Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της η νέα λιμενάρχης Πειραιώς

Αναδημοσιεύουμε από "το Γρέκι" http://greki-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_5462.html το φωτομοντάζ.
Υ.Γ Εκφράζουμε πάντως την έκπληξη μας, για το γεγονός ότι η παράδοση-παραλαβή έλαβε χώρα χωρίς την προβλεπόμενη επισημότητα & παραδόσεις του λιμανιού. Παρόντες στην τελετή, προφανώς μόνον οι εκλεκτοί, επαγγελματίες κατευθυνόμενοι κομματικοί συνδικαλιστές, σύντροφοι της νεόκοπης ΚΛΠ.
Σιδεροκέφαλη.......
Με θαλασσινούς χαιρετισμούς
Exantas

Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

Η μάχη της Ελένης Φωκά συνεχίζεται…

Αποστολή στην Κύπρο:  Θεοδοσία Κοντζόγλου

(Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Attica Press, Ιουλίου 2010)

Συνέδεσε το όνομά της με την κατεχόμενη Κύπρο. Για 23 ολόκληρα χρόνια, ξέχασε την προσωπική της ζωή και αφοσιώθηκε στην παροχή μόρφωσης σε διακόσια εγκλωβισμένα Κυπριόπουλα. Υπέστη τα πάνδεινα και όμως υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που την θεωρούν «μαύρο πρόβατο». Τι κι αν είναι η Ελένη Φωκά, η ηρωική δασκάλα της σκλαβωμένης Κύπρου! Σήμερα ζει με τις μνήμες της σ’ ένα προάστιο της Λευκωσίας, αποξενωμένη από την οικογένειά της, όπου ακόμα και το προσφυγικό λιτό σπιτάκι της, το απαίτησε γιατί κυβερνητικοί παράγοντες της είπαν ότι δεν το δικαιούται!

........................................

Στη 2η εισβολή στις 15 Αυγούστου, οι Τούρκοι ήρθαν και στην Γιαλούσα. Με λεωφορεία που είχαν βάψει μαύρα, ακόμα και τα τζάμια τους, μας πήγαν όλους στο ξενοδοχείο «Ντάουν».

Τα κορίτσια τα βίασαν. Πολλά κορίτσια βίασαν! Μακάρι να μη ζούσαμε! Ζήσαμε όμως και ο πόνος του κάθε συγχωριανού ήταν πόνος όλων των υπολοίπων. Οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν του βιασμούς για να σκορπίσουν τον φόβο. Τελικά δεν άφησαν άνθρωπο χωρίς να τον βασανίσουν.

.....................................

- Πέρα από το θάνατο και το ανάθεμα δεν υπάρχει άλλος θάνατος. Έτσι αποφάσισα να παραμείνω στο κατεχόμενο χωριό μου. Ήξερα πια τι με περίμενε. Και οι Τούρκοι φρόντιζαν κάθε μέρα να μας θυμίζουν ότι ήμασταν ανεπιθύμητοι. Τον πατέρα μου τον βασάνιζαν πολύ. Εκείνος φώναζε και φώναζε και μαζί μου γιατί εγώ δεν ήθελα να φύγω. Είχε αγανακτήσει.

......................................

- Ζήσαμε πολύ σκληρές συνθήκες. Καθημερινά στο σχολείο έρχονταν οι Τούρκοι και λέρωναν με ακαθαρσίες στη βεράντα του σχολείου. Πετούσαν στην πόρτα τις ακαθαρσίες τους. Ή τις κρεμούσαν στο πόμολο της πόρτας μέσα σε νάιλον σακούλα. Ακόμα και μέσα στην εκκλησία αφόδευαν. Γι αυτό καλούσα τα Ην. Έθνη και όταν έκανα χειραψία έδινα κρυφά χαρτί με αναφορά στο χέρι του αξιωματικού. Έτσι μόνον περνούσα και τα αιτήματα των κατοίκων στους ειρηνευτές. Κάποιοι όμως πρόδιδαν τα χαρτάκια μου και τότε είχα επιπτώσεις από τους Τούρκους όπως και οι πολίτες που αφορούσαν. Γι αυτό θεωρήθηκα ενοχλητική από τους Τούρκους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συγκλονιστική συνέντευξη της Ελένης Φωκά, στο Attica Press Ιουλίου 2010.
Κυκλοφορεί στα περίπτερα

Αιφνιδιασμός της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό των στρατιωτικών

Και ενώ αναμενόταν να κατατεθεί τροπολογία, τις επόμενες ημέρες στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, με την οποία καθιερώνεται 35ετία και για τους στρατιωτικούς, η κυβέρνηση αιφνιδίασε, καταθέτοντας χθες τροπολογία, που αφορά στο ασφαλιστικό των ένστολων του ΥΕΘΑ & των Σωμάτων Ασφαλείας. Το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή. Στο χρόνο των 35 ετών, θα συνυπολογίζονται και τα 4 χρόνια φοίτησης στις στρατιωτικές σχολές, ενώ δίνονται και 5 χρόνια πλασματικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ Άμυνας οι ρυθμίσεις θα αφορούν όσους βγουν στη σύνταξη από το 2011.

Όσον αφορά τους ιπταμένους αλλά και τους έχοντες ειδικότητες υψηλής επικινδυνότητας, τα χρόνια εργασίας αυξάνονται από 18 σε 25.

Στις ρυθμίσεις αυτές κατέληξαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το σχέδιο της τροπολογίας έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» Άρθρο... [1]

1. Συνταξιοδοτικά δικαιώματα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχουν θεμελιωθεί ή θεμελιώνονται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2010 δεν θίγονται από την παραμονή τους στην υπηρεσία μετά την ημερομηνία αυτή και τυχόν συνταξιοδοτικές μεταβολές στη διάρκεια αυτής δεν επηρεάζουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους ή το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης.

2. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που θεμελιώνουν, σύμφωνα με τις υφιστάμενες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου διατάξεις, συνταξιοδοτικό δικαίωμα εντός του έτους 2011, η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά ενάμισι (1½) επιπλέον έτος. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τρία (3) επιπλέον έτη. Για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2013 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά τεσσεράμισι (4½) επιπλέον έτη και για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2014 η υποχρέωση πραγματικής υπηρεσίας αυξάνεται κατά έξι (6) επιπλέον έτη.

3. Το δικαίωμα απόληψης και καταβολής της σύνταξης, καθώς και ο τρόπος υπολογισμού της, ως προς τις κατηγορίες προσωπικού των παραγράφων 1 και 2, ρυθμίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες μέχρι τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου σχετικές διατάξεις. Ως προς τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης όσων θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι 31-12-2014, ισχύουν οι υφιστάμενες διατάξεις του άρθρου 42 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) και του άρθρου 1 του νόμου 3029/2002. Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά, ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

4. Εξαιρουμένων των κατηγοριών προσωπικού των προηγουμένων παραγράφων, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης και αυτή καταβάλλεται εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ο) έτος της ηλικίας τους ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά: α. Ο χρόνος πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας, όπως αυτός προσδιορίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα.

β. Ο χρόνος συντάξιμης υπηρεσίας που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο ή τριπλάσιο μέχρι πέντε (5) έτη, όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007), όπως ισχύει σήμερα. γ. Ο χρόνος που λογίζεται σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία ως χρόνος διαδοχικής ασφάλισης.

5. Εξαιρουμένων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που υπάγονται στις παραγράφους 1 και 2, η σύνταξη όσων απομακρύνονται από την ενεργό υπηρεσία με αίτησή τους ή αυτεπαγγέλτως, εκτός των περιπτώσεων επιβολής καταστατικής ποινής που συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος απόληψης σύνταξης, καταβάλλεται με τη συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα τριάντα πέντε (35) έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας ή με τη συμπλήρωση του εξηκοστού (60ου) έτους της ηλικίας.

6. Το εδάφιο α΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών της παρ. 1 γίνεται μόνο εφόσον αυτοί που διατέλεσαν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας συμπλήρωσαν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας.» Το εδάφιο β΄ της παραγράφου 9 του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (ΠΔ 169/2007) τροποποιείται ως εξής: «Ο διπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου των στρατιωτικών που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο γίνεται μόνο εφόσον αυτοί συμπλήρωσαν πραγματική στρατιωτική υπηρεσία είκοσι πέντε (25) ετών.»

Άρθρο... [2]

Ο χρόνος υπηρεσίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) του νόμου 1848/1989 που διανύθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ιδιότητα του Οπλίτη Πενταετούς Υποχρέωσης (ΟΠΥ) ή του Εθελοντή Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας των ανακαταταγμένων Εφέδρων Αξιωματικών Μακράς Διάρκειας, οι οποίοι ανανέωσαν την παραμονή τους στο Στράτευμα με χρήση των διατάξεων του νόμου 1680/1987, που χώρισε ασφάλιση στο ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας. Η αναγνώριση γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, με πράξη της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι ασφαλιστικές εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη (εργοδότη και ασφαλισμένου) που έχουν καταβληθεί στα ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για το παραπάνω χρονικό διάστημα αποδίδονται στο Δημόσιο εντός εξαμήνου από την κοινοποίηση σ’ αυτά της σχετικής πράξης αναγνώρισης. 2. Οι έφεδροι εξ εφέδρων Αξιωματικοί του άρθρου 53 του νόμου 833/1937 ασφαλίζονται στο δημόσιο και αποκτούν δικαίωμα σύνταξης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που αποκτούν δικαίωμα σύνταξης και οι μόνιμοι Αξιωματικοί, ανεξαρτήτως του χρόνου κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο χρόνος ασφάλισής τους, ενώ είχαν τη στρατιωτική ιδιότητα, σε άλλα Ταμεία πλην εκείνων των Ενόπλων Δυνάμεων λογίζεται ως χρόνος πραγματικής συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας.

3. Τα πρόσωπα του άρθρου 7 του νόμου 2084/1992 ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο Δημόσιο από την κατάταξή τους ως στρατιωτικοί και προαιρετικά σε άλλου ασφαλιστικούς φορείς συναφούς με την απόκτηση νέας ιδιότητας, χωρίς χρονικό περιορισμό, με δήλωση και καταβολή σε αυτούς του συνόλου των εισφορών από τους ασφαλισμένους. Τυχόν εισφορές που παρακρατήθηκαν υπέρ των εν λόγω ασφαλιστικών φορέων για χρόνο που συμπίπτει με το χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο συμψηφίζονται με τις εισφορές όσων επιλέξουν την προαιρετική ασφάλιση στους φορείς αυτούς. 4. Οι διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ήδη εξέλθει της υπηρεσίας μέχρι την ισχύ του νόμου αυτού, καθώς και για τις οικογένειες αυτών που έχουν αποβιώσει, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την πρώτη του επομένου της υποβολής της αίτησης μήνα.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ – ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟY ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣH

Με την προτεινόμενη προσθήκη-τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδοτική κατάσταση των στρατιωτικών (στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος) κατά τρόπο εναρμονισμένο με τις νέες ρυθμίσεις που διέπουν τους δημοσίους υπαλλήλους, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του στρατιωτικού επαγγέλματος. Συγκεκριμένα:

Με το άρθρο 1 της προτεινόμενης Προσθήκης-Τροπολογίας προστατεύονται πλήρως τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του υπηρετούντος στρατιωτικού προσωπικού που θεμελιώνονται σύμφωνα με το υφιστάμενο ασφαλιστικό νομικό πλαίσιο μέχρι την 31-12-2010. Η προστασία αυτή επεκτείνεται κλιμακούμενη αναλογικά κατ' έτος, με την προσαύξηση του χρόνου πραγματικής υπηρεσίας, για το προσωπικό που σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31-12-2014. Παράλληλα, αποσαφηνίζεται ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, ο οποίος, για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31-12-2014, ρυθμίζεται σύμφωνα τις υφιστάμενες διατάξεις. Για όσους θεμελιώνουν αντίστοιχο δικαίωμα από την 1-1-2015 και μετά, ο τρόπος υπολογισμού διέπεται από τις νέες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του στρατιωτικού επαγγέλματος, προσδιορίζονται ως αναγκαίες προϋποθέσεις για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος η συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας ή των 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας, στην οποία συνυπολογίζονται αθροιστικά ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, ο χρόνος πλασματικής συντάξιμης υπηρεσίας μέχρι 5 έτη καθώς και ο χρόνος διαδοχικής ασφάλισης. Στις περιπτώσεις ακούσιας ή εκούσιας απομάκρυνσης στελεχών από την ενεργό υπηρεσία πριν τη συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, τίθενται ως χρονικό όριο δικαιώματος απόληψης της σύνταξης είτε η συμπλήρωση του χρόνου που αντιστοιχεί στα 35 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας είτε η συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας. Ειδικά για τα στελέχη ειδικών κατηγοριών (χειριστών πολεμικών αεροσκαφών, υποβρυχίων καταστροφέων, ναρκαλιευτών, ΕΚΑΜ, πυροτεχνουργών κ.λπ.) που διακινδυνεύουν το έννομο αγαθό της ζωής λόγω της επικινδυνότητας των αποστολών που αναλαμβάνουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, επαναπροσδιορίζεται ο ελάχιστος χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 έτη, προκειμένου να υπαχθούν στις ρυθμίσεις του άρθρου 41 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων.

Με το άρθρο 2 της προτεινόμενης Προσθήκης-Τροπολογίας καθορίζεται και ενοποιείται το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα των αναφερομένων κατηγοριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διευθέτηση χρονιζόντων προβλημάτων και εκκρεμοτήτων.

Ρυθμίζεται το θέμα της αναγνώρισης ως δημόσιας υπηρεσίας αυτής που διανύθηκε σε άλλον ασφαλιστικό φορέα και συμπίπτει με το χρόνο που διανύθηκε από την κατάταξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η υπαγωγή του υποχρεωτικά στην ασφάλιση του δημοσίου και προαιρετικά σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς συναφείς με την ιδιότητά τους. Περαιτέρω, στην παράγραφο 2 ορίζεται ότι οι υπαγόμενοι στην κατηγορία προσωπικού που αναφέρεται σε αυτήν ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο δημόσιο ως εν ενεργεία Αξιωματικοί με τα ίδια υπηρεσιακά και σταδιοδρομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 το προσωπικό που αναφέρεται σε αυτήν ασφαλίζεται υποχρεωτικά στο δημόσιο και προαιρετικά σε λοιπούς συναφείς με την ιδιότητά τους ασφαλιστικούς φορείς.

Τέλος, με την παράγραφο 4 επεκτείνεται η ισχύς της προαναφερόμενης διάταξης σε όσους έχουν ήδη εξέλθει της υπηρεσίας ή στις οικογένειες όσων έχουν αποβιώσει.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2010

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

_____________________________________________________________________________________

ΣΧΟΛΙΟ EXANTAS

Μήπως δεν είναι ο τελευταίος αιφνιδιασμός που πρέπει να περιμένουν οι ένστολοι & όχι μόνον, σχετικά με το ασφαλιστικό τους, μιας & η Τρόικα δεν έχει πει την τελευταία λέξη? Ας αναμένουμε προς .... Φθινόπωρο μεριά!!!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς

Attica Press Magazine Ιουλίου - Τώρα στα περίπτερα


Γίνε συνδρομητής και κέρδισε ΔΩΡΕΑΝ 3ήμερη ή 4ήμερη ΔΙΑΜΟΝΗ
 σε Σαντορίνη ή Σκιάθο


Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, την ώρα που οι οικογένειες περικόπτουν δαπάνες και πασχίζουν να μειώσουν τα έξοδά τους, θυσιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τις καλοκαιρινές διακοπές τους, το Attica Press σε συνεργασία με το πρακτορείο IMAGIΝATION TRAVEL δίνει τη λύση για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι πρώτοι πενήντα (50) αναγνώστες που θα γίνουν συνδρομητές του περιοδικού, θα κερδίσουν ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις) ή 5 ημερών (4 διανυκτερεύσεις) σε πολυτελή καταλύματα (ξενοδοχεία, studios ή apartments) στη ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ή στη ΣΚΙΑΘΟ.

Το χρονικό διάστημα της παραμονής εξαρτάται από την ημερομηνία άφιξης των δικαιούχων στον τόπο προορισμού. Μοναδική υποχρέωση είναι να εκδώσουν τα εισιτήριά τους από το ταξιδιωτικό πρακτορείο IMAGIΝATION TRAVEL, το οποίο έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την εξασφάλιση της αναχώρησης, της παραμονής και διαμονής στα συγκεκριμένα ξενοδοχεία και για την εν γένει διεκπεραίωση του ταξιδιού. Το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι δικαιούχοι είναι μόνο 89 ευρώ κατ’ άτομο, ποσό που αντιστοιχεί στα μετ’ επιστροφής ακτοπλοϊκά εισιτήρια με συμβατικά πλοία από Πειραιά προς Σαντορίνη και από Βόλο προς Σκιάθο, στην υποδοχή και μεταφορά από τα λιμάνια στα καταλύματα και αντίστροφα, στην εξυπηρέτηση τους (πληροφορίες, ενοικιάσεις αυτοκινήτου, οργάνωση εκδρομών και άλλες προαιρετικές υπηρεσίες σε ειδικές εκπτωτικές τιμές) καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους από εκπρόσωπο του πρακτορείου, ταξιδιωτική ασφάλιση, έξοδα κρατήσεων με Φ.Π.Α.

Αναλυτικές πληροφορίες για την προσφορά του Attica Press υπάρχουν στο τεύχος που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της Αττικής, ενώ για την εγγραφή συνδρομητών μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του περιοδικού στο τηλ. 210-9956300

"Kamikazi,agapi mou!"(1983)-Stathis Psaltis




Αφιερωμένο στους ψευτοσυνδικαλισταράδες  των 50 ευρώ!  Ξέρουν αυτοί!

«SOS» εκπέμπει ο ναυτοσυνδικαλισμός του Πειραιά

 Φορολογικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τουλάχιστον ένα Ναυτεργατικό Σωματείο

Θεοδοσία Κοντζόγλου 02/07/2010
Τελευταία Ενημέρωση 19:04 02/07/2010

Φορολογικά προβλήματα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει τουλάχιστον ένα Ναυτεργατικό Σωματείο ενώ την ίδια στιγμή, η συνοχή του ναυτοσυνδικαλισμού, κλονίζεται περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, εξ’ αιτίας της θέσης που λαμβάνει μικρό τμήμα των συνδικαλιστών, έναντι των κινητοποιήσεων. Η διαφοροποίηση, προέρχεται από τα δύο εκ των 14 Σωματείων της ΠΝΟ, τα οποία και ελέγχονται από το ΠΑΜΕ.

Έτσι, έντονη λεκτική επίθεση δέχθηκε την Παρασκευή από συνδικαλιστές στελέχη του ΠΑΜΕ ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ν.Ο. Γιάννης Χαλάς, επειδή θεωρήθηκε υπεύθυνος για όσα συνέβησαν στο λιμάνι το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2010. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία, οι δυνάμεις καταστολής έρριψαν τρία δακρυγόνα κατά των απεργών ενώ με τα γκλοπ, τραυμάτισαν ελαφρά δύο άτομα, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Σύμφωνα μάλιστα με απεργούς, μία κροτίδα, τραυμάτισε στο πόδι έναν συναγωνιστή τους.

Μέσα στα Γραφεία της ΠΝΟ, συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Ε.Ν. και των κατώτερων πληρωμάτων «Ο Στέφενσων», που έφθασαν ομαδικά στην Ακτή Μιαούλη, χειροδίκησαν κατά του κ. Τσάμη, εκπροσώπου των Λογιστών Ε.Ν. Μέσα στην ένταση, άλλος συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ. των Φροντιστών, ο οποίος αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, λιποθύμησε και χρειάστηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής επέστρεψε στο σπίτι του, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Χωρίς πλοία πάλι
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επέμεναν ότι η ΠΝΟ έπρεπε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζει την αντίδραση των Λιμενικών και Αστυνομικών, όταν μέσα στο λιμάνι εισέβαλαν μερικές εκατοντάδες απεργοί του ΠΑΜΕ. Από την πλευρά του ο κ. Χαλάς, αιτιολόγησε τη στάση του, τονίζοντας ότι η απεργία έγινε χωρίς την έγκριση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ.

Εν μέσω των έντονων λεκτικών επιθέσεων, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Ιουλίου, η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την οποία κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Για ποιον κτυπούν οι «καμπάνες»

Στο μεταξύ, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί σε όλα τα ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ, μετά την έφοδο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στα Γραφεία της Ομοσπονδίας, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές πήραν μαζί τους αντίγραφα που αφορούσαν σε αμοιβές συνδικαλιστών και άλλα σχετικά έγγραφα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένα Ναυτικό Σωματείο στερείται αριθμού φορολογικού Μητρώου, πράγμα που θα οδηγήσει προφανώς τα στελέχη του, απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Βλεπε και:  http://www.skai.gr/news/greece/article/146973/sos-eknebei-o-nautosundikalismos-tou-neiraia-2-7-2010/