Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκλογές? Πόθος πεινασμένων ή πρόταση αγωνίας?



Πολλές φωνές, ψίθυροι, χελιδονίσματα, αλλά μάλλον κρυφοί πόθοι ορισμένων, ακούγονται από παντού με το επιχείρημα - αίτημα - πρόταση  να  οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές!!

Και ερωτούμε ......... Γιατί να πάμε σε εκλογές? 

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ

Όπως πάντα, πρώτος στα πολιτιστικά ο Κορυδαλλός
Με τη δημιουργική παρουσία και συμμετοχή των μαθητών που παρακολούθησαν τα προ-γράμματα παραδοσιακών χορών και θεατρικής αγωγής του Δήμου Κορυδαλλού στα σχο-λεία, πραγματοποιείται και φέτος το Μαθητικό Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων. Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν τίτλο «Το γέλιο των παιδιών, η χαρά του κόσμου» και είναι αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού Θανάση Βέγγου, ενώ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού, που είναι και το μοναδικό στη χώρα που φέρει το όνομά του.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Σύσσωμο ΟΧΙ από τον Πειραιά για το ξεπούλημα του ΟΛΠ

Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί!  Ο άλλωτε υπέρμαχος του ξεπουλήματος του ΟΛΠ Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκανε στροφή 180ο, τώρα που απέναντί του είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

¨Ετσι, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Πειραιά, ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου να μην πουληθεί το λιμάνι του Πειραιά.

ΨΗΦΙΣΤΕ παραπλεύρως δεξιά ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εναντιώνονται στο ξεπούλημα των λιμανιών από τη ...σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου
Μέχρι και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - μεταξύ
των οποίων και ο νυν ΥΘΥΝΑΛ Γ. Διαμαντίδης-
είχαν υποστηρίξει το αίτημα των εργαζόμενων
στον ΟΛΠ να μη ξεπουληθεί αυτή η κερδοφόρος
επιχείρηση.  Σήμερα τι θα απαντήσει άραγε
ο κ. Διαμαντίδης;
Άμεση και έντονη υπήρξε η αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος στην ομολογία του - κατά τα άλλα - σοσιαλιστή Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου,ότι προτίθεται να προχωρήσει στην συνολική ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ γνωστοποιεί ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως συνέβη στο παρελθόν όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενεργοποίησε την μερική ιδιωτικοποίηση των δύο Οργανισμών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:  "Η χθεσινή Κυβερνητική ανακοίνωση για συνολικό ξεπούλημα όλων των κερδοφόρων Δημόσιων Επιχειρήσεων αποτελεί πολιτική πράξη αδιανόητη και εγκληματική.

ΣΦΑΓΕΙΟ ΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του Θάνου Δραγούμη

Ένα πολύ σκληρό βιβλίο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Σκληρή γλώσσα, μαύρο χιούμορ και σαρκασμός, κυριαρχούν στο ιδιαίτερα καλογραμμένο βιβλίο του Θάνου Δραγούμη «Σφαγείο Σαλονίκης».


Ο τίτλος και μόνον είναι αρκετός για να προσελκύσει το μάτι του αναγνώστη ενώ οι ιστορικές αναφορές στις μέρες του Β΄ παγκόσμιου πολέμου, στην κατοχική Θεσσαλονίκη, αλλά και η διείσδυση του συγγραφέα στον αδελφοκτόνο πόλεμο που είχε ξεκινήσει, δημιουργούν πολλαπλές εικόνες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Χωρίς αμφιβολία δεν πρόκειται αποκλειστικά για αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά για ένα ιστορικό και πολιτικό μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή, έντονα συναισθήματα και με διαρκή ένταση.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ BARACK OBAMA απο Κύπρια Δημοσιογράφο

Δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και ακούραστη ερευνήτρια που αγωνίζεται για τα δίκαια της Κύπρου, είναι η κ. Φανούλα Αργυρού η οποία εκμεταλλευόμενη την πρόσφατη ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα, απέστειλε την πιο κάτω ανοικτή επιστολή στον Πλανητάρχη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αργυρού έχει γράψει πολλά βιβλία και εκατοντάδες δημοσιεύματα και όπως αναφέρουν Κύπριοι Δημοσιογράφοι, ανήκει σ’ αυτούς που δεν «νερώνουν» το κρασί τους ενώ, συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους γνώστες της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας.

Open letter

His Excellency,
Mr. Barack Obama,
President of the United States of America,
White House
Washington, USA.

London 20 May, 2011

ΑΝΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

Είναι πολύ πιο εύκολο να πηδήξεις μια ολόκληρη χώρα
που δεν αντιστέκεται,


παρά μια καμαριέρα που  αντιστέκεται!






Λοιπόν;