Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ 2,46 ευρώ

Το χαµόγελο του παιδιού δεν έχει παρά µόνο 2 µήνες ζωής

Το Χαµόγελο του Παιδιού δεν έχει παρά µόνο 2 µήνες ζωής κι ένα σωρό αγγελούδια θα γυρίσουν σε γονείς που τα κακοποιούν ή θα µείνουν στο δρόµο, γιατί τους γίνεται έξωση από το σπίτι που στεγάζουν τα παιδιά λόγω έλλειψης χρηµάτων.

Κάντε όλοι ένα µικρό κόπο και στείλτε µήνυµα στο 54020 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO (χρέωση 2,46 € ανά SMS) ή καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 901 11 151515 (χρέωση 3,67 € ανά κλήση).

Να ßοηθήσουµε όλοι να µη χάσουν το σπίτι τους. 2.5€ δεν θα λείψουν από κανένα!


ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!



ΔΕΙΤΕ πώς µπορείτε να ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ:    http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=249&la=1

Το χαµόγελο του παιδιού σßήνει...




ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ σε ΚΟΡΑΝΤΗ: Βγες έξω να σε γα.....

Πολιτική και ...πολιτισμός!  το μεγάλο ανέκδοτο της ημέρας

Η πρωτοφανής φραστική αντιπαράθεση από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ


ΒΗΜΑ:  Μεϊμαράκης για Κοραντή: «Ποτέ δεν φοβήθηκα τους πράκτορες»


Πόλεμος δηλώσεων μετά το πρωτοφανές φραστικό επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ του πρώην υπουργού και του βουλευτή του ΛΑΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ, Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ

Να με λες Θανάση...

Του Νίκου Βιδάλη

Ένας μεγάλος ηθοποιός. Από τα πιο αξιόλογα άτομα αυτής της διδακτικής σχολής που δημιούργησαν ένα νταμάρι, από το οποίο αντλούν λίθους και οι νέοι κωμικοί. Είναι από τις περιπτώσεις που η δουλειά του δεν εξαντλείται στην ανώνυμη φάρσα, που έβγαζε απλά γέλιο. Ένας καλλιτέχνης, με ευαισθησίες, που μέσα από τα έργα του στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

Οι κωμωδίες του διευρύνονται... Σατιρίζει τα ελαττώματα των Νεοελλήνων, αλλά προχωρεί και σε ταινίες με πολιτικά υπονοούμενα σε εποχές δύσκολες. Σάρκασε το αστικό μας περιβάλλον μέσα από έναν δικής του επινόησης φτωχοδιάβολο, που δεν ήταν τελικά ένας αλλά πολλοί χαρακτήρες. Ήξερε να σοβαρεύεται αστειευόμενος και να αστειεύεται με τις σοβαροφάνειές μας. Απέδειξε ότι έχει και θα έχει διάρκεια γιατί είναι ο ίδιος ο ελληνικός κινηματογράφος αυτοπροσώπως!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ: ΤΡΑΒΗΞΑ ΚΟΥΠΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Της Ευάννας Βενάρδου
Έχοντας εδώ και χρόνια προσωπικό σύνδεσμο μαζί του, ο Γιάννης Σολδάτος, εκδότης του «Αιγόκερου» και ιστορικός κινηματογράφου, επιχείρησε τελικά το μεγάλο βήμα: να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για το «σύμβολο του κατατρεγμένου Ελληνα», που τόσο γενναιόδωρα σκόρπισε και σκορπίζει το γέλιο, αλλα τόσο πεισματικά αρνείται να μιλήσει δημόσια για τον εαυτό του.

Συνήθως άλλοι μιλούν γι' αυτόν. Οπως στο «Ενας άνθρωπος παντός καιρού» του Σολδάτου, που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (15-21/3), πριν βγει στις αίθουσες και κυκλοφορήσει σε DVD: μιλάει ο γιος του Βασίλης, συμπρωταγωνίστριες, συνεργάτες και φίλοι του: από τον Βούλγαρη και τον Αγγελόπουλο μέχρι τον Κατσουρίδη και τον Αβδελιώδη (που τώρα ετοιμάζει μαζί του ταινία, το «Πρόβα στην τρικυμία»). Μεταξύ άλλων και ο Σπαθάρης που στήνει στην ταινία μια παράσταση με τον Βέγγο ήρωα του Καραγκιόζη!

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Του Γιάννη Σολδάτου
Ο αρχαίος Έλλην ήταν ωραίος, αθλητικός, με νουν και σώμα υγιές, ο διαχρονικός Έλληνας είναι ωραίος σαν Έλληνας, σαν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Αθανάσιο Διάκο, σαν τον Σίμωνα Μπολιβάρ, ο Νεοέλληνας πώς είναι; Σαν τον Θανάση Βέγγο: σκονισμένος.

Ο ρόλος του Βέγγου ερμηνεύεται σε σχέση με την ανάγκη που πέρασε τον Θανάση από τη γή στην οθόνη κι εκεί τον καθιέρωσε: την ανάγκη του κόσμου να έχει απέναντί του έναν δίμορφο Θανάση. Το ρεαλιστικό φουκαρά, μια και τον άλλον τον υπερρεαλιστή, τον εκδικητή της πολύπαθης περιπλάνησής του. Ανάγκη τυφλή όπως αυτή που γέννησε, μετά από αιώνες, τον Θανάση τον Νεοέλληνα. Πάντως, ο Βέγγος είναι δημιούργημα μιας τέτοιας ανάγκης και, κατά συνέπεια, επαναφέρει και διακωμωδεί τα τραγικά συμβάντα της φυλής. Εύκολα μπορεί στη μυθοπλασία των ταινιών του, να ξεχωρίσει το Καλό από το Κακό (κύριο χαρακτηριστικό στο χαρακτήρα του Θανάση) σύμφωνα με την παραδοσιακή ηθική, μα η παραπέρα εξέλιξη του μύθου δεν αφήνει περιθώρια συνθέσεων, παράθυρα λύσεων. Βαδίζει μέσα από συνεχείς συγκρούσεις σ' ένα κοινωνικά στάσιμο πεδίο. Μόνη λύση η υπέρβαση, με το σύστημα των δικών του αυτοματικών λειτουργιών ή ακολουθώντας ενστικτώδικα τα τυχαία συμβάντα που διέπονται από βουλές αγνώστων θεών.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - Ο ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Φιλμογραφία


- Μαγική πόλις 1954
- Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της (1955)
- Ο δράκος (1956)
- Κυριακάτικοι ήρωες (1956)
- Το κορίτσι με τα μαύρα (1956)
- Το κορίτσι με τα παραμύθια (1956)
- Το κορίτσι της αμαρτίας (1957)
- Έχει θείο το κορίτσι (1957)
- Μαρία Πενταγιώτισσα(1957)
- Τσαρούχι, πιστόλι, παπιγιόν(1957)
- Της τύχης τα γραμμένα (1957)
- Για το ψωμί και τον έρωτα, ή Συννεφιασμένη

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ 1927 - 2011

Βιογραφικό



ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ

29/05/1927 - 03/05/2011
Γεννήθηκε στον Πειραιά, στο Νέο Φάληρο, στις 29 Μαΐου του 1927 από το Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Ο πατέρας του ήταν δημόσιος υπάλληλος, συγκεκριμένα εργαζόταν στην Εταιρεία Ηλεκτρισμού, και ήρωας της αντίστασης. Μετά τον πόλεμο, εκδιώχθηκε από τη δουλειά του εξαιτίας των πολιτικών του φρονημάτων. Η απόλυση του πατέρα του προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια του Θανάση, κάτι που τον αναγκάζει να ριχτεί στον αγώνα για το μεροκάματο. Κυριότερη μεταξύ των επαγγελμάτων με τα οποία ασχολήθηκε ήταν η απασχόληση σε επεξεργασίες δερμάτων. Παράλληλα έκανε διάφορα μικροθελήματα στη γειτονιά του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΑΝΤΙΟ ΘΑΝΑΣΗ




Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

ΟΤΑΝ Η ΟΣΤΡΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ BLOGS - ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ

Blogs: Bιολογικά και χρήσιμα

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

Αναδημοσίευση από:   ως3 Μηνιαίο περιοδικό πολιστισμούΤι θα λέγατε αν μέσα σε μια ηλεκτρονική σελίδα βρίσκατε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να φτιάξετε τον δικό σας ξυλόφουρνο; Μμμ. και να τον είχαμε έτοιμο το Πάσχα να ψήσουμε εκεί τα πασχαλινά μας τσουρέκια αλλά και το αρνί πάνω στις κλιματόβεργες.

Να λοιπόν πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η ιστοσελίδα: "Φτιάχνω μόνος μου".

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Αποδεκατισμένο το Γραφείο εξυπηρέτησης των δημοσιογράφων

Απόψεις


Τι κι αν τα στελέχη του Λιμενικού που υπηρετούν στο Γραφείο Τύπου μειώνονται ολοένα και περισσότερο και έφθασαν από 18 να απομείνουν μόνον 13!

Τι κι αν ταυτόχρονα οι 13* εξυπηρετούν πλέον δύο Υπουργεία αντί του ενός που εξυπηρετούσαν οι 18.

Τι κι αν στην ουσία, υπηρετούν δύο Υπουργούς και τις φιλοδοξίες τους αλλά και την ηγεσία - εντός ή εκτός εισαγωγικών - του Λιμενικού!