Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ: "Κουλτούρα συμφιλίωσης" με τους Τούρκους κατακτητές;

Ελένη Φωκά προς Καρογιάν για Χριστόφια:  “Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις”».


Χωρίς περιστροφές, στο Δημοκρατικό Κόμμα που μετέχει στην Κυβέρνηση, τα είπε, σε εκδήλωση της ΓΟΔΗΚ, η διωγμένη δασκάλα της Καρπασίας Ελένη Φωκά. Για να τα διαβιβάσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και της Βουλής κ. Μάριος Καρογιάν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Για τους εξευτελισμούς της πολιτικής της «κουλτούρας συμφιλίωσης».

Ήταν Μάρτιος του 2009 όταν  η ΓΟΔΗΚ προσκάλεσε σε εκδήλωσή της και την Ελένη Φωκά για να την τιμήσει. Κι η Δασκάλα του Έθνους είπε στη δική της αντιφώνηση:

«Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Για την τιμή που αποφασίσατε για την ταπεινότητά μου. Για όσα έπραξα καθηκόντως. Όταν υπηρετούσα, σκλαβωμένη δασκάλα των υποδούλων Ελληνοπαίδων, στην Αγία Τριάδα της τουρκοκρατούμενης Καρπασίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Τουρκοκύπριοι συνεργάτες των κατακτητών, το Ψευδοκράτος του Αττίλα, με έδιωξαν από το χωριό μου. Από το σπίτι μου στην Αγία Τριάδα. Από το σχολείο μου. Και απαγόρευσαν την επιστροφή μου. Γνωρίζετε ότι εδώ στην Προσφυγιά, η μεταχείριση, όσων επιμένουμε να λέμε Κατοχή την Κατοχή, είναι εξευτελιστική. Και προσβλητική. Διέγνωσαν, στα πληρωμένα από τις ξένες πρεσβείες σεμινάρια, ότι έχουμε, δήθεν, ψυχολογικά προβλήματα. Μας παρόπλισαν. Μας πέταξαν στο περιθώριο. Λες και τους ενοχλεί που ακόμα ζούμε!


Η Κυβέρνηση, στην οποία το κόμμα σας συμμετέχει, αποφάσισε την “καλλιέργεια κουλτούρας συμφιλίωσης” με τους Τουρκοκυπρίους. Δεν ξεχώρισε ποιοι Τουρκοκύπριοι είναι όργανα των Κατακτητών.


Ποιοι είναι συνεργάτες των Κατακτητών; Ποιοι είναι πιο αιμοβόροι από τους Κατακτητές;


Ποιοι έποικοι, σαν το δολοφόνο του Σολάκη Σολωμού, θα πάρουν τη νομιμοποίηση των 50 χιλιάδων του Προέδρου, στην Κυβέρνηση του οποίου κι εσείς μετέχετε;


Με ποιους Τούρκους Έποικους και με ποιους συνεργάτες και όργανα των Κατακτητών καλούνται τα παιδιά μας στο Ριζοκάρπασο να καλλιεργήσουν “Κουλτούρα Συμφιλίωσης”;


Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Επιτρέψτε μου να τη μεταβιβάσω σε ΕΚΕΙΝΕΣ που σήμερα αντιστέκονται στο σκλαβωμένο Ριζοκάρπασο. Και, σας παρακαλώ, ζητήστε από τον πρόεδρο του κόμματός σας, τον κύριο Μάριο Καρογιάν, να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κύριο Δημήτρη Χριστόφια, από τη βίαια εκτοπισμένη Δασκάλα Ελένη Φωκά, τρεις μόνο στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη:

“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις”».

Nextok: Ευχαριστώ τον συμπατριώτη μου Ριζοκαρπασίτη για την μεταφορά αυτού του κειμένου από δημοσίευμα της εφημερίδας "Σημερινή" το οποίο ωστόσο  παραμένει επίκαιρο έστω κι αν η Ελένη Φωκά  ύψωσε τη φωνή της με τα πιο πάνω λόγια στις 6 Μαρτίου, 2009.