Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

<ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΘΑΙΝΕΙ...>

<Αυτοί οι μικρί άγγελοι ήταν αντικομφορμιστές και ασυμβίβαστοι>

Είναι φανερό ότι σύσσωμη πλέον η Κύπρος, πιστεύει ότι η ίδια η πατρίδα σκότωσε τα 13 παιδιά της, κατά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης", το πρωί της 11ης Ιουλίου.

"Να πεθαίνεις για τη Κύπρο είναι άλλο, κι άλλο η Κύπρος να σε πεθαίνει", ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο φίλος της οικογένειας Χριστοφόρου Μενέλαος Αβραάμ, μέσα στην εκκλησία της κατάμεστης από κόσμο Αγίας Τριάδος Λεμεσού.

<ΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΕΣΥ» ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ

Συγκλονισμένος ένας ηλικιωμένος με άσπρα μαλλιά, ο κ. Θεοφίλου όπως αναγγέλθηκε από το νεκρώσιμο βήμα, αποκάλυψε ότι μέσα στη δύνη της φωτιάς που εκδηλώθηκε κοντά στα αποθηκευμένα εκρηκτικά, οι αδελφοί Χριστοφόρου, διέταξαν τον καρδιακό τους φίλο, να μείνει στα μετόπισθεν των επιχειρήσεων, διαβλέποντας ότι ο κίνδυνος έκρηξης ήταν εξαιρετικά μεγάλος.

<ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ, Η ΘΥΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ>

<Υποχρέωσή μας, η θυσία σας να μη
πάει χαμένη...>
Όλοι ήθελαν να πουν δυό λόγια αποχαιρετισμού στα 19χρονα παιδιά της Λεμεσού που έκαναν υπερήφανη τη πόλη τους, την Κύπρο και όλο τον ελληνισμό.

Διασώστης της Πολιτικής Άμυνας την οποία υπηρετούσαν οι δύο αδελφοί, ο κ. Μάρκος Πετρίδης πήρε τον λόγο στο νεκρώσιμο βήμα της Αγίας Τριάδας Λεμεσού λέγοντας μεταξύ άλλων:

ΜΙΛΤΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ: «ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΔΕΝ ΠΑΩ»

Την αγάπη των δίδυμων αδελφων για το χορό εξήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Διόνυσος» όπου από παιδιά ο Μίλτος και ο Χρήστος Χριστοφόρου μάθαιναν Κυπριακούς και Ελληνικούς Δημοτικούς χορούς.
Αποχαιρετώντας τους δύο μαθητές του, ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε μεταξύ άλλων στην κατάμεστη εκκλησία της Αγίας Τριάδας Λεμεσού:

ΤΟΥΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Με κλάματα στα μάτια και με φωνή τρεμάμενη, ο ασπρομάλλης ιερέας της Αγίας Τριάδας Λεμεσού, έστειλε δυο λόγια παρηγοριάς στην οικογένεια των 19χρονων Χρήστου και Μίλτου Χριστοφόρου.  Παράλληλα εξήρε το ήθος των δύο παιδιών.

«ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ»

Την πρόταση να πάρει το όνομα των δύο αδικοχαμένων αδελφών έκανε δημόσια στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, ένας φίλος τους κατά τη διάρκεια της εκφώνησης σύντομου επικήδειου λόγου ο οποίος κάλεσε και όλους τους Κύπριους να μείνουν ενωμένοι για να ζητήσουν ευθύνες από τους υπαίτιους του τραγικού γεγονότος όπου βρήκαν τον θάνατο 13 (μέχρι στιγμής) άνθρωποι και βύθισαν την Κύπρο κυριολεκτικά στο σκοτάδι.

<ΜΙΛΤΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕΙ>

Συμμαθητής των αδελφών Χριστοφόρου, ο Σταύρος Μιχαηλίδης  εκφώνησε επικήδειο λόγο  εκ μέρους των συμμαθητών και φίλων των δύο 19χρονων ηρώων.

<Σαν ένα κακό όνειρο, ένας κακός εφιάλτης...

Η καρδιά μας πέτρωσε, το χαμόγελο χάθηκε και έμεινε μόνον η εικόνα σας ...

«ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΣΤΗ ΓΗ»

Συγκλονιστικός ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός που εκφώνησε στην κηδεία των δίδυμων ναυτών Χρήστου και Μίλτου Χριστοφόρου, η βοηθός Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Νικολάου, απ' όπου είχαν αποφοιτήσει τα δύο αδέλφια.

Από τον επικήδειο της κ. Πέρσας Δημητρίου είναι τα πιο κάτω αποσπάσματα.

"Ο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΛΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ"

Τα δίδυμα αδέλφια Χριστοφόρου αποχαιρέτησε πρώτος με επικήδειο λόγο εκ μέρους της Μονάδας που υπηρετούσαν, (Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης"),  ο Πλωτάρχης Γρηγόρης Γρηγορίου.

Ο Πλωτάρχης εξήρε το ήθος των δύο αδελφών και τόνισε τα χαρίσματά τους, χαρίσματα που τους έκαναν αγαπητούς σε όλη τη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης".

ΚΗΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ 19ΧΡΟΝΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά η εξόδιος ακολουθία για τους  δίδυμους ήρωες της Κύπρου Χρήστο και Μίλτο Χριστοφόρου.

Σε μία κατάμεστη εκκλησία και προαύλιο, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν οριστικά τα δύο παλληκάρια που αψήφισαν τον θάνατο ενώ μέσα από τους επικήδειους λόγυς ήρθαν στο φως συγκλονιστικές στιγμές από τις τελευταίες ώρες της ζωής των δύο αχώριστων αδελφών.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ -ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ - ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΥΡΩ

Ο Παπανδρέου προσπαθεί να πιέσει τους Ευρωπαίους για επίσπευση αποφάσεων
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 11

Μετά τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, για το ενδεχόμενο προσωρινής στάσης πληρωμών προειδοποιεί και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας προφανώς να πιέσει περισσότερο τις Βρυξέλλες και τους Ευρωπαίους ηγέτες, που συνεχίζουν να δείχνουν αναποφασιστικότητα, αναβάλλοντας τη λήψη αποφάσεων.

ΤΙ; ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ Η ...ΑΜΕΡΙΚΗ;

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011
■Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ανησυχία προκαλούν τελευταία οι ειδήσεις από τις ΗΠΑ: κινδυνεύει, λέει, να χρεοκοπήσει η Αμερική, βυθίζοντας σε οικονομικό χάος ολόκληρο τον πλανήτη! Εχει μάλιστα και συγκεκριμένη ημερομηνία ο επερχόμενος Αρμαγεδδών - στις 2 Αυγούστου. Αν μέσα σε ένα δεκαήμερο, συνεχίζει η ιστορία, δεν συμφωνήσουν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί ώστε η συμφωνία τους να έχει αποτυπωθεί σε νόμο του αμερικανικού κράτους πριν από τη μοιραία ημέρα της 2ας Αυγούστου 2011, πάει, καταστραφήκαμε. Τρομολαγνικές δηλώσεις ανάλογου περιεχομένου έκανε ήδη και η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ: "Αν εξελιχθεί πλήρως το σενάριο για στάση πληρωμών, τότε οι επιπτώσεις θα είναι πραγματικά άσχημες όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για την παγκόσμια