Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΒΗΜΑ... ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Με απολογισμό της έντονης - κατά κοινή ομολογία - δραστηριότητάς του, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής, έδωσε ουσιαστικά τη στήριξή του και την ψήφο εμπιστοσύνης του στην κυβέρνηση, παρά τις όποιες αντιρρήσεις του που άφησε να γίνουν κατανοητές τις προηγούμενες ημέρες.

Στην ομιλία του, το βράδυ της 20ης Ιουνίου 2011 στη Βουλή, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε τα ακόλουθα:

Η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών που ορίζεται από το Σύνταγμα και έχουμε όλοι υποχρέωση να το προασπίσουμε . Και θα το προασπίσουμε. Γιατί μόνο με την ασφάλεια μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία.

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

“Έφυγε” αιφνιδίως το βράδυ της Κυριακής ο 60χρονος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης Άγγελος Τζέκης.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζεται βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή και απευθύνονται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

20 Ιουνίου 2011
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, με αρκετούς βουλευτές να παίρνουν το λόγο και να εκθέτουν τις απόψεις τους.

Στην ομιλία της η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι: «Το θέμα της διαπραγμάτευσης δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι μια συνεχής διαδικασία που ξεκίνησε την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές και που

ΕΦΥΓΕ Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΝΕΡ

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε χθες από τη ζωή η Eλενα Μπόνερ, ακτιβίστρια και χήρα του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Αντρέι Ζαχάροφ.

Η Ελενα Μπόνερ ήταν η χήρα του μεγάλου Ρώσου φυσικού Αντρέι Ζαχάροφ και αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία από το '60

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε χθες από τη ζωή η Eλενα Μπόνερ, ακτιβίστρια και χήρα του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Αντρέι Ζαχάροφ. Oπως ανακοίνωσε η κόρη της, Τατιάνα

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ MINOAN LINES

Η ακτοπλοϊκή εταιρία με την καλύτερη φήμη για το 2011

Στην ετήσια πανελλαδική έρευνα «FAMOUS BRANDS», η οποία διενεργείται από την TRADELINK REPUTATION RESEARCH & CONSULTANCY, η MINOAN LINES αναδείχθηκε για τρίτη χρονιά (2008, 2009, 2011) ως η ακτοπλοϊκή εταιρεία με την καλύτερη φήμη για το 2011, κερδίζοντας το «ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ» στην κατηγορία της.

Η έρευνα διεξάγεται τηλεφωνικά σε δείγμα 1000 ερωτώμενων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (άνδρες – γυναίκες, ηλικίας 18+) αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού, και καταγράφει τον παλμό της ελληνικής αγοράς και αναδεικνύοντας παράλληλα τις μάρκες προϊόντων και τα εμπορικά σήματα με την καλύτερη φήμη και απήχηση στο ελληνικό κοινό.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αντίδοτο στην απειλούμενη κυπριακή οικονομική κρίση - ξεκινά η εξόρυξη
Η αμερικανική εταιρείας Noble Energy επισπεύδει τις διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 12″ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”.
Το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο , τον εξουσιοδότησε να διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Κάτι κινείται στις Ένοπλες Δυνάμεις; Μετά απο την επιστολή-φωτιά της ΑΝΕΑΕΔ,που καλούσε τους ένστολους σε ετοιμότητα διαφύλαξης κυριαρχικών δικαιωμάτων και θεσμών,ο ΣΥΣΜΕΔ καλεί εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς σε συγκέντρωση και πορεία -περίπάτο τον ονομάζει- στο κέντρο της Αθήνας.
Οι στρατιωτικοί θα συγκεντρωθούν στο μετρό της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα περάσουν από το πλήθος των αγανακτισμένων στη Βουλή,για να καταλήξουν στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη,όπου θα έχουν συγκέντρωση οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑ

Στο χειρουργείο της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ερυθρού Σταυρού, βρίσκεται εδώ και τρεις ώρες η εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά (Πρόνοιας και Κοινωνικής Ωφέλειας) Πασχαλίνα Καλαγιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Καλαγιά τραυματίστηκε βαριά χθες το βράδυ στο λιμάνι του Λαυρίου.


Βρισκόταν σε σκάφος το οποίο ενώ "έδενε" έσπασε ο κάβος και την χτύπησε στο πόδι.. Αυτή την ώρα οι ορθοπαιδικοί χειρουργοί, δίνουν αγώνα για να διασωθεί το πόδι της.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΠΡΟΣ ΤΙ;

Timeo Danaos et dona ferentes**
Του Παναγιώτη Κρητικού*
Παναγιώτης Κρητικός
πρ. Αντιπρόεδρος
της Βουλής των Ελλήνων
Η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας κορυφώνεται στο άρθρο 44 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Και λέμε κορυφώνεται γιατί η έννοια αυτή, στην συγκεκριμένη διάταξη, ταυτίζεται με την έννοια της άμεσης δημοκρατίας.

Όμως, ο συνταγματικός αυτός θεσμός αφ’ ής ίσχυσε, ποτέ δεν βρήκε την εφαρμογή του. Το δημοψήφισμα της 12 Δεκεμβρίου 1974, με το οποίο λύθηκε οριστικά το πολιτειακό ζήτημα, προκηρύχθηκε με ειδικό ψήφισμα. Τότε, ο λαός με την ετυμηγορία του καθιέρωσε το πολίτευμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Έκτοτε, οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης έθεσαν τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 44 σε μακρά χειμερία νάρκη και ουδέποτε τις ενεργοποίησαν.


Παρά το γεγονός ότι, κατά τη διάρκεια της 37ετούς μεταπολιτευτικής περιόδου, πολλάκις ανέκυψαν ζητήματα κρίσιμης σημασίας και μείζονος σημασίας νομοσχέδια, οι κυβερνήσεις δεν είχαν την ευαισθησία να προσφύγουν στο λαό, ώστε εκείνος να αποφανθεί δημοψηφισματικά.