Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Η διαδρομή του Καρκίνου μέσαα από φράσεις και εικόνες στο Νοσοκομείο "Μεταξά"

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά με θέμα: " Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες"

Μς μέσο την τέχνη μεταδόθηκαν στους επαγγελματίες υγείας  μηνύματα για την σημασία της ενσυναίσθησης  και της διεπιστημονικής προσέγγισης στη βελτίωση της θεραπευτικής σχέσης των ασθενών και της παρεχόμενης φροντίδας. Σε  αυτούς τους χαλεπούς καιρούς η ηθική ικανοποίηση είναι το λάφυρο των σύγχρονων Ελλήνων νοσηλευτών και όλων των επαγγελματιών υγείας. Έγινε κατανοητό, επομένως, πόσο νευραλγικός είναι ο ρόλος τους στην πορεία της υγείας του ασθενή. Η μέθεξη του κάθε επαγγελματία  στη θεραπευτική διαδικασία του ασθενή, με τον οποίο έχει καθημερινή επαφή, προκαλεί ανακούφιση στον τελευταίο, διότι έμπρακτα του αποδεικνύει πως δεν είναι μόνος στην μάχη.

Όπως , λοιπόν, ένας νεφελοσυνάκτης καλλιτέχνης αποδίδει με χρώμα στον καμβά λογιών συναισθήματα, έτσι και η ελπίδα, οι ανάγκες και οι προσδοκίες των ογκολογικών ασθενών αρμόζει να καλύπτονται στο μέγιστο βαθμό από κάθε επαγγελματία υγείας.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου,  η Νοσηλευτική Συνάντηση Ογκολογίας « Η διαδρομή της νόσου μέσα από φράσεις και εικόνες» του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά. Η συνάντηση  διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου Λυκείου στον Πειραιά.

Τη συνάντηση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων  ο Πανωσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Πειραιώς,  πατέρας Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς κος Γαβρίλης  Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος και Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ κος Δάγλας Αριστείδης και η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά κα Μανούσου Αικατερίνη.
Τις συνεδρίες της ημερίδας συντόνισαν  οι δημοσιογράφοι ο κος Δημάκας Λουκάς,  η κα Φωτιάδη Ιωάννα, ενώ πλαισιώθηκαν από διεπιστημονικές ομάδες αξιολόγων επιστημόνων  από όλες τις ειδικότητες,  γιατροί,  νοσηλευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.  
*** *** *** *** *** ***

 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε ατόμου. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείτε γκρίγκλις και κεφαλαία. *** *** *** *** *** ***