Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ : ΠΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ και ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Στην εποχή των κάθε είδους κρίσεων (οικονομική, αξιών, σχέσεων) η κλινική ψυχολόγος  Ευγενία Ανδρέου, η οποία επαναπατρίσθηκε μετά από 25ετή παραμονή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να "διδάξει" τον τρόπο με τον οποίο είναι εφικτό να εντοπίσει κάθε ενδιαφερόμενη το έτερο ήμισυ. 


                                         

1. Νοιώθεις ότι ελκύεις άνδρες που σε απογοητεύουν;

2. Αναρωτιέσαι γιατί είσαι μόνη ; 

3. Πιστεύεις ότι υπάρχει μόνο ένας τύπος άνδρα για σένα;

4. Είσαι βέβαιη ότι «όλοι οι καλοί άντρες είναι ήδη παρμένοι;»
Τότε το σεμινάριο αυτό, είναι για σένα.
Έλα να μάθεις τον τρόπο, ώστε  εύκολα, με τη λογική και το συναίσθημα να επιλέγεις το ΣΩΣΤΟ σύντροφο.

Σάββατο ,  Δεκέμβριος 18, 2010
4:00 μμ. - 7:00 μμ
Εcovision , Παπαδά 1-3 και Μεσογείων, 1ος όροφος, Ν. Ψυχικό, έναντι στάση
 μετρό  Κατεχάκη    
Κόστος συμμετοχής, 15,00 euros (θα προσφερθεί καφές )
Προσφορά : Δύο δώρα 
1. 50% off της αρχικής τιμής για μία συνεδρία με οτιδήποτε θέμα
2.10% έκπτωση στη σειρά σεμιναρίων που θα δοθούν Ιανουάριο και Φεβρουάριο
Κλείσετε θέση εγκαίρως στα τηλέφωνα,γραφείο:2107245520, 6985088611 κινητό

 Δρ.Ευγενία Ανδρέου, πτυχ. Πανεπιστημίων Wisconsin και Columbia U.S.A  Σπευσίππου 29 , Κολωνάκι,210-724 5520 , 6985088611 eacounseling@yahoo.com

 Η  Δρ.  ΕΥΓΕΝΙΑ   ΑΝΔΡΕΟΥ  είναι κλινική ψυχολόγος, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου  Τέξας, Η.Π.Α   εξειδικευμένη σε θέματα   Relationship Success Coach (Coach για Επιτυχία στις σχέσεις)
                                www.successnowhypnosis.com 

 

Μήπως ανήκω σε λάθος πλανήτη;

Της  Νοέλ Μπάξερ

 Από σειρά κειμένων που αναφέρονται στην ανεργία

Είναι πολύ πιθανό να αναρωτηθούμε κάποια στιγμή όταν μείνουμε άνεργοι, ιδιαίτερα αν παραμείνουμε για καιρό, μήπως ανήκουμε σε άλλον πλανήτη. Η υποψία κάθεται ήσυχα πίσω από την πόρτα μας, αόρατη, από την πρώτη μέρα «μετά την τελευταία μέρα στη δουλειά μας», και παραμονεύει πότε η αμφιβολία θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, να πεταχτεί να της ανοίξει.

Έτσι και της ανοίξει, έκλεισε το «πριν» που ξέραμε. Θα αλλάξει η οπτική μας ματιά και στην συνέχεια η οπτική μας πλευρά. Μετά, αφού τα βλέπουμε διαφορετικά, θα ζούμε διαφορετικά. Αλλάζει ο τρόπος ζωής μας. Αλλά πριν από αυτό υπάρχει ένα πολύ σπουδαίο στάδιο: αλλάζει ο τρόπος που επιθυμούμε να ζήσουμε το μέλλον μας.

Το πέταγμά μας προς έναν άλλον πλανήτη εκτός της παρούσας Γης, ξεκινάει με την αρχική αίσθηση ότι μόνο εμείς δεν περνάμε καλά σε αυτόν τον κόσμο όταν όλοι γύρω μας φαίνεται να περνάνε καλά ή έστω καλούτσικα. Ότι τα έχουν βρει «μια χαρά» με τη ζωή τους, ενώ για μας έχουν περισσέψει «οι δυο τρομάρες».

"ΕΠΙΘΕΣΗ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση, αποφάσισε η κυβέρνηση την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον υπό σύσταση Οργανισμό Παροχών Υγείας (Ο.Π.Υ.) πράγμα που αναστάτωσε τους ναυτικούς.  Όπως δήλωσε στο nextok o Γ.Γ. της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, κανείς δεν διερωτήθηκε για την ιδιετερότητα του ναυτικού επαγγέλματος, πράγμα που δεν αφήνει περιθώρια για ένταξη του Οίκου Ναύτου σ' έναν Οργανισμό που καλύπτει στεριανά επαγγέλματα. 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ  ζητά την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του Προσχεδίου Νόμου που αφορά τον Οίκο Ναύτου αναφέροντας τα ακόλουθα:

Η Διοίκηση της ΠΝΟ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της ενημερώθηκε δια μακρών για το Προσχέδιο Νόμου : «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» και κατέληξε ότι η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον υπό σύσταση Οργανισμό Παροχών Υγείας (Ο.Π.Υ.) είναι απαράδεκτη και σαν τέτοια απορρίπτεται από την Ομοσπονδία.

Η επιχειρούμενη νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με τους εμπλεκομένους κοινωνικούς φορείς της ναυτιλίας, ως όφειλε στοιχειωδώς η Κυβέρνηση να πράξει, συνιστά δυσάρεστη έκπληξη και αιφνιδιασμό αφού κανένας φανερός ή άλλος λόγος δεν συνηγορεί για το εγχείρημα αυτό.

Η ρύθμιση αυτή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι είναι αποκομμένη από την γενικότερη κατεδάφιση των κεκτημένων εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, θαλασσίου και χερσαίου χώρου, αλλά και της απώλειας της αυτονομίας και αυτοτέλειας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά πρέπει να προσεγγισθεί στο πλαίσιο των βίαιων ανατροπών της Κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων και θεσμών που έχουν κατακτηθεί σε μεγάλο βάθος χρόνου και με πλήθος κοινωνικών αγώνων.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό επιτέλους ότι οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος δεν μπορούν να αγνοούνται και ειδικότερα ότι οι ναυτεργάτες κατά τον χρόνο υπηρεσίας τους στα πλοία, αλλά και για αρκετούς μήνες μετά την απόλυσή τους καλύπτονται από πλευράς ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης από τους εργοδότες τους χωρίς καμία επιβάρυνση του μέχρι σήμερα φορέα τους, δηλ. του Οίκου Ναύτου.

Πρέπει να κατανοηθεί όσο υπάρχει καιρός, ότι τυχόν πλήγμα που θα καταφέρει η Πολιτεία με άστοχες και εξωπραγματικές νομοθετικές ρυθμίσεις στην υγειονομική περίθαλψη των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, αλλά και των οικογενειών τους, θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη σοβαρότατο αντικίνητρο για την προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα. Και μάλιστα, σε στιγμή που το ζήτημα αυτό, της προσέλκυσης, έχει αναχθεί ως πρώτη προτεραιότητα της ΠΝΟ και σαν τέτοια έχει διακηρυχθεί από τα καταστατικά όργανα της Ομοσπονδίας.

Ύστερα από τα παραπάνω, επιβάλλεται η άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του Προσχεδίου Νόμου που αφορά τον Οίκο Ναύτου και η διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του.


Διάκριση για τον Όμιλο Louis

Καλύτερη εταιρεία της χρονιάς για το 2010 αναδείχθηκε η Liouis Cruises στον θεσμό των ναυτιλιακών βραβείων που οργανώνει κάθε χρόνο η Lloyd's List στην Ελλάδα.

Το βραβείο παρέλαβε ο Εκτελεστικός Σύμβουλος του Ομίλου Louis κ. Λούης Λοΐζου εκ μέρους του Εκτελεστικού Προέδρου κ. Κωστάκη Λοΐζου και των 8,500 εργαζομένων στον Όμιλο.

Στη τελετή παρευρέθησαν ο Υπουργός Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης καθώς και πολλές προσωπικότητες του πολιτικού, επιχειρηματικού και

Παρέλαβε Δημοκρατία, παρέδωσε Δημοκρατία

 ΔΥΟ  ΧΡΟΝΙΑ  ΧΩΡΙΣ 
ΤΟΝ  ΤΑΣΟ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την ημέρα που έφυγε, κτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο Τάσσος Παπαδόπουλος.
Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την ημέρα που τον ανέτρεψαν, «ο πρόεδρος λύσης», οι ιππότες της υπέρβασης των είκοσι δακτύλων και τα πολιτικά καταγώγια της Ευρώπης και της Αμερικής. Τον ανέτρεψαν δημοκρατικά. Με την ψήφο του λαού. Γιατί δεν τον χώνευαν, επειδή διέσωσε την Κυπριακή Δημοκρατία. Τα καλούπια είχαν στηθεί. Το μπετόν ήταν έτοιμο. Η Κύπρος έπρεπε να δεθεί χειροπόδαρα και να οδηγηθεί πανηγυρικά προς τη λύση που ετοίμασε ο Χάνεϊ και υπέγραψε ο Ανάν. Κι αυτός ξεπετάχτηκε απρόσμενα μπροστά τους. Ξεπετάχτηκε από τα βάθη της ελληνικής ιστορίας και κάλεσε το λαό «να υπερασπιστεί το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του». Και ο λαός ακολούθησε. Τα σχέδια έμειναν μεσοστρατίς. Οι συνωμότες δεν μπορούσαν να το χωνέψουν. Ακούς εκεί. Ένας από τους επιβιώσαντες «τρομοκράτες» της ΕΟΚΑ, ένας στενός συνεργάτης του Μακάριου, να τους ανατρέψει τα σχέδια. Να διασώσει την Κυπριακή Δημοκρατία. Κι αυτοί να αναγκάζονται να υποδεχθούν την Κυπριακή Δημοκρατία ως το ισότιμο μέλος της Ε.Ε. Εκεί που περίμεναν να υποδεχθούν τα δύο «συνιστώντα states».