Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

“Έφυγε” αιφνιδίως το βράδυ της Κυριακής ο 60χρονος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης Άγγελος Τζέκης.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζεται βαθιά θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή και απευθύνονται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση ο “σύντροφος Άγγελος Τζέκης έγινε μέλος του Κόμματος το 1982, ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. Το 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Ως στέλεχος και ως βουλευτής του ΚΚΕ δούλεψε ακούραστα για την ισχυροποίηση του κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Τίμησε τον τίτλο του κομμουνιστή βουλευτή με σεμνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, σε ολόκληρη τη Μακεδονία και όπου αλλού χρειάστηκε”.

Πένθος στη Βουλή


Τη θλίψη τους για το θάνατο του Άγγελου Τζέκη εξέφρασαν σήμερα στη Βουλή όλοι οι παρευρισκόμενοι σε αυτή.

Την είδηση του θανάτου του , ανακοίνωσε η Β΄αντιπρόεδρος της Βουλή,ς Ροδούλα Ζήση, που κάλεσε την Εθνική Αντιπροσωπεία σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του βουλευτή, λέγοντας πως η Βουλή και η ελληνική κοινωνία είναι από σήμερα φτωχότερη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ,Φίλιππος Πετσάλνικος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Άγγελου Τζέκη,:

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την αιφνίδια απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου Άγγελου Τζέκη, βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Ο Άγγελος Τζέκης υπήρξε ένας σεμνός αγωνιστής που διακρίθηκε για την ευγένεια, το ήθος του, αλλά και για τη μαχητικότητά του στους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του.

Τη βαθύτατη θλίψη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Παπουτσής. "Τον γνωρίσαμε από τη μεγάλη του δράση. Προσέφερε στους λαϊκούς αγώνες με πανάξιο τρόπο", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

"Εμβρόντητοι για το ξαφνικό και συντετριμμένοι για το ξαφνικό γεγονός καταθέτουμε τα συλλυπητήρια μας στη μνήμη του Άγγελου Τζέκη", δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Κώστας Τασούλας.

«Εκ μέρους του Προέδρου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ., θα ήθελα να εκφράσω θερμά συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του εκλιπόντος όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ. Αφού σημειώσω ότι είναι γνωστές οι ιδεολογικές μας διαφορές με το ΚΚΕ, οφείλω να πω ότι ο Άγγελος Τζέκης υπήρξε ένας πραγματικά δύσκολος ιδεολογικός αντίπαλος. Υπήρξε ένας από αυτούς τους ανθρώπους του οποίου τα επιχειρήματα δεν μπορούσες εύκολα να προσπεράσεις. Ήταν προφανώς ένας συνεπής ιδεολόγος, κάτι το οποίο εμείς ιδιαιτέρως το τιμούμε, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Και πάλι θερμά συλλυπητήρια» δήλωσε ο γραμματέας τηγς κεντρικής επιτροπής του ΛΑΟΣ, Αδωνις Γεωργιάδης,

"Η οδύνη ολόκληρης της Βουλής επιβεβαιώνει μια ακράδαντη αλήθεια. Ο ξαφνικός χαμός του Άγγελου Τζέκη είναι σημαντική απώλεια για την ελληνική Βουλή και την ελληνική κοινωνία", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου