Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ: "Κουλτούρα συμφιλίωσης" με τους Τούρκους κατακτητές;

Ελένη Φωκά προς Καρογιάν για Χριστόφια:  “Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις”».


Χωρίς περιστροφές, στο Δημοκρατικό Κόμμα που μετέχει στην Κυβέρνηση, τα είπε, σε εκδήλωση της ΓΟΔΗΚ, η διωγμένη δασκάλα της Καρπασίας Ελένη Φωκά. Για να τα διαβιβάσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και της Βουλής κ. Μάριος Καρογιάν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Για τους εξευτελισμούς της πολιτικής της «κουλτούρας συμφιλίωσης».

Ήταν Μάρτιος του 2009 όταν  η ΓΟΔΗΚ προσκάλεσε σε εκδήλωσή της και την Ελένη Φωκά για να την τιμήσει. Κι η Δασκάλα του Έθνους είπε στη δική της αντιφώνηση:

«Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Για την τιμή που αποφασίσατε για την ταπεινότητά μου. Για όσα έπραξα καθηκόντως. Όταν υπηρετούσα, σκλαβωμένη δασκάλα των υποδούλων Ελληνοπαίδων, στην Αγία Τριάδα της τουρκοκρατούμενης Καρπασίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Τουρκοκύπριοι συνεργάτες των κατακτητών, το Ψευδοκράτος του Αττίλα, με έδιωξαν από το χωριό μου. Από το σπίτι μου στην Αγία Τριάδα. Από το σχολείο μου. Και απαγόρευσαν την επιστροφή μου. Γνωρίζετε ότι εδώ στην Προσφυγιά, η μεταχείριση, όσων επιμένουμε να λέμε Κατοχή την Κατοχή, είναι εξευτελιστική. Και προσβλητική. Διέγνωσαν, στα πληρωμένα από τις ξένες πρεσβείες σεμινάρια, ότι έχουμε, δήθεν, ψυχολογικά προβλήματα. Μας παρόπλισαν. Μας πέταξαν στο περιθώριο. Λες και τους ενοχλεί που ακόμα ζούμε!


Η Κυβέρνηση, στην οποία το κόμμα σας συμμετέχει, αποφάσισε την “καλλιέργεια κουλτούρας συμφιλίωσης” με τους Τουρκοκυπρίους. Δεν ξεχώρισε ποιοι Τουρκοκύπριοι είναι όργανα των Κατακτητών.


Ποιοι είναι συνεργάτες των Κατακτητών; Ποιοι είναι πιο αιμοβόροι από τους Κατακτητές;


Ποιοι έποικοι, σαν το δολοφόνο του Σολάκη Σολωμού, θα πάρουν τη νομιμοποίηση των 50 χιλιάδων του Προέδρου, στην Κυβέρνηση του οποίου κι εσείς μετέχετε;


Με ποιους Τούρκους Έποικους και με ποιους συνεργάτες και όργανα των Κατακτητών καλούνται τα παιδιά μας στο Ριζοκάρπασο να καλλιεργήσουν “Κουλτούρα Συμφιλίωσης”;


Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Επιτρέψτε μου να τη μεταβιβάσω σε ΕΚΕΙΝΕΣ που σήμερα αντιστέκονται στο σκλαβωμένο Ριζοκάρπασο. Και, σας παρακαλώ, ζητήστε από τον πρόεδρο του κόμματός σας, τον κύριο Μάριο Καρογιάν, να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κύριο Δημήτρη Χριστόφια, από τη βίαια εκτοπισμένη Δασκάλα Ελένη Φωκά, τρεις μόνο στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη:

“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις”».

Nextok: Ευχαριστώ τον συμπατριώτη μου Ριζοκαρπασίτη για την μεταφορά αυτού του κειμένου από δημοσίευμα της εφημερίδας "Σημερινή" το οποίο ωστόσο  παραμένει επίκαιρο έστω κι αν η Ελένη Φωκά  ύψωσε τη φωνή της με τα πιο πάνω λόγια στις 6 Μαρτίου, 2009.

«Το κλείσαμε το μαγαζί…»

Η μεταρρύθμιση πέτυχε, ο Πειραιάς βρώμισε...

Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου


Δείτε τη φωτογραφία και συγκρίνετέ μ’ αυτήν της προηγούμενης δημοσίευσης. Μην αναρωτηθείτε αν αυτό το σκουπιδαριό βρίσκεται σε κάποια χώρα της Αφρικής ή στον ΧΥΤΑ των Λιοσίων. Έχει ανοίξει στην Παλιά Κοκκινιά -στη γωνία Θηβών & Λεβαδείας- και σας περιμένει για κάθε είδους μολυσματικές ασθένειες, εφόδους τρωκτικών και ανυπόφορη δυσωδία.


Αυτή είναι μια «κοινωνική» προσφορά:


1. Του Δήμου Πειραιά, ο οποίος έχει ενημερωθεί σε τρία επίπεδα (πολιτική ηγεσία, Δ’ Διαμέρισμα και γραμμή καθαριότητας 210.411.92.00) όπως λένε οι κάτοικοι. Από την Τρίτη και καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου γίνονται κλήσεις σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα αλλά κάποιοι αγρόν αγοράζουν επί μονίμου βάσεως. Ο υπάλληλος που απαντά τη γραμμή μάλιστα όταν απάντησε στην κλήση ρωτούσε αν είχε κλαδιά ή άλλα αντικείμενα για να ξέρει το γραφείο κινήσεως ποιο όχημα θα δρομολογήσει. Εδώ μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου.


2. Των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά που λένε χαρακτηριστικά όταν τους καλεί κανείς στα εσωτερικά του τομέα Καθαριότητας (στην οδό Φαλήρου) και στο αμαξοστάσιο της Ρετσίνα πως «το μαγαζί είναι κλειστό λόγω διακοπών» κι άμα τολμήσει να τους ξανακαλέσει κανείς το γυρίζουν σε φαξ! Από πότε μια δημοτική υπηρεσία ονομάζεται «μαγαζί»; Εκτός αν υπονοούν ότι όλοι αυτοί οι «εξυπνάκηδες» έχουν μετατρέψει ολόκληρο τον Πειραιά σε «μπουτίκ σκουπιδιών και στερεών απορριμμάτων».

3. Των κατοίκων και των «συντρόφων»-μεταναστών από το Πακιστάν που μαζεύτηκαν χάρη σε ασυνείδητους ιδιοκτήτες που τους νοικιάζουν μονοκατοικίες με το κεφάλι, λες και ζούμε στις εποχές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Χθες μόνο, σημειώθηκαν τρία επεισόδια στο εν λόγω σημείο με Πακιστανούς που άδειασαν το μισό Καράτσι και τους υπονόμους του, στη λεωφόρο Θηβών. Έτσι πρέπει να είναι η «πολυπολιτισμική» κοινωνία του νέο-εποχίτικου ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΙΖΑ κι όλου του κατ’ όνομα αριστερού συρφερτού των βορείων προαστείων που εκστομίζει μπούρδες δήθεν στο όνομα του προοδευτισμού. Για ελάτε ρε μόρτες α λα Κοκκινιά πλάγια, να δείτε παγκοσμιοποίηση κι αν δεν σας φύγει η μαγκιά με πορδές, σφυρίξτε μου (αν μπορείτε) κλέφτικα.

4. Της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία ειδοποιήθηκε για τις εναποθέσεις στερεών υλικών στο σημείο αλλά κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι-«αστυφύλακες» προφανώς είναι υπεράνω κάθε καταστάσεως αν δεν αφορά σε βεβαίωση τροχονομικής παράβασης γύρω από την πλατεία Κοραή. Εκτός κι αν με δεδομένη τη δικαιολογία ότι οι οδηγοί της Καθαριότητας πήγαν διακοπές όλοι μαζί, έφυγαν κι όσοι είχαν βάρδια για καμμιά βουτιά στα Βοτσαλάκια…

Τρεισίμισι μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές κι ο Πειραιάς είναι χειρότερος από ποτέ και κανείς δεν κάνει κάτι. Αν οι νομαρχιακές και οι δημοτικές αρχές δεν είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους, δεν παρεμβαίνει κανένας εισαγγελέας μπας και καθαριστεί επιτέλους αυτή η βρωμούπολη; Γίναμε χειρότεροι κι απ’ την Αθήνα του Κακλαμάνη. Πόσο ποιο χαμηλά θα μας ρίξετε ρε άχρηστοι;

Εσείς που χύσατε κροκοδείλια δάκρυα στην κηδεία του μπάρμπα-Γιάννη Παπασπύρου, για διαβάστε τι έκανε ο συγχωρεμένος όταν ήταν δήμαρχος και αναρωτηθείτε τι κάνετε εσείς, οι σύγχρονοι παράγοντες της πόλης. Κι αν έχετε φιλότιμο, πηγαίνετε μέχρι την Ιχθυόσκαλα. Όλο και κανένα καΐκι θα φέρει ρέγγες για να σας κλάψουν, καθώς θα σας κράζουν οι γλαρόμυαλες μεταγραφές από τα ανήλιαγα της Ρηγίλλης…

-=-=-=-=-=-=

Υ.Γ.: Σύντροφε Γ.Α.Π. δες αυτή τη δημοσίευση από το notebook όπως θα έχεις αράξει στο “Porto Paros” για νεροτσουλήθρες και πες μου όταν καταγράφεται αυτή η εικόνα στον Πειραιά, πώς να προχωρήσει εκείνο το open gov που έλεγες;

πηγή:   http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html