Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΕΠ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΡΩΣΙΚΟΥ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑ ΠΛΟΙΑ



Με εξωτερικούς επιθεωρητές επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες των επιθεωρήσεων που χρειάζονται τα 16 μέχρι στιγμής ακινητοποιημένα πλοία ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σχετικά με το θέμα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνισμού και Ναυτιλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
  

ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ


Ο Ρωσικός Νηογνώμονας παίρνει πολλούς στον βυθό...

Στο Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή για κατεπείγουσα συνέχιση της ΕΔΕ που αφορά στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών σε πλοία της ακτοπλοΐας.

ΠΟΙΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Σύμφωνα με πηγές μέσα από το πρώην ΥΕΝ, ποτέ μα ποτέ οι Αναγνωρισμένοι Οργανισμοί (νηογνώμονες), δεν  εποπτεύονταν ικανοποιητικά από την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων.

Απόδειξη είναι ίσως και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, ποτέ το αρμόδιο Υπουργείο - εκτός μίας φοράς πολύ παλιά - δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για το είδος των ελέγχων, τις ελλείψεις και τις  παραβάσεις που διαπιστώθηκαν καθώς και  τα πρόστιμα που  επιβλήθηκαν(;) μέχρι σήμερα.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΛΟΓΩ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΑΞΙΟΠΛΟΙΑΣ


 Στο στόχαστρο των Αρχών και αξιωματικοί του Λιμενικού

Λιμενικοί και ιδιώτες, με τις παράνομες δραστηριότητές τους, «έστησαν στα πέντε μέτρα» την ακτοπλοΐα, καταδικάζοντας τα νησιά σε απομόνωση.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πέρα από τα 16 πλοία τα οποία έπλεαν με πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του Ρωσικού Νηογνώμονα,  οι έρευνες στρέφονται σε άλλα περίπου 50 ύποπτα πλοία του ίδιου οργανισμού.