Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«ΒΑΠΟΡΑΚΙ» EΚΑΝΑΝ ΣΚΥΛΟ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ …ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ


Όχι μόνον έβρισκε τα ναρκωτικά, αλλά είχε
μετατραπει από τον Λιμενικό σε ...βαποράκι!
Σκύλος του Λιμενικού Σώματος, εκπαιδευμένος στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιήθηκε από δύο επικελευστές του Λιμενικού στη πώληση ινδικής κάνναβης βάρους περίπου τριών κιλών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 20ης Μαΐου στη Ξάνθη. Οι δύο λιμενικοί συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω από στελέχη της τοπικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το nextok.blogspot.com οι δύο επικελευστές είχαν γίνει αντιληπτοί από καιρό ότι διέθεταν ναρκωτικές ουσίες. Το γεγονός ήταν γνωστό τόσο στις Λιμενικές όσο και στις Αστυνομικές Αρχές.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΤΤΙΚΑ GROUP ΜΕ ΑΝΕΚ

Νέα ακτοπλοϊκή κοινοπραξία διαφαίνεται στον ορίζοντα.  Σύμφωνα με πληροφορίες εκκολάπτεται η  η συνεργασία των εταιριών ΑΝΕΚ και Attica Group οι οποίες δημιουργούν κοινοπραξία στις γραμμές στης Κρήτης και της Αδριατικής.

 Εκτιμάται ότι αύτή η συνεργασία θα αποφέρει οικονομίες κλίμακος, ορθολογικότερη χρήση του μεταφορικού δυναμικού τους και αποδοτικότερη εκμετάλλευση των δρομολογίων. Παρόμοιες κινήσεις αναμένονται και για τους υπόλοιπους "παίκτες" της αγοράς.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΧΙΣΤΟΥ

Κόλαφος για του συκοφάντες!

Στη  δικαιοσύνη θα προσφύγει η διοίκηση του Κέντρου Αδέσποτων Ζώων του Σχιστού κατά εκείνων που συκοφαντούν το έργο του.

Για μια ακόμη φορά, το κέντρο ελέγχθηκε από κτηνιάτρους από τους οποίους απέσπασε τον θαυμασμό και τα συγχαρητήριά τους, σε αντίθεση με κάποια φιλοζωϊκά σωματεία που από τη πρώτη μέρα της λειτουργίας του κέντρου, επιδιώκουν να το κλείσουν.

Όπως έγινε επισήμως γνωστό, μετά από έγγραφη παραγγελία στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κλιμάκιο κτηνιάτρων πραγματοποίησε έκτακτο έλεγχο στις εγκαταστάσεις του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) την Δευτέρα 09/05/11.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία «φιλοζωικών» σωματείων, που αφορούσαν στις συνθήκες μεταχείρισης των φιλοξενούμενων στο ΔΙΚΕΠΑΖ αδέσποτων σκύλων.

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ FITCH ΣΕ B+

Κατά τρεις βαθμίδες, σε ΄B+΄ από ΄BB+΄, υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση σε ξένο και εγχώριο νόμισμα της Ελλάδας η Fitch Ratings, ενώ διατήρησε σε ΄B΄ τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση.
Η Fitch ανακοίνωσε παράλληλα ότι έχει θέσει και τις τρεις αξιολογήσεις σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες (Rating Watch Negative - RWN). Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης επιβεβαίωσε παράλληλα την αξιολόγηση ΄AAA΄ στο Country Ceiling η οποία ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ.

ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ, ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

Εντοπίστηκε ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένη αντλία στην περιοχή του Κολωνού.


Παρεμβατικός μηχανισμός σε αντλία απλής αμόλυβδης βενζίνης εντοπίστηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Κολωνού, χθες το απόγευμα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2011. Ο μηχανισμός αλλοίωνε την ένδειξη των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

Το πρατήριο είναι ιδιοκτησίας του ιδίου προσώπου, ο οποίος λειτουργούσε το προ μηνών σφραγισθέν πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Βάρης της Αττικής, ενώ ο νέος παρεμβατικός μηχανισμός που κατασχέθηκε είναι διαφορετικού τύπου από τον προηγούμενο μηχανισμό καταδολίευσης.

Ήδη από χθες σφραγίστηκε η αντλία και σήμερα η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πλέον δε αυτού, ακολουθεί ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο. Παράλληλα της υπόθεσης επελήφθη το τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας, δήλωσε σχετικά:
Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποκαλύψουμε και τον τελευταίο απατεώνα που κλέβει τους ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βάζουν βενζίνη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και, όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι εκπλήξεις για τους παραβάτες είναι οδυνηρές. Ας το σκεφτούν πολύ καλά κάποιοι, πριν αποτολμήσουν να παρανομήσουν. Οι ποινές είναι αυστηρότατες.