Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Κοντά στους κατοίκους του Νέου Φαλήρου ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας

Τον απευθείας διάλογο με τους πολίτες προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που τους απασχολούν, συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας που περιόδευσε χθες στην περιοχή του Νέου Φαλήρου (Λ. Ειρήνης).

Ο κ. Μίχας συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολλούς επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα στην περιοχή, καθώς η Λεωφόρος Ειρήνης αποτελεί το τοπικό εμπορικό κέντρο, ενώ σε εγκάρδιο κλίμα ήταν και η συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους πολίτες, με τους οποίους ο κ. Μίχας αντάλλαξε απόψεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και αισθητικής της πόλης.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των πολιτών να συμμετάσχουν και να συζητήσουν για τα προβλήματα της περιοχής, ήταν η μεταφορά της συζήτησης σε παρακείμενο καφενείο όπου έλαβε διαστάσεις ανοικτής τράπεζας διαλόγου. Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που επακολούθησε οι κάτοικοι αναφέρθηκαν ως επί το πλείστον στα προβλήματα καθημερινής φύσεως που τους απασχολούν, όπως είναι η καθαριότητα, η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, η αποκατάσταση των φθορών των πεζοδρομίων και η έλλειψη χώρων πρασίνου.

Ο κ. Μίχας κάλεσε τους πολίτες σε κοινή πορεία και ενεργό συμμετοχή προκειμένου να κερδηθεί το δύσκολο στοίχημα της επόμενης μέρας για τον Πειραιά, χαρακτηρίζοντας για την πόλη ως ευκαιρία ιστορικού χαρακτήρα την υλοποίηση του Καλλικράτη, που θέτει βάσεις για τη χρηστή και σύγχρονη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Θ. Πάγκαλος: Τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μαζί

Άποψη Θράσος απύθμενο θα πρέπει να χαρακτηρίζει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι η τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας οφείλεται στο γεγονός ότι «φάγαμε όλοι μαζί τα λεφτά»! Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις Οργανισμών του Δημοσίου και δίνοντας τη δική του εξήγηση στο ερώτημα των πολιτών «πού πήγαν τα λεφτά» ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «σας διορίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο δημόσιο. Τα φάγαμε όλοι μαζί σε μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Είναι προφανές ότι το «όλοι μαζί» μάλλον στον πολιτικό κόσμο της χώρας έπρεπε να απευθύνεται και σ’ όσους επέλεξαν να «πωλήσουν» τη ψήφο τους έναντι μίας θέσης στο δημόσιο. Όπως επίσης προφανές είναι ότι το «όλοι μαζί» δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει το σύνολο των Ελλήνων αλλά μια μειοψηφία που μαζί με τους πολιτικούς όλων των χρωμάτων και σχηματισμών, έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού τα τελευταία 36 χρόνια τρώγοντας με χρυσά κουτάλια, όταν η πλειοψηφία αγωνιζόταν με νύχια και με δόντια να επιβιώσει είτε ως υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα είτε ως βιοτέχνες και επαγγελματίες. Σα δεν ντρέπονται μερικοί!