Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Ένα παιδάκι μόλις 11 ετών, ο Λευτέρης Πιτσιλλίδης, εμπνεύστηκε το πιο κάτω τραγούδι που αφιέρωσε στα δύο αδικοχαμένα αδέλφια, τον Μίλτο και τον Χρίστο Χριστοφόρου.

Ωστόσο το YouTube περιλαμβάνει αρκετά άλλα βίντεο που έφτιαξαν φίλοι των παιδιών, ακόμα και άγνωστοι με τα δύο αδέλφια άνθρωποι.  Όλοι  καταλήγουν σε μία σκέψη.  Ότι ο θάνατος των δύο παιδιών, όπως και όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους στην τραγική έκρηξη στο Μαρί, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος.

Το δυστύχημα είναι ότι ο κύριος υπεύθυνος των 12 θανάτων, αδυνατεί να αποδεχθεί τις ευθύνες του.  Αδυνατεί να δεχθεί ότι οφείλει να παραιτηθεί.



Ένα παιδί γράφει στίχους μετά την τραγωδία

















http://youtu.be/jlpjaaEEbaA Οι φίλοι του Μίλτου και του Χρήστου εκφράζουν τα συναισθήματά τους με στίχους και μουσική


Ένα από τα μηνύματα που συνοδεύουν το πιο πάνω:  "Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να μείνουν ζωντανές κάποιες από τις στιγμές των αγαπημένων διδύμων που χάθηκαν στις 11-7-2011 στη βάση Ε. Φλωράκης. Θα είναι πάντα στη σκέψη και τη ψυχή μας!"

Η χαρά της στράτευσης

Το πιο συγκινητικό ίσως βίντεο είναι  το  http://youtu.be/XHQyh2c5WYo .  Υπάρχουν εδώ σκηνές από την πρώτη στρατιωτική άδεια των

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ

Του Γιώργου Μπίστη (Ουάσιγκτον)


..... .Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 άλλαξε δραστικά ολόκληρο τον πλανήτη μας. Στην δεκαετία που πέρασε, έγινε ένας τεράστιος αγώνας κατά της τρομοκρατίας και εφαρμόστηκαν αυστηρά μέτρα ασφάλειας που επηρέασαν πολλές πτυχές της ζωής μας. Αλλά το όνειρο της ειρήνης, που υπόσχονταν οι αλλαγές, παραμένει ανεκπλήρωτο. Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ «11η Σεπτεμβρίου–10 Χρόνια Μετά», που παρήγαγε η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής για συνεργαζόμενους ελληνικούς σταθμούς, κάνει μια αναδρομή στα φοβερά γεγονότα που ζήσαμε την ημέρα εκείνη κι εξετάζει τις προεκτάσεις τους στην αμερικανική και την παγκόσμια πολιτική, στρατιωτική και

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

Συγγραφέας: Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη Σειρά: Έλληνες Λογοτέχνες
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2011, 8.000 αντίτυπα
Σελ.: 440 - Τιμή: 17,70€ - ISBN: 978-960-496-268-6

Μια μεγαλοαστική οικογένεια από την Ίμερα του Πόντου, έπειτα από τη γενοκτονία του 1916, βρίσκει καταφύγιο σε ένα ορεινό χωριό της Πέλλας. Ο ένας γιος, ο Αριστοτέλης Αγριππίδης, ξενιτεύεται για σπουδές στην Αμερική και πλουτίζει με τα ματωμένα λεφτά της ποτοαπαγόρευσης. Επιστρέφει στο Μικροδέντρι της μετανάστευσης και γίνεται ο ευπατρίδης που κτίζει την εκκλησιά και το σχολείο.

ΕΝΑΣ ...ΤΡΟΥΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!

«Φοβερό! Οι Έλληνες χτίζουν τρούλους
πάνω από τις πολυκατοικίες
για να γλιτώσουν (ως Ναοί προσευχής) το χαράτσι!»


Δεν είναι πολυκατοικία.  Είναι ναός προσευχής!

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ημέρες σχόλια και φωτογραφίες που επιχειρούν να αντισταθμίσουν το βαρύ κλίμα το οποίο έχει δημιουργηθεί από το νέο χαράτσι στα ακίνητα.

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Την έντονη αγανάκτισή τους εξακολουθούν να εκφράζουν εκατοντάδες πολίτες κάθε ημέρα μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο στη Κύπρο, διαμαρτυρόμενη για τη συνέχιση της παραμονής Χριστόφια στην Προεδρεία του νησιού.

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν γνωρίζω, δεν με ενημέρωσαν, δεν έχω ευθύνη.... και πολλά άλλα "δεν" χρησιμοποίησε ο Χριστόφιας, ο άνθρωπος που επιμένει να παραμένει στη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ εμμέσως πλην σαφώς, εξεταζόμενος από την Επιτροπή Διερεύνησης του πολύνεκρου εγκλήματος το οποίο σημειώθηκε στο Μαρί τον Ιούλιο, παραδέχθηκε ένα πράγμα:  Την συνολική αποτυχία της κυβέρνησής του και του συστήματος που εφάρμοσε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκεται στην ηγεσία της Κύπρου.

Εδώ Αθήναι...: Αποφάσισαν και διέταξαν: Χωρίς ρεύμα χιλιάδες άνερ...

Εδώ Αθήναι...: Αποφάσισαν και διέταξαν: Χωρίς ρεύμα χιλιάδες άνερ...: Ε κατοντάδες χιλιάδες άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένη έκτακτη εισφορά, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να μην τους εξαιρέσει από τους υ... *** *** *** *** *** ***ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το ευπρεπές σχόλιό σας κάτω από το κείμενο *** *** *** *** *** ***