Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Στο γήπεδο του παραδείσου ο πρόεδρος του Πανεαπολικού Γιάννης Κανδύλης

Μεγάλο το κενό που αφήνει η απώλεια του
Γιάννη Κανδύλη, στον αθλητισμό, στην οικογένεια
και στο φιλικό του περιβάλλον
Θλίψη, απέραντη θλίψη προκάλεσε στους εκατοντάδες φίλους του η είδηση της απώλειας του φίλαθλου, προέδρου του Παννεαπολικού Γιάννη Κανδύλη. 'Ανθρωπος με μεγάλη, ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά στον αθλητισμό, ο Γιάννης Κανδύλης αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο του αθλητισμού τον οποίο υπηρέτησε αλλά και στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος του σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής λίγο μετά το τέλος του αγώνα του Πανεαπολικού με τον ΟΚΕ στο κλειστό Γούβας στην Ελευσίνα.

Ο αγώνας κρίθηκε στην παράταση όπου ο γηπεδούχος ΟΚΕ νίκησε 85-83 σπάζοντας το αήττητο του Παννεαπολικού. Στη διάρκεια του αγώνα ο Γιάννης δοσμένος ψυχή και σώμα στις προσπάθειες των αθλητών του όπως ήταν φυσικό δεν απέφυγε τη συγκίνηση η οποία προφανώς και απέβη μοιραία καθώς ο ίδιος γνώριζε ότι τις επόμενες ημέρες επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

Φορτισμένος βγήκε από το γήπεδο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Θεοδοσία και τον γιο του και προπονητή Θέμη αλλά πριν απομακρυνθεί έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε. Στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του αν και προηγήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς.

Κάτω δεξιά και πάντα με το χαμόγελο
διακρίνεται ο Γιάννης Κανδύλης
Στο σπίτι του Γιάννη Κανδύλη στη Νίκαια από τη πρώτη στιγμή της θλιβερής είδησης φθάνουν συλλυπητήρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για την ακεραιότητα, την εντιμότητα και τη σοβαρότητα του χαρακτήρα του αλλά και τη μεγάλη αγάπη του για τον αθλητισμό και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλε για να μεταδοθεί το αθλητικό ιδεώδες στους νέους της Β΄ περιφέρειας του Πειραιά και ιδιαίτερα της Νίκαιας, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Κορυδαλλού από όπου προέρχονταν η πλειοψηφία των αθλητών του συλλόγου.

Ας σημειωθεί ότι το σωματείο Α.Ο. Παννεαπολικός ιδρύθηκε το 1977 από μια παρέα φίλων στην Άνω Νεάπολη μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γιάννης.

Πλήθος συλλυπητήριων μηνυμάτων κατακλύζουν και την ιστοσελίδα του συλλόγου στο Facebook. Μεταξύ άλλων φίλοι του Θέμη Κανδύλη σημειώνουν:

* Συλλυπητήρια φίλιε μου!!Ακόμα θυμάμαι τον πάτερα σου να έρχεται να μας παίρνει από το σπίτι μου με τον αδελφό μου για να πάμε για προπόνηση!!Κουράγιο και πάντα ευχάριστες αναμνήσεις να έχεις από εκείνον!

* Καλό ταξίδι ΠΡΟΕΔΡΕ . Το ταξίδι στα " Κύθηρα " θα είναι φτωχότερο για όλους εμάς.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Γιάννη Κανδύλη θα ψαλεί στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Νικαίας στις 4.00 το απόγευμα της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου 2013 ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο Α΄ νεκροταφείο Νικαίας.
Συλλυπητήριά ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΟΚ Ελευσίνας, του οποίου όλοι οι αθλητές σοκαρίστηκαν από τη δυσάρεστη είδηση.

Επίσης το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εκφράζει την βαθιά του οδύνη για την απώλεια του σημαντικού παράγοντα και θα παραβρεθεί σύσσωμο στην κηδεία του ενώ αντί στεφάνου θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο στην μνήμη του .

Mε απόφαση της επιτροπής πρωταθλημάτων αναβλήθηκαν οι αγώνες:  Κυρίαρχοι - Παννεαπολικός (παίδων) που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 19/10/13 καθώς και ο αγώνας Προφήτης Ηλίας - Παννεαπολικός (εφήβων) που ήταν προγραμματισμένος για την Τρίτη.