Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Σαφείς και δεσμευτικές απαντήσεις για το θέμα της απόδοσης τμημάτων της λιμενικής ζώνης Πατρέων στο Δήμο (αυτή τη φορά δια ζώσης στην ολομέλεια της βουλής) ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Θαλασσίων Υποθέσεων, με νέα επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.
Ο κ. Τσούκαλης επανέρχεται στο ίδιο θέμα μετά τις πρόσφατες απαντήσεις που έλαβε στην από 11-1-2011 ερώτησή του, όπου και τα δύο ερωτώμενα υπουργεία δήλωσαν αναρμοδιότητα.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ



Toυ Κώστα Φέρρη
Είμαι η Ανατολή. Έχω να σου χαρίσω τα παραμύθια μου.
Ω, Δύση! Θα μου δανείσεις λίγη από την τεχνολογία σου;
Ameen Ferris Rihani

Ομιλία γιά την Ανεξαρτησία της Αιγύπτου, 1922

Στις 25 Ιανουαρίου 2011, μεταδόθηκε σε κάποια από τα Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια, και μάλιστα τελευταία, η είδηση γιά ταραχές στους δρόμους του Καϊρου. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Αιγυπτιώτες Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, αναπήδησαν ταραγμένοι. Είχαν καταλάβει από την πρώτη στιγμή, το μέγεθος και την προοπτική της εξέγερσης.

Γιά 15 μέρες, επικοινωνούσαν με συγγενείς και φίλους που βρίσκονταν στην Αίγυπτο, οι περισσότεροι από τους οποίους ήσαν ήδη από την αρχή στην πλατεία Ταχρίρ, αλλά και με πατριώτες τους στην Ελλάδα, στις συναντήσεις τους, ή τηλεφωνικά, αλλά κυρίως μέσα σπό το διαδίκτυο.....

...ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΘΕΥΔΕΙ!!!

Την ώρα που ο πολύπειρος υπουργός Εξωτερικών μας συναντούσε στο Λονδίνο τον ομόλογό του W. HAGUE, είχε ήδη γίνει γνωστό πως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τουρκία διαπραγματεύονται στρατιωτική συμφωνία, «για να πάρουν μέρος σε κοινές ασκήσεις να συνεργαστούν σε προγράμματα υλικού και να μοιραστούν εμπειρίες» όπως έγραψε ο Alistair MacDonald στο Dow Jones και αναδημοσιεύτηκε στην WSJ.
Ένα από τα ενδεχόμενα είναι να βοηθήσει η Τουρκία στην κατασκευή στην βρετανική φρεγάτα Type 26, ένα νέο τύπου πολεμικού σκάφους που αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Συνέντευξη Χρήστου Παπουτσή, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στην εφημερίδα Real News και το δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή

Οι επικεφαλής της τρόικα, μετά τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή, μπορεί να συνεχίσουν να ελέγχουν την ελληνική οικονομία ή θα ήταν καλύτερο για όλους να αντικατασταθούν με νέα πρόσωπα;
Το καλύτερο για όλους θα ήταν να αντιληφθούν επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος του καθενός. Ποιος είναι υπάλληλος και ποιος είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού. Όταν πριν μήνες είχα κάνει αυτή την επισήμανση ξένισε και προκάλεσε αντιδράσεις. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν τι εννοούσα.