Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Κι όμως επέτρεψαν στο Χάι Σπιντ 3 να ...τιμήσει το όνομά του!

Κι όμως το Υπουργείο Ναυτιλίας επέτρεψε στο Χάι Σπιντ 3 να ...τιμήσει το όνομά του!
Κι όμως επέτρεψαν στο Χάι Σπιντ 3 να τιμήσει το όνομά του... επιτρέποντάς του να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του με τρεις από τις τέσσερις μηχανές.
Φυσικά ούτε λόγος για αποζημίωση στους επιβάτες που πλήρωσαν "πύραυλο" για να έρθουν με ...γαϊδουρι, άντε με άλογο για να μην προσβάλουμε και το συμπαθές τετράποδο και για να μην είμαστε και υπερβολικοί.
Στο κάτω κάτω της γραφής τι Χαι Σπιντ 3 θα ήταν εάν εξακολουθούσε να λειτουργεί με τέσσερις μηχανές;

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ ΒΛΑΒΗ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Προσπάθησε να αποκρύψει ο πλοίαρχος του Χάι Σπιντ 3 τη βλάβη που παρουσιάστηκε στο σκάφος όταν κατέπλευσε με 65 λεπτά καθυστέρηση στο λιμάνι της Σαντορίνης. Η βλάβη στη Νο «1» μηχανή εντοπίστηκε από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων ενώ ο πλοίαρχος ισχυρίστηκε ότι απλά είχε μειώσει την ταχύτητά του λόγω υπερθέρμανσης της ίδιας μηχανής.

Σύμφωνα με το Υπ. Ναυτιλίας η εταιρία υπέβαλε το αίτημα να συνεχιστεί ο πλους με τις τρεις μηχανές και με 68 επιβάτες με προορισμό την Ιο και 367 επιβάτες με προορισμό τον Πειραιά.

Το αίτημα εξετάζεται.

Αντε να βάλουν και οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ το χέρι στη τσέπη...

Αντε να βάλουν και οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ το χέρι στη τσέπη...
Την εφοδιαστική και τεχνική υποστήριξη των ιπτάμενων μέσων του Λιμενικού Σώματος ανέλαβε από σήμερα η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας και ο Διευθύνον Σύμβουλος της ΕΑΒ Αναστάσιος Φιλιππάκης. Να σημειωθεί ότι καθηλωμένα λόγω βλάβης βρίσκονταν εδώ και μήνες τα πέντε από τα 7 αεροσκάφη και τα 5 από τα έξι ελικόπτερα. Η σύμβαση έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2013.
-=-=-=-=
Προφανώς τώρα θα πρέπει να προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός ώστε να βρεθεί ΓΕΡΑΝΟΣ αλλά και ΝΤΑΛΙΚΕΣ για να μεταφέρουν τα ελικόπτερα και αεροσκάφη του Λ.Σ. στην ΕΑΒ. Και φυσικά να ευχηθούμε να μη μετατραπεί ο προαύλιος χώρος της ΕΑΒ σε μουσείο Ιπτάμενων Μέσων του Λ.Σ.!