Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

“ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ”


Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με τραγούδια  σε ποίηση και στίχους του Πόλυ Κυριάκου θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, 8:00 μμ σε αίθουσα του "The Cathedral School, New York, NY".

Η εκδήλωση θα γίνει για την οικονομική ενίσχυση του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS (Hellenic Public Radio Cosmos FM 91.5) στον οποίο προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους αρκετοί διακεκριμένοι ομογενείς, κάτοικοι των ΗΠΑ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν ποιήματα όπως επίσης και τραγούδια σε στοίχους του Πόλυ Κυριάκου, αν και ο καλλιτέχνης έχει συνεργαστεί κατα καιρούς με πολύ σημαντικούς συνθέτες και τραγουδιστές του Ελληνικού και του Κυπριακού πενταγράμμου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΣ: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του διαδικτύου ώστε να συμμετάσχουν οι πολίτες στη διαδικασία διαμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Πειραιά πρότεινε με επιστολή του προς τη διοίκηση του Δήμου ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» Γιάννης Μίχας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο προϋπολογισμός των Δήμων συντάσσεται από την Οικονομική Επιτροπή, ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσχέδιό του τίθεται προς

Ηθικό Διοίκηση - Ηγεσία και Σρατιωτική Επαγγελματική Ηθική


Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα μου,
ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου
(Μέρος 7ο, τελευταίο)

Η ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ είναι η τρίτη αξία της Στρατιωτικής Επαγγελματικής Ηθικής
Αυτή σχετίζεται πολύ με το καθήκον. Ο,τι είναι καλύτερο για το Έθνος και το Στρατό πρέπει να έχει προτεραιότητα από τα προσωπικά μας συμφέροντα ή επιθυμίες. Η φιλότιμη υπηρεσία προσδίδει ύψιστη σημασία ή αξία στη ζωή μας.
Ο αρχαίος Αθηναϊκός όρκος τοποθετεί τα πρότυπα για την φιλότιμη υπηρεσία: «... Δεν θα ντροπιάσω τα όπλα μου, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμπολεμιστή μου που στέκεται στο πλευρό μου, αλλά μόνος μου ή με πολλούς θα πολεμήσω, για την υπεράσπιση των ιερών και

ΟΙ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ της Μαίρης Κόντζογλου


Κριτική βιβλίου

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Σπάνια γράφονται σήμερα μυθιστορήματα με τέτοια πολυπρόσωπη συμμετοχή. Δυο γυναίκες, από δύο οικογενειακά δέντρα, σε δύο διαφορετικά σημεία της γης, μεγαλώνουν, ανθίζουν, απλώνουν τα κλαριά τους και τα δύο δέντρα κάπου σμίγουν. Κάποια κλαράκια τους δένονται μεταξύ τους, σαν κοτσίδες, άλλοτε με δύο και άλλοτε με τρία κλαριά ή και με κλαριά άλλων πλαϊνών δέντρων. Κι άλλα κλαράκια κόβονται, χάνονται, περνούν στη λησμονιά αφήνοντας πίσω τους πόνο.

Ένα βιβλίο που άνετα θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη, με παράλληλες – πολλές – ιστορίες που πλέκονται γύρω από τις δύο βασικές ηρωίδες. Με αρκετούς δεύτερους και τρίτους ανδρικούς και γυναικείους ρόλους, που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης μέσα στη ταραγμένη περίοδο της

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ξύπνησαν οι μουσουλμάνοι της κατεχόμενης Κύπρου
Έντονα ενοχλημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση της Τουρκίας από τη μεγάλη διαδήλωση της 28ης Ιανουαρίου με την οποία οι  αποκαλούμενοι Τουρκοκύπριοι (σ.σ. μουσουλμάνοι της Κύπρου) διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να τερματιστεί η κηδεμονία τους από την Άγκυρα ώστε να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την τύχη του ψευδοκράτους.

Απηυδήσαμε, αυτό ήταν το κυριότερο σύνθημα των διαδηλωτών της Κερύνειας και αρκετοί μίλησαν για την προσβλητική συμπεριφορά της

ΟΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑΟΥΝΕΡ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΑΜΣ

Το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο
Λουξεμβούργο  δικαίωσε πλήρως το Μελέτη
Aποστολίδη στην υπόθεση του εναντίον
του ζεύγους Όραμς από τη Βρετανία.  Οι Όραμς
είχα αναγείρει κατοικία στην ιδιοκτησία
του κ. Αποστολίδη
Της Θεοδοσία Κοντζόγλου

Μια εξωφρενική αποκάλυψη έκανε ο Κύπριος  Ακαδημαϊκός Κώστας Μαυρίδης, ο οποίος μετά από έρευνα, διαπίστωσε σειρά μεθοδεύσεων και δολοπλοκιών του Ειδικού Συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε βάρος της γνωστής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφορικά με την υπόθεση "Αποστολίδη κατά Όραμς".

Υπενθυμίζουμε ότι το ζεύγος Μελέτη Αποστολίδη από τη Κερύνεια, προσέφυγε αρχικά στην Κυπριακή Δικαιοσύνη και στη συνέχεια στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκων Κοινοτήτων, όταν διαπίστωσε ότι το ζεύγος Όραμς από τη Μεγάλη Βρετανία, έκτισαν σπίτι στην ιδιοκτησία τους που βρίσκεται στην κατεχόμενη Κύπρο.

ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ

Τι θα Γίνει Μετά τον Δεκ 2011;

Του Κώστα Μαυρίδη

Ο Ακαδημαϊκός
Κώστας Μαυρίδης
Πρόσφατα (Ιανουάριο 2011), ο επικεφαλής ενός Μη Κυβερνητικού Οργανισμού σε ευθυγράμμιση με άλλους (ιδίως, δικηγόρους και δημοσιογράφους), με άρθρο του παραπλανεί για τις κατεχόμενες περιουσίες. Ο εν λόγω «φωστήρας» ισχυρίζεται ότι οι Ε/κ ιδιοκτήτες που δεν θα καταφύγουν μέχρι τον Δεκ 2011 στην «Επιτροπή» -οπόταν παύει να λειτουργεί- για τις περιουσίες που στήθηκε στα κατεχόμενα, θα αντιμετωπίσουν ως «πιθανότερο σενάριο την οριστική απώλεια των περιουσιών τους». Ταυτοχρόνως, υποδεικνύει ότι «σε περίπτωση εκδίκασης [από την «Επιτροπή»], ο Ε/κ χάνει οριστικά την κυριότητα έναντι αποζημίωσης». Εν ολίγοις, με βάση την εν λόγω «ανάλυση», κάθε Ε/κ ιδιοκτήτης είτε πάει στην «Επιτροπή», είτε δεν πάει, είναι περίπου χαμένος. Τ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΤΟΛΜΟΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

Παναγιώτης Κρητικός, τέως
Αντιπρόεδρος της Βουλής και
νυν πρόεδρος του Συνδέσμου
"Ο Νικόλαος Ζορμπάς"
-  Τι μπορεί να κρατά μια κυβέρνηση από την θεσμοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης -  Γιατί η Ελλάδα αφήνει περιθώρια στη Τουρκία να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση ΑΟΖ περιλαμβάνοντας και το Καστελλόριζο;
-  Συνιστά ή όχι έγκλημα, η ατολμία της Ελλάδας να οριοθετήσει την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ;
Για όλα αυτά κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πολιτικού και Κοινωνικού Συνδέσμου "Ο Νικόλαος Ζορμπάς", τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Παναγιώτης Κρητικός.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Μία ακόμα απόδειξη για τη ...δημοκρατικότητα της Τουρκίας που επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας!
Για τον Εργογάν υπάρχουν "δημοκρατικές" και
"μή δημοκρατικές" διαδηλώσεις.  Το γεγονός
βέβαια ότι κάνει υποδείξεις στην ψευτοκυβέρνηση
της Βόρειας Κύπρου είναι άλλο ζήτημα!
Να παραπεμφθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι Τουρκοκυπριοι διαδηλωτες, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι η Τουρκία «δεν μπορεί να ανεχθεί τέτοια προσβολή», αφού σύμφωνα με τον ίδιο οι διαδηλώσεις συνιστούν προσβολή κατά της Τουρκίας...

Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο θέμα για το οποίο είχε μιλήσει και πριν από μερικές μέρες και είπε πως είχε σχετική τηλεφωνική συνομιλία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, από τον οποίο ζήτησε να πράξει τα δέοντα.