Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΣΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Κυβέρνηση μνημονολατρών και αμνημόνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κυβέρνηση που συστάθηκε στις 17 Ιουνίου 2011.

Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί οι οποίοι ενώ ως βουλευτές αλλά και ως υπουργοί φώναζαν στην διαπασών τα αρνητικά αποφάσεων που αφορούσαν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ξαφνικά τους είδαμε να γονατίζουν και να "προσκυνούν" το χέρι του πρωθυπουργού, άλλοι για να διατηρήσουν την υπουργική τους ιδιότητα και άλλοι για να αποκτίσουν την πολυπόθητη καρέκλα.  Σε όλες όμως τις περιπτώσεις, οι πρωταγωνιστές το μόνο που κερδίζουν είναι τα σκοπτικά σχόλια των πολιτών.

Α-μνημόνιος ο Παντελής Οικονόμου

Και φυσικά υπάρχουν και τα εξόφθαλμα ευτράπελα τα οποία συνοδεύουν την ορκωμοσία της  Νέας Κυβέρνησης.  Όπως για παράδειγμα είναι το γεγονός  ότι ο Παντελής Οικονόμου,  μόλις ορκίστηκε υπουργός, έδωσε εντολή στα στελέχη του γραφείου του να διαγράψουν από την ιστοσελίδα του ότι είχε γράψει κατά του μνημονίου αλλά και κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής.

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Πλήρη αλλά και αναμενόμενη απογοήτευση προκάλε στους ναυτιλιακούς κύκλους η μη επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ενέταξε εκ νέου τον τομέα της Ναυτιλίας στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δείχνει - αν μη τι άλλο - ότι ο πρωθυπουργός δεν έλαβε υπόψη του τις έντονες διαμαρτυρίες και προτάσεις του εφοπλιστικού κόσμου που κατ' επανάληψη έθεσε το θέμα της επανασύστασης του Υπουργείου στον κ. Παπανδρέου.

ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΡΚΟΖΙ : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Αυτή την ώρα (12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας) αναμένεται να αρχίσει στο Βερολίνο η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Τα κυριότερα θέματα που θα απασχολήσουν τους δύο ηγέτες είναι η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, η στήριξη του ευρώ, αλλά και πολλές εκκρεμότητες στη διμερή ατζέντα των γαλλογερμανικών σχέσεων.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Διπλωματική ασυλία επικαλέστηκε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και απόπειρα βιασμού της καμαριέρας του ξενοδοχείου του Μανχάταν, σύμφωνα με επίσημα δικαστικά έγγραφα.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, την ώρα που ο

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΛΙΩΣ

Υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και χωρίς τον Γιάννη Διαμαντίδη στη κυβέρνηση, βρίσκεται πλέον η ελληνική ναυτιλία.

Το νέο σχήμα της κυβέρνησης ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί κυρίως με ανακάτεμα των στελεχών οι οποίοι άλλαξαν Υπουργεία.

Τώρα, γιατί με αυτό το σχήμα, θα πρέπει ο λαός να δείξει εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι το ζητούμενο, καθώς είναι φανερό ότι για την τσέπη των πολιτών, τίποτα δεν θα αλλάξει.

Το σίγουρο είναι ότι με δύο αντιπροέδρους "βαρέων βαρών" εξακολουθούν στο σύνολό τους να βουλιάζουν.  Και μαζί τους όλοι εμείς!

UCLAN ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Για  5.000 φοιτητές κυρίως Βρετανούς

του Αντώνη Αντωνίου

• Κατατέθηκαν αιτήσεις στην Πολεοδομία

• 25.000τ.μ. η έκταση

Το πανεπιστήμιο του Central Lancashire (UCLAN) θα λειτουργήσει παράρτημα 5000 φοιτητών στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Πύλα στη Λάρνακα.

KΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: "Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ"

Οι περισσότεροι βουλευτές αναδεικνύονται μέσα από ένα σύστημα συναλλαγής, και όχι μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες, επισήμανε τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ  ο καθηγητής Καρδιολογίας και βουλευτής Δωδεκανήσων Δημήτρης Κρεμαστινός εξηγώντας την κρίση στη οποία έχει περιέλθει το πολιτικό σύστημα.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΗ...

Στον Άθεό μου με αγάπη

Εξαθλιωμένοι που δολοφονούνται στα σύνορα


πνιγμένοι κουρελήδες μέσα στ’ αμπάρια των πλοίων


ξεβρασμένα πτώματα στις ακρογιαλιές του Αιγαίου


ένα μπιμπερό κυλάει στον Νέστο ποταμό

οι καμένες μάγισσες των αιώνων της Ιεράς Εξέτασης