Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ 18 ΜΗΝΩΝ

Πηγή:  Ας μιλήσουμε επιτέλους: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWt8AhyphenhyphennHOwjYcAduIIhrSAWK4OGRIAgTbRXa_dKLc3t-u7NGr1YepbKP4ZDewdL8qtSqjJ91QmOtdCRErwamzSdS9oCglG2hyphenhyphenyLUuc0DHbhxYNscmuiIYoQMd7N9GNvQ-QC7U0ZkFLoU/s1600/papandreou_greece.jpg
16 Ιουνίου 2011 (Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ψάχνει για υπουργούς...)

Του Ευριπίδη Μπίλλη*

Μετά την πρόσφατη εις βάρος μας “αδικία” της Moody's που μας υποβάθμισε, αξίζει να κάνουμε μία ανασκόπηση της τραγικής περιπέτειας που περνά η χώρα μας εδώ και ενάμισι χρόνο από την οποία εξάγεται το συμπέρασμα ότι απαιτείται άμεση αλλαγή του αποτυχόντα τραγικά για τη χώρα. Υπενθυμίζω:


1. Πολύ πριν τις εκλογές ο ΓΑΠ ήξερε την οικομική κατάσταση της χώρας μας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ATTICA GROUP


Η Attica Group πραγματοποίησε και φέτος με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία», με σταθμούς το νησί της Πάτμου και της Λέρου.

Η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «Μελάμπους», διοργάνωσε για τρίτη χρονιά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις δερματικών σπίλων (ελιές) και ενημερωτικές ομιλίες που έχουν ως στόχο τους να πληροφορήσουν τους νησιώτες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο σχετικά με την επικινδυνότητα της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτόν και τους τρόπους πρόληψης.

Πολύ σημαντική ήταν η αρωγή των φορέων της τοπικής κοινωνίας (Δήμοι, Κέντρα Υγείας κλπ), οι οποίοι αγκάλιασαν και στήριξαν την πρωτοβουλία. Η ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση επιβεβαίωσε μάλιστα την ανάγκη που υπάρχει στα νησιά για ιατρικές εξετάσεις και ενημέρωση.

Στο νησί της Πάτμου (17–19 Μαΐου), εξετάστηκαν συνολικά 240 άτομα, στη Λέρο (7–9 Ιουνίου) 350 άτομα και ακόμα περισσότεροι ενημερώθηκαν για τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, που οδηγούν στην ευεργετική πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας κι εξαλείφουν τους κινδύνους για την υγεία.

Η Blue Star Ferries διένειμε επίσης στο κοινό ενημερωτικά έντυπα για την ηλιοπροστασία και τους ενδεδειγμένους τρόπους αυτοεξέτασης σπίλων. Τα έντυπα διανέμονται και από τα κεντρικά και λιμενικά πρακτορεία του Ομίλου, καθώς και από τα πλοία γραμμών εσωτερικού της Attica Group καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

"Ενώ η χώρα οδηγείται στο χάος, οι πολιτικές ηγεσίες αποδείχθηκαν χθες κατώτερες των περιστάσεων. Καλώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων..."

Τα πιο πάνω αποτελούν μέρος των δηλώσεων του βουλευτή της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος τυγχάνει της αποδοχής και της επικρότησις των ενεργειών του από το σύνολο των ψηφοφόρων του, αν κρίνει κανείς από τα μηνύματα που δέχεται ο ίδιος.  Άλλωστε ο Δημήτρης Λιντζέρης έδινε πάντα τον αγώνα του με γνώμονα την καθαρότητα της συνείδησής του, γι αυτό ίσως και ενώ είναι ιδιαίτερα αξιόλογος ως επιστήμονας και ως πολιτικός, μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε σε υπουργικό θώκο.  

Δημήτρης Λιντζέρης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Β΄ Περιφέρειας Πειραιά


Άλλωστε και στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κ. Λιντζέρης σημειώνει σε ένα διαχρονικό μήνυμά του για τα λάθη του παρελθόντος:

"...Το κόμμα αποξενώθηκε από τα ιδανικά του, απομακρύνθηκε από τις κοινωνικές και ιδεολογικές πηγές του. Μετατράπηκε σε εφαλτήριο κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης, διακρίθηκε για τον πολιτικό αποκλεισμό που επιφύλασσε στους «μη ημέτερους». Η πολιτική αντιμετωπίστηκε με όρους κρατισμού και εξουσίας. Η κοινωνία απουσίαζε. Ήταν σα να είχε ξεπεραστεί το κοινωνικό, πατριωτικό και ηθικό

ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ISO 9001:2008 ΕΒΑΛΕ Ο ΟΛΠ

Την ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ποιότητας σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001:2008 στις Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν στο λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε. υπέγραψαν ο ΟΛΠ Α.Ε. και η «Αρίστη Συμβουλευτική Α.Ε.», μετά από την υπογραφή της Απόφασης της Επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του διεξαχθέντος διαγωνισμού.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ... ΚΟΥΦΟΒΟΗΘΟΙ


Αγγελία για «θέσεις εργασίας» σε ένα κουφοχωριό 300 κατοίκων

Θέλετε να γίνετε κουφοβοηθός; Μπορεί να γίνει ο καθένας, είτε είναι κουφός, είτε ακούει, όποια δουλειά και να κάνει, όσων ετών και να είναι. Δεν απαιτεί πολύ από το χρόνο σας και η ανταμοιβή σας είναι η ηθική ικανοποίηση ότι βοηθήσατε έναν κουφο-συνάνθρωπο…

Εχουμε ανάγκη από ΚΟΥΦΟΓΙΑΤΡΟΥΣ, δηλαδή γιατρούς πρόθυμους να επικοινωνούν μαζί μας με mail και sms, αφού δεν μιλάμε στο τηλέφωνο, πρόθυμους να μιλάνε πιο καθαρά και αργά όταν μας εξετάζουν, και να μας δίνουν γραπτές οδηγίες. Τα ίδια και για τις άλλες επαγγελματικές ομάδες τις οποίες έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας, δηλαδή: ΚΟΥΦΟΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΚΟΥΦΟΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΚΟΥΦΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΟΥΦΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ και πάει λέγοντας. Εννοείται πως θα πληρώνουμε κανονικά για τις υπηρεσίες τους, αλλά ακριβώς επειδή πληρώνουμε θέλουμε και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα μέτρα μας! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!

ΠΑΤΕΡΑ, ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;

Καταρρέει  το ΠΑΣΟΚ

Ουδέν κακόν αμιγές καλού - αλλάζει σελίδα η πολιτική στη χώρα

Ενδυναμώνεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Ένας – ένας εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του ενώ την ίδια στιγμή, καταβάλλεται προσπάθεια διατήρησης του κόμματος, έστω και με τη βοήθεια «ναφθαλίνης», καθώς πρόκειται για παλιά στελέχη που ευελπιστούν σε υπουργικές θέσεις εν’ όψη του προαναγγελθέντος από στόματος Πρωθυπουργού ανασχηματισμού.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Θα μπορούσε να ήταν ένα πραγματικά αξιοπρεπές διάγγελμα εφόσον θα παραδεχόταν τα λάθη  των κυβερνητικών χειρισμών. 

Θα μπορούσε να έχει έστω και την τελευταία στιγμή την στήριξη τουλάχιστον των δικών του ψηφοφόρων.
 
Θα μπορούσε να δώσει έστω ψήγματα ελπίδας σ' αυτόν τον λαό που μήνες τώρα βλέπει τη ζωή του να κατρακυλά σ' ένα πηγάδι χωρίς πάτο.