Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Μίχας προς Φασούλα: Ιδού η Ρόδος.... κατέβα ως ανεξάρτητος αν πιστεύεις ότι σε θέλουν οι Πειραιώτες

* Είναι να απορεί κανείς πως δημοσιογράφος σαν τον Νίκο Χατζηνικολάου, στέκεται χωρίς ντροπή στο γυαλί και παίζει κομματικά παιχνίδια, υποτιμώντας τη νοημοσύνη όλων των τηλεθεατών. Η παρουσία του ως συντονιστή εκπομπής μεταξύ των υποψηφίων του Πειραιά ήταν απλά απαράδεκτη. Δεν αξίζει όμως να ασχοληθεί κανείς με όσα είπε, γιατί προκάλεσαν αρκετή οργή στους τηλεθεατές οι οποίοι τελικά το διασκέδασαν αφού κατάλαβαν ότι ο κ. Χατζηνικολάου ενοχλείται από το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις αφήνουν πολύ μακριά από την πρωτιά τον εκλεκτό της Ν.Δημοκρατίας.

* Αξιολύπητος και ο Γιάννης Μιχελάκης, Διευθυντής εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" (σ.σ. δεν υπήρχε διαθέσιμος κανένας άλλος πλην νεοδημοκράτη δημοσιογράφου!) ο οποίος κατήγγειλε ότι τάχα έγιναν 67 νέες προσλήψεις για να εκλεγεί ο Γιάννης Μίχας Δήμαρχος Πειραιά. Αυτό κι αν είναι λαϊκισμός. Λες και ο Γιάννης Μίχας έχει ανάγκη από τους 67 και τις οικογένειές τους για να εκλεγεί. Ακόμα κι αν ήταν όλα αλήθεια, είναι φως φανάρι, ότι ο κ. Μιχελάκης προσπαθεί να διαβάλλει τον Γιάννη Μίχα αρνούμενος να αποδεχθεί ότι οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Γιάννη Μίχα πρώτο και με μεγάλη διαφορά από τον 2ο υποψήφιο. Το μεγάλο κλάμα, θα είναι για αυτούς που εξυπηρετεί ο κ. Μιχελάκης όταν στη Ν.Δ. θα ανακαλύψουν ότι ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος. Μακριά και καταϊδρωμένος έρχεται ο εκλεκτός της Ρηγίλης, Μιχαλολιάκος.

* Τραγική υπήρξε η εικόνα του Παναγιώτη Φασούλα ο οποίος είπε ότι οι δρόμοι του Πειραιά πνίγονται στα σκουπίδια επειδή απεργεί η χωματερή. Και μάλιστα με θράσος, ρώτησε τον Γιάννη Μίχα: Εσύ τι θα έκανες Γιάννη; Θα τα έτρωγες;

Αυτό μου θύμησε την ιστορία με μία καθαρίστρια του Δήμου Πειραιά η οποία άφησε σε μια γωνιά του 7ου Ορόφου μια σακούλα με σκουπίδια (χαρτιά) επειδή απεργούσαν οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα.
- Τι είναι αυτά; φέρεται να τη ρώτησε ο Παναγιώτης Φασούλας.
- Σκουπίδια κ. Δήμαρχε.
- Γιατί τα έχεις εδώ;
- Γέμισαν όλοι οι χώροι, πού να τα βάλω;
- Να τα φας!

Ο διάλογος αυτός περπάτησε σε κάθε γωνιά του Δήμου γιατί συνέβη στις αρχές της τετραετίας. Και όλοι είχαν αρχίσει σιγά σιγά να αντιλαμβάνονται ότι ο "θρύλος" που γονατιστοί παρακαλούσαν να τον κάνουν δήμαρχο, δεν άξιζε της εκτίμησης τους.

* Πολύ σωστά μίλησε ο Γιάννης Μίχας στον Φασούλα, λέγοντάς του ότι εάν πιστεύει ότι οι Πειραιώτες τον θέλουν και ότι εκτιμούν το "έργο" του, δεν έχει παρά να κατέβει ως υποψήφιος ανεξάρτητος δήμαρχος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα Παναγιώτη. Άντε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!

ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ελεύθερη ψήφο προτείνει στους πολίτες ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κρητικός, μέσα από τον Πολιτικό και Κοινωνικό Σύνδεσμο "Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ" αφήνοντας να γίνει κατανοητό ότι ο ίδιος δεν στηρίζει τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα κάνει λόγο για αντιλαϊκές πολιτικές και για ψήφο-μήνυμα προειδοποίησης, άμυνας και αντίστασης. Με ανακοίνωσή του ο κ. Κρητικός, ένας βουλευτής που τίμησε το αξίωμά του αναφέρει: "Ο Πολιτικός και Κοινωνικός Σύνδεσμος «Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» προσηλωμένος στη δημοκρατική αρχή της ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης, (περιφερειακής και δημοτικής), στηρίζει αταλάντευτα τις ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Θεωρεί ακατανόητη την πατερναλιστική αντίληψη που θέλει στο όνομα φωτισμένων κομματικών ηγεσιών, να χρίει, να καθοδηγεί, να ευλογεί και να ποδηγετεί επιλογές οι οποίες υπακούουν μόνο στην κομματική σκοπιμότητα (δηλαδή τον κομματικό έλεγχο) της αυτοδιοίκησης, αναιρώντας κριτήρια αξιοκρατίας, καθώς και κάθε ίχνος δημοκρατικής διαδικασίας για την από τη βάση ανάδειξη των υποψηφίων. Συνέπεια αυτής της κομματικής ιδιοτέλειας είναι ο αποκλεισμός ικανών αυτοδιοικητικών στελεχών ώστε να ευνοηθούν άτομα-μέλη κομματικών παρεών, παρέες οι οποίες κυρίως στα δύο μεγάλα κόμματα διαρθρώνονται σε οριζόντια και κάθετη διάταξη. Αυτές οι επιλογές διαιωνίζουν τον κομματικό μηχανισμό σε κάθε επίπεδο αυτοδιοίκησης και πρέπει να αποδοκιμαστούν από το Λαό. Ο Σύνδεσμος, συνεπώς, καλεί τον κάθε πολίτη-ψηφοφόρο να επιλέξει ελεύθερα και κατά συνείδηση τους ακηδεμόνευτους συνδυασμούς στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προειδοποίησης, μήνυμα άμυνας και μήνυμα αντίστασης σε αντιλαϊκές πολιτικές, οι οποίες στερούνται κάθε δημοκρατικής νομιμοποίησης". Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον Παναγιώτη Κρητικό μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση: Αμυκλών 19, Αθήνα ή Παράρτημα Πειραιά, πλ. Δαβάκη 14, Νίκαια 18454 Τηλ. 210 6726600, 210 3838490 Fax: 210 8137486, κιν.:6937051808 email: pkritikos14@yahoo.gr, synzorbas@gmail.com

Η κρουαζιέρα βυθίζεται στα κενά του νόμου!

«Τώρα που έγινε η θάλασσα γιαούρτι, εμείς χάσαμε το κουτάλι». Την ώρα που τα μεγάλα οικονομικά κεφάλια στην Ελλάδα αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδα του κρατικού κορβανά «στύβοντας» τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους, δισεκατομμύρια ευρώ χορεύουν γύρω μας και κανείς δεν κάνει κάτι να τ’ αρπάξει! Ειδικότερα,

ΤΟ SMS ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς, Exantas

Κοινή Συνέντευξη τύπου ΕΑΑΛΣ & ΛΛΣ

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και η Λέσχη Λιμενικού Σώματος παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Λιμενικό Σώμα ΚΑΙ στον εν γένει τομέα της Ναυτιλίας, καθώς οι κυβερνητικοί χειρισμοί που οδήγησαν σε παραίτηση, δύο Αντιναυάρχους Αρχηγούς σε διάστημα βραχύτερο του έτους, κάνουν ήδη ορατό τον κίνδυνο κατάρρευσης όλου του οικοδομήματος που μέχρι πρότινος αποτελούσε πρότυπο και παράδειγμα εύρυθμης λειτουργίας και αποτελεσματικότητας κρατικού μηχανισμού. Ήδη για τρίτη φορά, εντός του έτους, επιχειρείται, χωρίς λόγο και αιτία η διάλυση ενός κατά κοινή ομολογία όλων των παραγόντων της ναυτικής κοινότητας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, διακεκριμένου διοικητικού φορέα με διάσπαση του προσωπικού του και αναδιανομή των αρμοδιοτήτων του. Επειδή οι κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες θρυλούμενες επεμβάσεις στη δομή και τη λειτουργία ενός στρατιωτικά οργανωμένου Σώματος, θα επιφέρουν σοβαρές διαταραχές τόσο στο ναυτικό αμυντικό σχεδιασμό, οσο και στη δράση και τις επιχειρησιακές του δυνατότητες με αποτέλεσμα την απομοίωση της αποτελεσματικότητας του στον ευαίσθητο τομέα της ευθύνης του, της αστυνόμευσης δηλαδή των χώρων της αρμοδιότητάς του, καθώς και της διασφάλισης του ευαίσθητου χώρου των θαλασσίων συνόρων από τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης,η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Λ.Σ. και η Λέσχη Λ.Σ. συναισθανόμενες την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία και τον Ελληνικό λαό. Ο Ρ Γ Α Ν Ω Ν Ο Υ Ν Συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνει αναφορά στο όλο θέμα, μακρυά από στείρα αντιπαράθεση και αντιπολιτευτική διάθεση, με σκοπό να δοθεί η κατάλληλη πληροφόρηση, να καταδειχθούν οι δυσχέρειες και τα σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν από τις ενδεχόμενες παρεμβάσεις. Σημειώνεται ότι οι όποιες προσπάθειες έγιναν από όλες τις πλευρές, της Ναυτιλιακής Κοινότητας καθώς και τις Ενώσεις του εν ενεργεία και αποστρατεία προσωπικού Λ.Σ. σε διάφορα επίπεδα δεν βρήκαν δυστυχώς καμία ανταπόκριση. Χωρίς πάθος, με παρρησία πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται και όποιοι σχεδιασμοί επιχειρούνται, εκπορεύονται από κέντρα μη γνωστά και ερήμην της ηγεσίας και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, το οποίο παρά ταύτα, συνεχίζει να εργάζεται νυχθημερόν καθημερινές και αργίες, με απομοιονωμένες αποδοχές και σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό, ανταποκρινόμενο πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής και τις πάσης φύσεως επιτελικές και επιχειρησιακές αποστολές του. Η συνέντευξη θα δοθεί την 21 – 10 – 2010 και ώρα 12.00 στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Λ.Σ. στον Πειραιά, οδός ΙΙας Μεραρχίας 11, 3ος όροφος. Η παρουσία σας αποτελεί για μας ιδιαίτερη τιμή. Για τη Λέσχη Λ.Σ. Ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Π. Αγγελόπουλος Για την Ε.Α.Α.Λ.Σ. Ο Πρόεδρος Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) Γ. Καλαρώνης ================================================================ Με θαλασσινούς χαιρετισμούς, Exantas

Ναυμαχίες υπουργών για το Λιμενικό Σώμα


E-mail αναγνώστη
************************
Ρε, ολίγον Λιμενικοί κ ολίγον Ακτοφύλακες, μήπως οι υπουργοί με διαβάζουν κ πράττουν αναλόγως ή μήπως κάποιοι "διαβάζουμε" νωρίτερα εκείνα που γίνονται για εσάς....χωρίς εσάς?? Δείτε τι σας επισήμανα εδώ, που μετά τις τόσες αναφορές για απόστρατο, από κάθε πλευρά (μέχρι κ ο ΓΑΠ έχει ερωτηθεί ήδη, όπως λένε τα φερέφωνα), μπορώ κάλλιστα να υποψιαστώ, ότι στο τέλος θα αλλάξουν κυρίως το όνομα, μόνο @ μόνο για να ικανοποιηθούν οι "δήμιοι" του Λιμενικού Σώματος, δυστυχώς .... η λάντζα θα μείνει για όλους.

Και το υπουργείο μετονομάστηκε σε MARITIME AFFAIRS= ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (;;;;;), επειδή ακριβώς το χρησιμοποιεί η ΕΕ αλλά οι μεταφραστές το Maritme το βάφτισαν αντί "ναυτιλιακών", σε "θαλασσίων υποθέσεων". Yes men @ υποτακτικοί υπάρχουν χιλιάδες πλέον σε κάθε ελληνική γωνιά, από το Λ.Σ και το υπουργείο του θα εξέλειπαν?

Σκάπουλος