Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δρ. Βάσος Λυσσαρίδης: Ή ΑΓΩΝΙΣΟΥ Ή ΦΥΓΕ...


Ο ιδρυτής της ΕΔΕΚ  Δρ. Βάσος Λυσσαρίδης

Αγέρωχος όπως πάντα, σκληρός αλλά και εύστοχος, καυστικός αλλά και ποιητικός υπήρξε ο λόγος του ιδρυτή της ΕΔΕΚ Δρ. Βάσου Λυσσαρίδη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Ολόκληρη η ομιλία έχει ως ακολούθως:
Η ανακήρυξη χωριστού κράτους αποτελεί ένα στοιχείο της πάγιας Τουρκικής πολιτικής. Αδύνατη η απομόνωση του από το σύνολο των Κυπριακών εξελίξεων.
Από την αυγή της ιστορίας αλληλένδετη η τύχη του Κυπριακού ύ και του μητροπολιτικού Ελληνισμού.
Η Κύπρος μήλο έριδος για ποικιλώνυμους κατακτητές που στόχευαν και στοχεύουν στον έλεγχο των συγκοινωνιακών δυνατοτήτων και μετέπειτα των ενεργειακών πηγών της περιοχής.

ΝΟΕΛ ΜΠΑΞΕΡ: Όταν το επαγγελματικό κοστούμι κρεμιέται στη ντουλάπα

Η Νοέλ Μπάξερ είναι η συγγραφέας
των βιβλίων:
"Από Δρυ παλιά και από πέτρα"
 και "Τη νύχτα που γύρισε ο χρόνος"
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Επιστρέφεις λοιπόν στο σπίτι, λες ένα βαρύ «γεια», αν υπάρχει κανένας να σε ακούσει και πας στην κρεβατοκάμαρά σου να αλλάξεις ρούχα
Νοέλ Μπάξερ* 19/11/2010 | 11:30 Τελευταία Ενημέρωση 11:30 19/11/2010

Επιστρέφεις λοιπόν στο σπίτι, λες ένα βαρύ «γεια», αν υπάρχει κανένας να σε ακούσει και πας στην κρεβατοκάμαρά σου να αλλάξεις ρούχα. Να βάλεις «κάτι για το σπίτι». Κρεμάς το κοστούμι / ταγιέρ που φοράς στο γραφείο, στην άδεια κρεμάστρα που το περιμένει.

Η κρεμάστρα θα έχει τη χαρά να μην το στερηθεί την επόμενη μέρα. Ούτε την επόμενη εβδομάδα. Αν είναι τυχερή, θα το κρατήσει για όλη την σεζόν.