον Σαμαρά ίσως τους βοηθήσουν!

Θεοδοσία Κοντζόγλου
Email: th.kontzoglou@gmail.com
*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου