Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ...

Συγκινητικός τελευταίος αποχαιρετισμός από έναν δημοσιογράφο προς έναν λεβέντη καπετάνιο


Τον καπετάν Δημήτρη Μποζώνη, τον γνώρισα πριν από ένα χρόνο περίπου μέσο ενός καλού συναδέλφου του Στέλιου Σοφιανού, στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ που κάναμε στο «Βήμα» για τα φονικά κύματα.

Αφορμή για το ρεπορτάζ αυτό είχε σταθεί ένα τριπλό μεγάλο κύμα, η γνωστή μας τρικυμία, που είχε κτυπήσει ένα κρουαζιερόπλοιο του Ομίλου Λούη χωρίς καμιά απολύτως προειδοποίηση με συνέπεια να χάσουν τότε τη ζωή τους τρείς επιβάτες του πλοίου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ, ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την οποία εκφώνησε κατά τη τελετή παράδοσης - παραλαβής του νέου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, ή της Ακτοφυλακής όπως είναι ουσιαστικά.  Παρακάτω, αναλύουμε κάθε παράγραφο μετά και τις τελευταίες εξελήξεις πιστεύοντας ότι όσα παραθέτουμε αποτελούν και πεποίθηση μεγάλου αριθμού αξιωματικών και στελεχών του Λ.Σ.





Σήμερα δεν είναι μία ημέρα απλής παραδοσιακής τελετής παράδοσης παραλαβής στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Σήμερα είναι

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΠΟΝΕΡΑ...

Θέλει να γίνει υπαρχηγός!

• Στο γραφείο του κ. Βαλεργάκη αποσύρθηκαν μετά την τελετή, ο ναύαρχος και η κ. Ρετζεμπέρη. Όλοι μαζί το έριξαν στη τσικουδιά.

Λίγο νωρίτερα, στο προαύλιο του «αείμνηστου» ΥΕΝ, κάποιος ακούστηκε να δηλώνει με έπαρση:

ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

Διαβάστε
σε λίγα
λεπτά: 

Τι υπάρχει
 πίσω
από την
 ομιλία
του
Χρήστου Παπουτσή;

Τα μυνήματα!
οι προειδοποιήσεις!
η εντολή υποταγής
στον νέο Αρχηγό!
και άλλα!

Ανέλαβε ο πρώτος …Αρχηγός Ακτοφυλάκων

Μέσα σ’ ένα συγκρατημένο, άκρως μουδιασμένο και απογοητευτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.

Όταν η πίκρα και η διάθεση για "πληρωμή"
έχουν πρόσωπο ανθρώπων...

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής αν και είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος καθώς υποχρεώθηκε να ορίσει ως  Αρχηγό τον αντιναύαρχο Κωνσταντίνου Σούλη τον οποίο αρνείτο επί τρεις μήνες.  Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα ιδρυθεί Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Άφησε μάλιστα να γίνει κατανοητό από τον νέο Αρχηγό ότι οφείλει να συνεργαστεί με τα Αρχηγεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσα από διακλαδικές συνεργασίες στα πλαίσια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να εξασφαλιστεί ο μέγιστος βαθμός για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Παπουτσής μίλησε επίσης και για την ανάγκη στελέχωσης του Λ.Σ. αναφέροντας ότι