Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΟΤΑΝ Η ΟΣΤΡΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΑ BLOGS - ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ

Blogs: Bιολογικά και χρήσιμα

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

Αναδημοσίευση από:   ως3 Μηνιαίο περιοδικό πολιστισμούΤι θα λέγατε αν μέσα σε μια ηλεκτρονική σελίδα βρίσκατε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να φτιάξετε τον δικό σας ξυλόφουρνο; Μμμ. και να τον είχαμε έτοιμο το Πάσχα να ψήσουμε εκεί τα πασχαλινά μας τσουρέκια αλλά και το αρνί πάνω στις κλιματόβεργες.

Να λοιπόν πόσο χρήσιμη μπορεί να είναι η ιστοσελίδα: "Φτιάχνω μόνος μου".


«Φτιάχνω μόνος μου»: http://www.ftiaxno.gr/2011/04/blog-post_12.html

Εδώ κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ...ψαρέψει πληροφορίες για τον τρόπο παρασκευής και συντήρησης διαφόρων παραδοσιακών τροφών στο σπίτι γυρίζοντάς μας πίσω στους καιρούς των παππούδων μας. Κι όμως είναι σίγουρο ότι δικαιολογημένα θα μιλήσετε με υπερηφάνεια όταν θα πείτε: «ζύμωσα αυτό το ψωμί με αλεύρι που έφτιαξα μόνος μου». Αναζητήστε λοιπόν εδώ τρόπους παρασκευής και συντήρησης για αλεύρι, ψωμί, ζυμαρικά, τυρί, γιαούρτι, κρασί, ξύδι, ελιές κ.α., αλλά μάθετε και τα μυστικά της βιολογικής σποράς, του φυτέματος, της καλλιέργειας, και της προστασίας των φυτών. Μάθετε ακόμα μυστικά για τα βότανα της γιαγιάς, τις βοτανοθεραπείες και πολλά άλλα που σχετίζονται με την υγεία και τη διατροφή μας.

Μερικά από τα πλέον δημοφιλή θέματα της ιστοσελίδας είναι: Ντομάτα -σπορά -φύτεμα - καλλιέργεια 17.29% , Βάφω κόκκινα αυγά με φυσική βαφή 12.46% , Σπορά - φύτεμα λαχανικών 8.33% , Τα άγρια φαγώσιμα χόρτα της Ελλάδας 8.15% , Πατάτα σπορά - φύτεμα - καλλιέργεια 6.81% , Φτιάχνω παροδοσιακό ξυλόφουρνο 6.54% , Ψήνω αρνί στη σούβλα 5.82%.

«Βιοπράσινο»: http://www.bioprasino.gr/el/home/

Η ιστοσελίδα αυτή όπως υποστηρίζει, φιλοδοξεί να εισαγάγει μια εναλλακτική πρόταση στο χώρο με την πώληση ποιοτικών προϊόντων για σύγχρονη βιολογική (οικολογική) κηποτεχνία, που θα σέβεται τον καταναλωτή και το περιβάλλον ώστε το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τόσο τον πελάτη όσο τους δημιουργούς της.

Ιδρυτής είναι ο γεωπόνος ο Κωνσταντίνος ....

Περισσότερα διαβάστε στο: http://www.os3.gr/gr_issue_cont_ostriki_skoni.htm



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου