Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Διάσταση απόψεων των πολιτικών της Κύπρου

Διάσταση απόψεων των πολιτικών της Κύπρου




Με διαφορετική αντίληψη αντιμετώπισαν τη μετάβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κύπρο, οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων του νησιού. Εκτός από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, που περιορίστηκαν απλά να χαρακτηρίσουν «χρήσιμη» και «πολύ εποικοδομητική» τη συνάντησή τους με το Γιώργο Παπανδρέου, όλα τα άλλα κόμματα άφησαν αιχμές για τον τρόπο που οι πολιτικές ηγεσίες Κύπρου και Ελλάδας, χειρίζονται το κορυφαίο αυτό πολιτικό ζήτημα.


Να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά την κοινή διαβούλευσή τους για το Κυπριακό με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αναστασιάδης, δεν έκανε καμία δήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ολόκληρο το ρεπορτάζ:  http://www.atticapress.gr/cyprus/newscyprus/5539-divergence-of-political-cyprus.html

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΟΜΗΡΟΥ: "Να αποσυρθούν οι προτάσεις για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο"

Γιαννάκης Ομήρου: «Να αποσυρθούν οι προτάσεις για την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο»



Αποδείχθηκε, για ακόμα μια φορά, η επείγουσα ανάγκη αναδιαμόρφωσης της στρατηγικής στις διαπραγματεύσεις, αλλά και της απόσυρσης των απαράδεκτων, αντιδημοκρατικών και μειωτικών για τον κυπριακό Ελληνισμό προτάσεων, όπως είναι η εκ περιτροπής προεδρία και η σταθμισμένη ψήφος, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

«Ταυτόχρονα», είπε ο κ. Ομήρου, «αποδεικνύεται ότι ενέργειες και συμπεριφορές της επίσημης ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως η συναίνεση σε έκδοση κοινής δήλωσης του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ περί προόδου και συγκλίσεων και η λανθασμένη ανάμειξη στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα, οδηγούν σε αρνητικές εξελίξεις διεθνώς, με τις πιέσεις να στρέφονταν πλέον κατ' αποκλειστικότητα προς την πλευρά μας».


Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ:  http://www.atticapress.gr/cyprus/newscyprus/5455-johnny-homer-qto-withdraw-the-proposals-for-a-rotating-chairmanship-and-the-weighted-voteq.html

ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ...ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ


ΟΤΑΝ «ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΜΕ» ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ


Θυσιάζουμε την Ελλάδα της Ναυτιλίας για την …πολιτική εξουσία


«Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ποντοπόρου Ναυτιλίας». Αυτός θα είναι, άραγε, ο νέος τίτλος του Υπουργείου, καθώς ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε επανασχεδιασμό και ξαναμοίρασμα του ήδη τριχοτομημένου υπουργείου Ναυτιλίας ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο; Και το «Ν» στο ΥπΟΑΝ θα παραμείνει ή θα …αποπλεύσει, για να δώσει τη θέση του στο «Λ» (σ.σ. Λιμένων);

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ από το τέλος Μαρτίου αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα που θα οριστικοποιούσε τις αρμοδιότητες του Λιμενικού Σώματος με τη σύσταση Αρχηγείου, τελικά ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να μεταφερθούν στον κ. Χρυσοχοΐδη όλες οι αρμοδιότητες της ποντοπόρου ναυτιλίας οι οποίες μέχρι χθες βρίσκονταν στην ευθύνη της Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας. Η σχετική «διαρροή» γνωστοποιήθηκε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή το μεσημέρι, από τον Υπουργό Επικρατείας Χαράλαμπου Παμπούκη.

Περισσότερα στο:  http://www.atticapress.gr/views/5695-sacrificing-greeces-shipping-industry-to-political-power-.html