Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Για τα αδέλφια που...φύγαν

Φίλοι, συμμαθητές, συγγενείς ακόμα και άγνωστοι σε όλη την Κύπρο θρηνούν τον άδικο χαμό όλων εκείνων που χθες έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα... τόσο απρόσμενα...

"Όλων των ανθρώπων οι ψυχές είναι αθάνατες, αλλά των δικαίων οι ψυχές είναι αθάνατες και θείες" - ΣΩΚΡΑΤΗΣ-

Η ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

12 Ιουλίου 2011,

Ανάμεσά τους και δίδυμα αδέλφια


Στις 7.30  χθες βράδυ δόθηκε στη δημοσιότητα η μακάβρια λίστα των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας που έπληξε σήμερα την Κύπρο.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται ο Διοικητής του Ναυτικού, Ανδρέας Ιωαννίδης και ο Διοικητής της Βάσης, Λάμπρος Λάμπρου.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Αναβάλλεται για την 1η Αυγούστου η επόμενη ακροαματική διαδικασία ενώπιον των αμερικανικών δικαστικών αρχών του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά από αίτημα, τόσο των συνηγόρων του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, όσο και των κατηγόρων.

Ετούτη η δίκη είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιουλίου, αλλά και οι δύο πλευρές ζήτησαν την αναβολή της προκειμένου να προχωρήσουν σε περαιτέρω έρευνες.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΧΙΛΑΡΥ ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΙΟ

Επιμέλεια: Χ.Κ. Λαζαρόπουλο
Σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η τραγωδία στη Ναυτική Βάση του Ζυγίου, ανάμεσα στη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Εδώ και εβδομάδες διαδραματίζεται ένα περίεργο διπλωματικό παιγνίδι, το οποίο κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις που προέρχονται από τα Wikileaks και μαρτυρούν έμμεσους εκβιασμούς της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Χίλαρυ Κλίντον ότι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να εκθέσουν διεθνώς την Κύπρο αν το φορτίο με τα ιρανικά πυρομαχικά σε πλοίο με κυπριακή σημαία κατάφερνε να φτάσει στη Συρία.

ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ …ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΛΑΔΑΡΧΕΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Αποδυναμωμένος μοιάζει εδώ και μήνες ο
άλλοτε παντοδύναμος Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης.
Το θέμα είναι ότι σήμερα, τη "νύφη"
πληρώνει η Ελληνική Ναυτιλία καθώς
ο Υπουργός δεν φαίνεται να έχει
τις δυνάμεις για να εναντιωθεί στον
διάδοχό του στο Υπ.Προ Χρ. Παπουτσή
ο οποίος επέλεξε τους καλύτερους
-κατά τη κρίση του -
αξιωματικούς του Λιμενικού για τις
Διευθύνσεις του Αρχηγείου Λ.Σ.


Δυσοίωνες οι προοπτικές για τα πλοία με ελληνική σημαία λόγω υποβάθμισης των Υπηρεσιών
Στο γραφείο του κάλεσε τους νέους Κλαδάρχες, Διευθυντές και Περιφερειάρχες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο κ. Χρυσοχοΐδης, όταν χθες ο Υπουργός πήγε στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ρώτησε τους αξιωματικούς εάν οι ίδιοι ζήτησαν να «φύγουν» από τις Υπηρεσίες της Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής πολιτικής καθώς είναι γνωστό ότι την προηγούμενη Τετάρτη, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή έγιναν ανακατατάξεις στις ηγεσίες των Υπηρεσιών.