Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Ολοκληρώθηκε η σύνθεση της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος με την επιλογή και τις  προαγωγές των Ανώτατων Αξιωματικών του Λιμενικού.  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο υπάγεται πλέον το Λιμενικό, μετά τη σημερινή σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος (με ευρύτερη σύνθεση έτους 2010) και  υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, επελέγησαν για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Υπαρχηγών,  ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Φουστάνος Θεόδωρος  και ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Βαλεργάκης Γεώργιος, οι οποίοι και πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΣΥΝΕΧΑΡΕΙ ΤΟΝ Α ΥΠΑΡΧΗΓΟ Λ.Σ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΦΟΥΣΤΑΝΟ

Πρώτος Υπαρχηγός στο Λιμενικό Σώμα, επελέγη πριν από λίγα λεπτά ο κ. Θεόδωρος Φουστάνος.  Στον Αντιναύαρχο - πλέον- ανακοίνωσε την επιλογή, ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με προσωπικό τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός αναμένεται αργότερα το απόγευμα στο κτήριο του ΥΘΥΝΑΛ προκειμένου να συγχαρεί όλους τους προαχθέντες.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, επέλεξε επίσης για τη θέση του Β΄ Υπαρχηγού τον κ. Βαλεργάκη.  Έτσι άνοιξαν έξι θέσεις Υποναυάρχων τις οποίες θα καταλάβουν ισάριθμοι αρχιπλοίαρχοι.

Η Συνεδρίαση του αρμόδιου Οργάνου, πραγματοποιείται αυτή την ώρα.   Πρώτος και απόλυτα σίγουρος για προαγωγή  είναι ο αρχιπλοίαρχος Κώστας Καράμπαμπας του οποίου η υγεία βελτιώνεται σταθερά.  Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καράμπαμπας έπρεπε να είχε προαχθεί εδώ και μερικούς μήνες, πράγμα που δεν έγινε εξ' αιτίας του γεγονότος ότι δεν είχαν ορισθεί Αναθεωρητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταίος στη σειρά Αρχιπλοίαρχος που θα προαχθεί είναι ο κ. Τσιαδής, ο σημερινός Λιμενάρχης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους αρχιπλοιάρχους συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να αποστρατευθεί ως ευδοκίμως τερματίσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορικά με την προαγωγή του κ. Φουστάνου, η ενέργεια προκάλεσε την ικανοποίηση σε όσους τον γνωρίζουν καθώς πρόκειται για αξιωματικό χαμηλών τόνων και θετικό χαρακτήρα.

Ηθικό Διοίκηση – Ηγεσία & Στρατιωτική Επαγγελματική Ηθική

(Μέρος 2ο)
Οι διοικούμενοι αναμένουν από τους ηγέτες τους
επαγγελματική ικανότητα, παράδειγμα
και προσοχή-φροντίδα.
Συνοπτική ανάλυση του Ηθικού
Το ηθικό έχει περιγραφεί σαν το μυστικό όπλο στο πεδίο της μάχης. Είναι ένας πολυσύνθετος παράγοντας, που αναπτύσσεται σε μία ομάδα ατόμων με κοινό στόχο και σκοπό, εξαρτάται δε από πολλές παραμέτρους, όπως φάνηκε παραπάνω.