Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ(;) ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΘΥΕΛΛΑ


Αναμένεται το πρωθυπουργικό διάγγελμα



Η παραίτηση Γ. Παπανδρέου και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης κοινής αποδοχής, είναι το επικρατέστερο σενάριο που επικρατεί τις τελευταίες ώρες μετά και την τελευταία δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος είπε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είναι δεμμένος με την καρέκλα του.

Στο μεταξύ εν μέσω σεναρίων για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, είτε με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, είτε με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων, ολοκλήρωσε τις επαφές του με τους κομματάρχες ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα τις επόμενες ώρες. Εκτεταμένα επεισόδια έλαβαν χώρα γύρω από την πλατεία Συντάγματος, με την Αστυνομία να αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. 

ΝΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Παπανδρέου επιμένει στο χαρτί της συναίνεσης-επεισόδια με τραυματίες στη βουλή

Κορυφώνεται η αγωνια για την έκβαση της ελληνικής κρίσης χρέους, καθώς η έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης, η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και η εφαρμογή του Μνημονίου τίθενται εν αμφιβόλω, λόγω της πιθανολογούμενης άμεσης προσφυγής στις κάλπες, εν μέσω διογκούμενης λαϊκής δυσφορίας και έντονων αντιδράσεων.

Μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ "ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ" ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Με χιλιάδες πολίτες να έχουν ασφυκτικά περικυκλώσει τη βουλή, με προσπάθειες παρεμπόδισης των βουλευτών να εισέλθουν στο κοινοβούλιο και με τον Πρωθυπουργό να συναντάται σε λίγα λεπτά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η χώρα σήμερα γυρίζει σελίδα.

Ευτυχώς η ΕΣΗΕΑ ανέστειλε την απεργία των δημοσιογράφων - οι οποίοι προφανώς δεν έπρεπε να απεργούν σήμερα - και έτσι όσοι πολίτες βρίσκονται μακριά από την πρωτεύουσα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν με ζωντανές πλέον συνδέσεις τα γεγονότα.

Εδώ και λίγη ώρα, εκατοντάδες  διαδηλωτές αυτή την ώρα προσπαθούν να ρίξουν το σιδερένιο φράκτη που έχει στηθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ

Όλη η Ελλάδα στους δρόμους, η Βουλή σε κλοιό διαδηλωτών, η κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο



...μέχρι την επόμενη, αφού έπεται καταιγιστική συνέχεια

Η μητέρα των απεργιακών μαχών δίνεται από το πρωί. Με το πρώτο φως. Όπως οι περισσότερες μάχες. Σε πολλά μέτωπα, ως προς την τακτική. Αλλά, σε ένα (κύριο) μέτωπο, ως προς την επιδίωξη: Να μην περάσει το αποκαλούμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η δέσμη μέτρων που, κατ’ επιταγήν της τρόικας, εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών και που σημαίνει νέα φοροεπιδρομή, μεγαλύτερη ακρίβεια, περισσότερες απολύσεις και γενικό ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ακόμη και ακίνητης.

Η συσσωρευμένη λαϊκή οργή που αναμένεται να εκδηλωθεί με τα απεργιακά συλλαλητήρια, αλλά και τα -ανά τη χώρα- ραντεβού στις πλατείες, απειλεί πλέον ευθέως το ίδιο το πολιτικό σκηνικό, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

ΠΑΛΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ποιους αλήθεια θέλουν να εξυπηρετήσουν εκείνοι που αποφάσισαν την σημερινή απεργία  στα ΜΜΕ;
Για μια φορά ακόμη η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στερώντας από τον ελληνικό λαό την πληροφόρηση κατά την ημέρα της  μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης της 15ης Ιουνίου 2011.

Όπως αναφέρει και το φιλικό μας "ΈΔΩ ΑΘΗΝΑΙ" http://xanthidisathens.blogspot.com/2011/06/blog-post_124.html αυτή η τακτική συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, παρά τις τόσες αντιδράσεις, εντός και εκτός του δημοσιογραφικού χώρου.

ΤΑ "ΒΡΟΝΤΗΞΕ" ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΤΣΑΚΑΣ


ΜΕΓΑΣ αναβρασμός επικρατεί στο κυβερνητικό "στρατόπεδο" καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές του "Κινήματος", εγκαταλείπουν την αποτυχημένη συνταγή της κυβέρνησης για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το blog  "ΕΔΩ ΑΘΗΝΑΙ"  http://xanthidisathens.blogspot.com/2011/06/blog-post_1927.html,%20την την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε σήμερα ο πρώην υπουργός καιβουλευτής Αντώνης Κοτσακάς. Σε επιστολή του προς τον Γ.Α. Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχ. Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται «από το τέως ΠΑΣΟΚ», διευκρινίζοντας εξαρχής ότι «δεν φεύγω εγώ από το Κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ

Σκληρές αλήθειες περιλαμβάνει η επιστολή του βουλευτή προς τον Γ. Παπανδρέου
Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε ότι
η ελπίδα δεν χάθηκε καθώς υπάρχουν
ακόμα βουλευτές που ξέρουν να
τιμούν τη ψήφο των ψηφοφόρων τους
όπως ο Γιώργο Λιάνης, η Σοφία
Σακοράφα, ο Βασίλης Οικονόμου και
μερικοία ακόμα.  Αναζητούνται άλλοι
154 έντιμοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ
Σε επιστολή του, στην οποία ανακοινώνει την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί, ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, υπογραμμίζει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και πως «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο».

«Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς», αναφέρει στην τετρασέλιδη επιστολή παραίτησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Φλώρινας. «Όλοι παραδέχονται πλέον, ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό και τέλος, να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ - Αριστουργηματική αξονική τομογραφία

Της Έλενας Ακρίτα


Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ είναι µια πολύ αγαπηµένη οικογένεια.

Είναι ο αγαπηµένος µου µπαµπάς, η αγαπηµένη µου µαµά, ο αγαπηµένος µου αδελφός.

Τον αγαπηµένο µου µπαµπά δεν τον ßλέπω ποτέ, γιατί φεύγει το πρωί για τη δουλειά και γυρίζει τα µεσάνυχτα. Δηλαδή κανονικά γυρίζει στις 7.00 µ. µ., αλλά κάνει και πέντε ώρες γύρω - γύρω το τετράγωνο µέχρι να ßρει να παρκάρει.

Κι όταν έρχεται δεν είναι και πολύ χαρούµενος και καθόλου δεν µοιάζει µε τους µπαµπάδες των διαφηµίσεων που µπαίνουν µέσα µε δωράκια και σοκολάτες και τα παιδιά πηδάνε στην αγκαλιά του κι αυτός γελάει και τα στριφογυρίζει ψηλά. Εµάς λέει: «Άι σιχτίρι, το κωλοκράτος µου µέσα!!» και ßροντάει τα κλειδιά στο συρτάρι. Την αγαπηµένη µου µαµά δεν τη ßλέπω επίσης, γιατί κι αυτή δουλεύει αλλά έρχεται σπίτι µε το λεωφορείο. Και µετά πλένει, σιδερώνει, σφουγγαρίζει, µαγειρεύει και ßρίζει τον µπαµπά που δεν πήρε τυρί τριµµένο από το σούπερ µάρκετ. Και δεν µοιάζει καθόλου µε τις µαµάδες των διαφηµίσεων, γιατί δεν µαγειρεύει ßαµµένη ούτε µε ψηλοτάκουνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρο το κείμενο εδώ:  http://theexantas.blogspot.com/2011/06/blog-post_2489.html