Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Μείωση χρόνου αποθήκευσης δεδομένων από την Yahoo

Στους τρεις από 13 μήνες αποφάσισε να μειώσει η εταιρεία Yahoo το χρονικό διάστημα αποθήκευσης δεδομένων που συλλέγει για τους χρήστες της. Κάθε φορά που ένας χρήστης χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης ή άλλες υπηρεσίες της Yahoo, η εταιρεία καταγράφει τη συμπεριφορά του καθώς και την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπολογιστή του, γνωστή ως διεύθυνση Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IP).Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η Yahoo δεσμεύτηκε να καθιστά εφεξής «ανώνυμα» τα στοιχεία που συλλέγει εντός τριών μηνών στις περισσότερες περιπτώσεις. Με τη συμπλήρωση τριών μηνών θα διαγράφονται και τα cookies, αρχεία που αποθηκεύονται στους υπολογιστές των χρηστών και περιέχουν στοιχεία για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις τους.Η εταιρεία διατηρεί πάντως το δικαίωμα να παρατείνει αυτό το διάστημα στους έξι μήνες σε περίπτωση απάτης ή κινδύνου για την ασφάλεια των συστημάτων της.Η παραχώρηση της Yahοο είναι αποτέλεσμα πολυετών πιέσεων τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από διάφορες οργανώσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει πέρυσι ότι τα δεδομένα χρήσης δεν πρέπει να αποθηκεύονται για περισσότερο από ένα εξάμηνο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ
ΚΑΙ
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Οτι απέμεινε από το πατρικό μου σπίτι στον Άγιο Ερμόλαο Κερύνειας। Η φωτογραφία είναι από τον Απρίλη του 2004, ανήμερα του δημοψηφίσματος όπου κάποιοι ισχυροί ακόμα και "φίλοι" της Κύπρου προσπάθησαν με ύβρεις, απειλές και καταστροφολογίες να μας πείσουν να δεχθούμε το εκτρωματικό σχέδιο Ανάν। Προσωπικά σας εύχομαι ένα καλύτερο, ειρηνικότερο, προοδευτικότερο μέλλον Αν πράγματι θέλετε κάτι κι εσείς να μου ευχηθείτε, κλείστε τα μάτια και φαναστείτε αυτο το σπίτι να γεμίζει ξανά παιδικές φωνές και όνειρα από τα μέλη της οικογένειας του Νίκου και της Θεοδοσίας Κοντζόγλου
Χρόνια Πολλά
Θεοδοσία

ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓΟΝΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΕ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ

Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας μπλοκάρει
τις πτήσεις των υδροπλάνων; ΕΙΔΗΣΗ: Υπογράφεται εντός των ημερών το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται οι όροι λειτουργίας των υδατοδρομίων। Η εξέλιξη προέκυψε μετά τη συνεννόηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Πάνου Καμένου με τον νέο διοικητή της ΥΠΑ. Στο μεταξύ την υπογραφή του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμένει η εταιρία AIRSEA LINE προκειμένου να δημιουργήσει το υδατοδρόμιο του Φλοίσβου προκειμένου να ξεκινήσει η σύνδεση του κέντρου με τα νησιά Ίο, Άνδρο, Τήνο, Σίφνο, Αμοργό, Φολέγανδρο, Σπέτσες και Κέα. Παράλληλα και σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της εταιρίας Μιχάλη Πατέλη στον ΣΚΑΙ, σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2008 συζητήθηκε με τον υφυπουργό Ναυτιλίας η προοπτική της προκήρυξης διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την επιδότηση δρομολογίων από Ρόδο, Κω και Κάλυμνο προς μικρά νησιά όπως η Χάλκη, η Τήλος, η Σύμη, η Νίσυρος, οι Λειψοί, και η Πάτμος. ΣΧΟΛΙΟ: Το μεγάλο πρόβλημα θα δημιουργηθεί εάν τη Δευτέρα υπάρξει τελικά ανασχηματισμός. Γιατί εάν ανασχηματιστεί – που μάλλον αυτό θα γίνει – ο κ. Μεϊμαράκης, τότε ο διάδοχός του θα χρειαστεί κάποιους μήνες
ή και μερικά χρόνια για να Με λε τή σει !!! το ζήτημα και να βάλει την υπογραφή του. Και προφανώς καινούρια συμφέροντα θα πάρουν θέση στη θέση των παλιών και κάπως έτσι φρενάρει η ανάπτυξη σ’ αυτόν τον τόπο.

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Βολιδοσκοπείται ο πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας για να αναλάβει ως επικεφαλής τυχόν Οικουμενικής Κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ή πρώτη κρούση έγινε στον κ. Παπαδήμο πριν από πέντε ημέρες. Στο μεταξύ οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό πληθαίνουν.