Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας - το νέο μυθιστόρημα της Νοέλ Μπάξερ

 Τι εννοούσε η Σοφία Σλήμαν όταν έγραφε «αγάπη κατά καθήκον» στο γράμμα της προς τον Ερρίκο Σλήμαν; Η απάντηση βρίσκεται στο νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Νοέλ Μπάξερ «Ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας» που κυκλοφορεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

O σκισμένος χάρτης κάποιου ονειροπόλου Ενετού χαρτογράφου του 18ου αιώνα θα οδηγήσει τη Βενέτα στο νησί που κρέμεται από μια κλωστή στη θάλασσα. Ο Χρόνος, νοσταλγώντας να ξαναζήσει μια γενναία ανθρώπινη ιστορία και να φέρει πάλι μιαν ανέλπιστη σωτηρία από τη θάλασσα, οδηγεί σήμερα την εγγονή της στην πρώτη κουκκίδα του χάρτη: στο σημείο όπου θα αποχαιρετήσει ένα όνειρο. Ήρθε και γι’ αυτήν η ώρα να ακολουθήσει τη γραμμή της θάλασσας.

Η νεαρή Βενετία αφήνει την Κεφαλονιά για ένα ταξίδι αποχαιρετισμού. Θα εγκαταλείψει το όνειρο να γίνει αρχαιολόγος και να συνεχίσει τις ανακαλύψεις του Ερρίκου Σλήμαν αναζητώντας τα ίχνη του στο πρώτο του ταξίδι στην Πελοπόννησο το 1868.

Νοέλ Μπάξερ, η
συγγραφέας των
μπεστ σελλερ
"Απο Δρυ παλιά
και απο πέτρα" και
"Τη νύχτα που
γύρισε ο χρόνος"
Ένα νεανικό όνειρο μπροστά σ’ ένα αξεπέραστο εμπόδιο και το χαμένο όνειρο μιας παντρεμένης γυναίκας για παντοτινή αγάπη. Μια κοπέλα καταδικασμένη να φτιάχνει μπομπονιέρες, ένας πατέρας με την εμμονή να δημιουργήσει το άλυτο σταυρόλεξο αυτού του κόσμου κι ένας παππούς που όλοι τον θεωρούν αστείο αλλά… Ακόμα, ένας ποιητής που απαγγέλλει την Κόλαση του Δάντη στο σιωπηλό αρχοντικό του. Στην άλλη άκρη της θάλασσας, μια γυναίκα που την κυνηγούν οι ερινύες μετράει τα όσα έχασε, έχοντας συντροφιά ένα φίδι.

Απαιτείται πάντα ένας παμπάλαιος σκισμένος χάρτης για να βρούμε στη ζωή μας μια νέα αρχή; Αυτό θα το μάθουμε από τη Νοέλ Μπάξερ και το νέο της μυθιστόρημα: «Ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας». Κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 2 Απριλίου 2012.

Πρόκειται για ένα ορμητικό και πολυπρόσωπο σύγχρονο μυθιστόρημα που πατάει με τρυφερότητα στο δρόμο της Ιστορίας, μεταφέροντας τον αναγνώστη από τη σκληρή σημερινή εποχή στο ρομαντισμό της Ελλάδας των χρόνων του Σλήμαν.

Δείτε επίσης τα μυθιστορήματα της Νοέλ Μπάξερ:
Από δρυ παλιά και απο πέτρα: http://nextok.blogspot.com/2009/02/blog-post_8828.html  

Τη νύχτα που γύρισε ο χρόνος :  http://nextok.blogspot.com/2010/04/blog-post_21.html
 
 
*** *** *** *** *** ***
 Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο. Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα. Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***