Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ - ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Άσχετα με το γεγονός ότι η πλευρά του Απόστολου Βεντούρη θα ζητούσε αναβολή της δίκης σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2011 για το αδίκημα της απάτης (εικονική ναυτολόγηση) θα περίμενε κανείς να βρίσκεται στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά, και η Πολιτική Αγωγή δεδομένου ότι από τις ενέργειες του κ. Βεντούρη, εφόσον αυτός δεν αθωωθεί, θα είναι καταφανές ότι έχουν ζημιωθεί ο Ειδικός Λογαριασμός Εμπορικού Ναυτικού (ΕΛΟΕΝ), αλλά και το ΝΑΤ που θα κληθεί σε λίγους μόνον μήνες να καταβάλει στον εφοπλιστή, σύνταξη από το Ταμείο των Ναυτικών.

Κι όμως!  Στο Δικαστήριο δεν υπήρχε κανείς για να υπερασπιστεί

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΛΟΓΩ... ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Μόνο ...ετοιμοθάνατο δεν παρουσίασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης τον Απόστολο Βεντούρη σήμερα, όταν ζήτησαν από την Πρόεδρο του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά να αναβάλει τη δίκη όπου ο ίδιος και ένας πρώην υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος θα δικάζονταν για απάτη.

-  Χρειάστηκε να εισαχθεί επειγόντως πρωί-πρωί στο νοσοκομείο.... και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αξονικό τομογράφο, δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η Πρόεδρος, η οποία ας σημειωθεί έχει προαχθεί σε Εφέτη και η

ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οργισμένοι κατά του Χρήστου Φωτίου οι ναυτικοί

Με κατάληψη του ΝΑΤ σκοπεύουν να αντιδράσουν αύριο οι ναυτικοί για τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στο ΝΙΕΝ καθώς στις 11.00 το πρωί θα αρχίσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου με θέμα τη διάθεση των περίπου 46 στρεμμάτων στην Αστυνομία.  Και αυτή είναι η πρώτη από σειρά κινητοποιήσεων που αφορούν στις κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν στην περιουσία του ΝΑΤ - άρα των ναυτικών - αλλά και στον κατακερματισμό και υποβάθμιση των συντάξεών τους.
Παράλληλα οι ναυτικοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο διορισμένος Πρόεδρος του ΝΑΤ (πρώην πρόεδρος των Λιπασμάτων Δραπετσώνας) Χρήστος Φωτίου, να μειωθεί ο προϋπολογισμός του Ταμείου ώστε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη μειωμένες κατά 50% συντάξεις των Πλοιάρχων και των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.Η ανακοίνωση της ΠΝΟ
 Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Διοίκηση της ΠΝΟ στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, με αφορμή τη συζήτηση κατά την αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), θέματος που αφορά τη «Διάθεση Εγκαταστάσεων Ν.Ι.Ε.Ν. στα Μελίσσια Αττικής ιδιοκτησίας ΝΑΤ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – Γεν. Δ/νση Αττικής, Δ/νση Αστυν./επιχ./σεων Αττικής ΕΚΑΜ» ομόφωνα κατέληξε στα παρακάτω.

ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων λήγει Κυριακή...


Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 λήγει σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η δυνατότητα των υποψηφίων Δόκιμων Σημαιοφόρων να προσφύγουν στον ΑΣΕΠ προσβάλλοντας την ακυρώτητα του τελευταίου διαγωνισμού.  Το γεγονός αυτό δείχνει - το λιγότερο - ότι άγνωστοι-γνωστοί του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, έντεχνα αφήνουν τους ενδιαφερόμενους για προσφυγή να πέσουν στην παγίδα του τελευταίου διήμερου το οποίο όμως είναι Σαββατοκυρίακο και προφανώς καμία ένσταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τον ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, άλλο ένα Σαββατοκυρίακο (17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011) παρεμβάλλεται.  Έτσι ουσιαστικά οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους μόλις έξι ημέρες για να καταθέσουν τις ενστάσεις τους και ήδη απομένουν μόνον οι επόμενες τέσσερις ημέρες:  Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι:  η ένσταση επιτρέπεται για λόγους νομιμότητας και όχι για την βαθμολογία και την ουσιαστική εκτίμηση της Επιτροπής Εξετάσεων και πρέπει να περιέχει συγκεκριμένους λόγους ακυρότητας κατά συγκεκριμένης πράξεως ή παραλείψεως.

Φόβος και εκμετάλλευση

Πάντως για περίεργο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι δικηγόροι αρνήθηκαν να αναλάβουν τις υποθέσεις ενδιαφερόμενων για προσφυγή υποψηφίων ενώ σε μία τουλάχιστον περίπτωση, δικηγόρος ζήτησε ένα εξωφρενικό ποσό για να αναλάβει τον ενδιαφερόμενο.

ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΔΟΚΙΜΟΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ - ΖΗΤΟΥΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των επιλαχόντων- επιτυχόντων Δόκιμων Σημαιοφόρων μετά από όσα έζήσαν - και μερικοί μας μετέφεραν - κατά τη διάρκεια των διαγωνισμών για την κατάταξη εξήντα ατόμων στις ταξεις του Λιμενικού Σώματος. 

ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨ. ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ

Συγκάλυψη επιχείρησε μέλος  της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με την ευνοημένη υποψήφια η οποία διαγωνίστηκε - και πέτυχε τελικά - για να καταταγεί στους Δόκιμους Σημαιοφόρους. 

 Ό απότερός του στόχος ήταν διπλός:
α)  Να μην προσβληθεί το κύρος του Λιμενικού Σώματος και να μην αποκαλυφθεί η βρόμα και η δυσοδία που πνίγει το "Σπίτι του Λιμενικού" όπως αποκαλεί το κτίριο όπου στεγάζεται το Αρχηγείο Λ.Σ., (πρώην ΥΕΝ) και

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ

Στον ευτελισμό του Λιμενικού Σώματος οδηγούν δυστυχώς οι αποκαλύψεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνιστές ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Λιμενικού και οι οποίες αφορούν τον διαγωνισμό για την κατάταξη των εξήντα Δόκιμων Σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα.

- Ποιος τηλεφώνησε στην υποψήφια που υποχρέωσε όλους τους εξεταζόμενους να την περιμένουν ως τις δέκα παρα δέκα (9.50) στην Σχολή Ευελπίδων την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011;

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Παρά το γεγονός ότι πάντα ακούγεται πως από τους περιορισμούς προσλήψεων "εξαιρούνται τα Σώματα Ασφαλείας, και οι τομείς της Υγείας και της Παιδείας", ωστόσο έντονη είναι η ανησυχία μεταξύ των εξήντα δόκιμων σημαιοφόρων που πέτυχαν στους πρόσφατους διαγωνισμούς εξ' αιτίας των τελευταίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικών και οικονομικών συντακτών ενδέχεται σε λίγες ώρες να ανακοινωθεί η ακύρωση όλων των διαγωνισμών πρόσληψης αλλά και η ακύρωση των προσλήψεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2010 και το 2011.

Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ


...Και τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους

Κόντρα σε όσους - κυρίως στην Ελλάδα - υποστήριζαν ότι η υπόθεση "Στρος Καν" ήταν στημένη, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε μία «ανάρμοστη σχέση» με τη Ναφισάτου Ντιαλό.  Ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι «δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος» της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη.