Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ "HELLAS LIBERTY"

Επιτέλους, τελείωσαν οι φουρτούνες, οι ταλαντεύσεις και οι ταλαιπωρίες για το ιστορικό πλοίο "Hellas Liberty".  Το πλοίο το οποίο κατέπλευσε πριν από δύο χρόνια στον Πειραιά προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βρήκε τη θέση του σε χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.
Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Συμβουλίου Διεύθυνσης του Ο.Λ.Π. Α.Ε., μετά από εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιώργου Ανωμερίτη  εγκρίθηκε  η παραμονή του ιστορικού πλοίου HELLAS LIBERTY στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς καμία επιβάρυνση. Το πλοίο ήδη πλαγιοδετήθηκε μπροστά στον προβλήτα του SILO στον Κεντρικό Λιμένα. Όπως είναι γνωστό το κτίριο του SILO, το οποίο έκλεισε την 01.10.2010, θα μετατραπεί σε Εθνικό Ναυτικό Μουσείο και Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων και θα ενταχθεί στο γενικό σχεδιασμό της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ευχαριστούμε πολύ τον αρχιπλοίαρχο Τσιαδή για τις ευχές του και την θαυμάσια κάρτα του
Σε όλα τα άξια στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,
το nextok εύχεται ,
το 2011
να τους  αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις

Χρόνια Πολλά

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: Είμαστε διασπασμένοι

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους επισκέφθηκε χθες το στρατόπεδο Κομμόροτσος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Αμυνας Κώστα Παπακώστα και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Τίτο Χριστοφίδη, αφού ξεναγήθηκε στον χώρο και άκουσε τα Κάλαντα, απευθυνόμενος στους οπλίτες είπε: «Οι μέρες τούτες δεν είναι μέρες για να τα βάζουμε ο ένας με τον άλλον διότι είδα και άκουσα πράγματα από επισκέψεις σε στρατόπεδα που μου προκάλεσαν όχι καλή εντύπωση. Γι' αυτό εγώ δεν θα απαντήσω σε κανέναν και δεν θα αμυνθώ ούτε θα επιτεθώ, διότι μπορώ και να επιτεθώ υπερασπιζόμενος και την πολιτική της Κυβέρνησης και εμού προσωπικά σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό.

NEXTOK: Ελένη Φωκά - Η Κύπρος απαξιώνει την ηρωίδα δασκάλα των κατεχομένων

NEXTOK: Ελένη Φωκά - Η Κύπρος απαξιώνει την ηρωίδα δασκάλα των κατεχομένων

Τι Εξοργίζει την Άγκυρα;

Του Κώστα Μαυρίδη

Με δεδομένη την γεωπολιτική αντιπαλότητα στην Ανατολική Μεσόγειο στο σύγχρονο κόσμο της παγκοσμιοποίησης, οι φιλίες ανάμεσα σε κράτη εδραιώνονται στην βάση σημαντικών αμοιβαίων συμφερόντων. Διαφορετικά, τα διακρατικά μνημόνια είναι άδεια περιεχομένου. Η συμφωνία ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ για οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) έχει όντως ουσιαστικό περιεχόμενο. Εξού και η οργή της Άγκυρας, η οποία αντίδραση θα μπορούσε να είναι και τρόπος αξιολόγησης της δικής μας αποτελεσματικότητας.
Στα 36 χρόνια κατοχής, πότε η Τουρκία εξοργίστηκε με ενέργειές μας; Μετρημένες φορές… Όπως, όταν η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΟΚ (σημερινή ΕΕ). Όταν, η ΚΔ οριοθέτησε τα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο πριν χρόνια και τώρα με το Ισραήλ. S-300 και στην πράξη εγκατάλειψη του ΕΑΧ. Όπως, η αναποφασιστικότητα της Ελλάδας να ρυθμίσει την ΑΟΖ με την Κύπρο. Η «αδιαφορία» για εδραίωση στενότερης συνεργασίας με την Γαλλία και δυστυχώς, η αντικατάστασή της με το Μνημόνιο Συναντήληψης με την Αγγλία. Ο παραμερισμός της Συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006 και αντικατάστασή της από το Κοινό Ανακοινωθέν της 23ης Μαΐου 2008 με επίκεντρο πλέον το «νέο συνεταιρισμό των δύο συνιστώντων states” που η Τουρκία επαναλαμβάνει.          

Αποχώρησαν από την ΕΕΝ, ΑΝΕΚ και HSW

http://www.theseanation.gr/news/ferries/hsw-apoxorisan.htm