Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΖΗΤΗΣΕ ΤΑ …ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΛΑΔΑΡΧΕΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Αποδυναμωμένος μοιάζει εδώ και μήνες ο
άλλοτε παντοδύναμος Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης.
Το θέμα είναι ότι σήμερα, τη "νύφη"
πληρώνει η Ελληνική Ναυτιλία καθώς
ο Υπουργός δεν φαίνεται να έχει
τις δυνάμεις για να εναντιωθεί στον
διάδοχό του στο Υπ.Προ Χρ. Παπουτσή
ο οποίος επέλεξε τους καλύτερους
-κατά τη κρίση του -
αξιωματικούς του Λιμενικού για τις
Διευθύνσεις του Αρχηγείου Λ.Σ.


Δυσοίωνες οι προοπτικές για τα πλοία με ελληνική σημαία λόγω υποβάθμισης των Υπηρεσιών
Στο γραφείο του κάλεσε τους νέους Κλαδάρχες, Διευθυντές και Περιφερειάρχες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο κ. Χρυσοχοΐδης, όταν χθες ο Υπουργός πήγε στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ρώτησε τους αξιωματικούς εάν οι ίδιοι ζήτησαν να «φύγουν» από τις Υπηρεσίες της Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής πολιτικής καθώς είναι γνωστό ότι την προηγούμενη Τετάρτη, με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή έγιναν ανακατατάξεις στις ηγεσίες των Υπηρεσιών.


Επόμενο ήταν ο κ. Υπουργός να λάβει την απάντηση που όλοι θα περίμεναν. «Μα κύριε Υπουργέ, εσείς ξεκινήσατε τον διαχωρισμό του Λιμενικού από την Ναυτιλία, όταν βρισκόσασταν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εμείς είμαστε Υπηρεσιακοί και πηγαίνουμε όπου μας το ζητήσει η Υπηρεσία…».

Όπως έγινε αντιληπτό από τους αξιωματικούς, ο νυν Υπουργός για θέματα Ναυτιλίας, κατανοώντας τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντά και ακόμα θα συναντήσει ο κλάδος της ελληνικής ναυτιλίας χωρίς τη στήριξη των έμπειρων στελεχών του Λιμενικού, προσπαθεί να βρει τρόπους για να περισώσει ότι μπορεί. Και φυσικά η αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν ικανοποιήθηκε από τις τοποθετήσεις αξιωματικών σε καίριες θέσεις που αφορούν τομείς της Ναυτιλίας όπως είναι:

- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:  Με νέο Διευθυντή τον Πλοίαρχο ΛΣ Κωνσταντίνο ΠΟΥΛΗ

- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:  Με νέο Διευθυντή τον Πλοίαρχο ΛΣ Δημήτριο ΣΟΥΛΟ και

- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:  Με νέο Διευθυντή τον Πλοίαρχο ΛΣ Νικόλαο ΣΠΑΝΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιο πάνω τοποθετήσεις δικαίως ή αδίκως συζητούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες στο Υπουργείο με ποικίλα σχόλια.


Ανοίγει η «μαύρη λίστα» για την ελληνική σημαία

Αντιμέτωπος όμως με τους αξιωματικούς του Λιμενικού βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Χάρης Παμπούκης στον οποίο οι Λιμενικοί υπενθύμισαν ότι εκείνος ήταν κάποτε υπέρμαχος του διαχωρισμού των Λιμενικών από τις Υπηρεσίες της Ναυτιλίας. Και μεν όλοι συμφώνησαν ότι έπρεπε να αναδιαμορφωθεί ο ρόλος των επιθεωρητών Εμπορικών Πλοίων έτσι ώστε να ελέγχουν το έργο των ιδιωτών επιθεωρητών και των Νηογνωμόνων, ωστόσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός κατανόησε – η τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ότι κατανόησε – ότι ο τρόπος που επιχειρείται σήμερα η αποκοπή του Λιμενικού από την Ναυτιλία είναι άκρως καταστρεπτικός.

Εκτιμάται μάλιστα ότι πολύ σύντομα, οι νηογνώμονες, δεν θα εποπτεύονται από καμία Κρατική Αρχή, με αποτέλεσμα η ελληνική σημαία να καταστεί σημαία ευκαιρίας. Αναμένεται μάλιστα ότι στο άμεσο μέλλον, τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα αποτυγχάνουν στους ελέγχους από τους διεθνείς οργανισμούς καθώς δεν θα τηρούν τους διεθνείς κανονισμούς.

Επισημαίνεται, ότι σύμφωνα με τους αξιωματικούς που επί χρόνια υπηρέτησαν την Ελληνική Ναυτιλία με ειδικές γνώσεις επί θεμάτων ναυσιπλοΐας, ναυτεργασίας, νόμων και κανονισμών διεθνών και Ευρωπαϊκών κλπ, τα δύο χρόνια που η κυβέρνηση προέβλεψε για την ανάληψη των ναυτιλιακών διευθύνσεων από πολιτικούς υπαλλήλους, δεν επαρκούν, αφού θα πρέπει όποιοι αναλάβουν τις ευαίσθητες αυτές θέσεις, να έχουν εργαστεί προκειμένου να αποκτήσουν την αναγκαία εργασιακή εμπειρία.

Σε μία εβδομάδα από σήμερα, ο κλάδος της ναυτεργασίας θα δοκιμαστεί, καθώς η ΠΝΟ ετοιμάζεται για διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις εξ’ αιτίας των μέτρων που προβλέπει για τους ναυτικούς το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.


*** *** *** *** *** ***
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο
*** *** *** *** *** ***

2 σχόλια:

  1. Οι κυβέρνηση έχει χάσει την...μπάλα και συνεχίζει τις κεφαλιές μέχρι να σπάσουν κεφάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείτε δηλαδή ότι μέχρι σήμερα οι Αναγνωρισμένοι Οργανισμοί (νηογνώμονες), εποπτεύονταν ικανοποιητικά από την Αρχή?
    Μήπως θα μπορούσε κάποιος να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία για το είδος των ελέγχων, τις ελλείψεις & παραβάσεις που διαπιστώθηκαν, & τα πρόστιμα που (δεν) επιβλήθηκαν μέχρι σήμερα?
    Αλήθεια πόσοι εκ των νηογνωμόνων πληρώνουν όλα τα τέλη έκδοσης των πιστοποιητικών που εκδίδουν?
    Νομίζετε δε, ότι για τα πιστοποιητικά των Ε/Γ πλοίων της Κ.Ο 98/18 - Π.Δ. 103/99, που κακώς εκδίδουν οι νηογνώμονες, (με Υ.Α δεν τροποποιείται Π.Δ!!!), καταβάλλουν στοιχειώδες έστω ποσόν υπέρ δημοσίου? Του Ελληνικού δημοσίου που τους έδωσε (εκ του πονηρού) το δικαίωμα να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ, χωρίς ανταποδοτικά οφέλη? Πώς λοιπόν θα λείψει η .... εποπτεία τώρα?
    Όσο για την συνάντηση των επιμέρους υπουργών με τους υπηρεσιακούς αξιωματούχους, την επόμενη φορά να φροντίσουν ώστε να παραβρίσκονται όλοι οι (συν)αρμόδιοι υπουργοί & αφού προηγουμένως τα έχουν βρει μεταξύ τους.
    Φτάνουν πια τα καραγκιοζιλίκια & τα πειράματα τους.

    ΜΘΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου