Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΠΑΤΕΡΑ, ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ;

Καταρρέει  το ΠΑΣΟΚ

Ουδέν κακόν αμιγές καλού - αλλάζει σελίδα η πολιτική στη χώρα

Ενδυναμώνεται η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Της Θεοδοσίας Κοντζόγλου

Ένας – ένας εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές του ενώ την ίδια στιγμή, καταβάλλεται προσπάθεια διατήρησης του κόμματος, έστω και με τη βοήθεια «ναφθαλίνης», καθώς πρόκειται για παλιά στελέχη που ευελπιστούν σε υπουργικές θέσεις εν’ όψη του προαναγγελθέντος από στόματος Πρωθυπουργού ανασχηματισμού.



Στο μεταξύ, συγκαλείται εκτάκτως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά από αίτημα δεκάδων βουλευτών του Κινήματος, οι οποίοι από νωρίς το πρωί άρχισαν να προσυπογράφουν σχετικό έγγραφο. Ανοικτά έθεσε το θέμα η κ. Βάσω Παπανδρέου.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, είναι δυνατόν να συμβάλουν στο σύνολό τους, στην ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτικού χάρτη της χώρας.

Αναμφίβολα, κερδισμένα θα είναι ορισμένα από τα σημερινά μικρότερα κόμματα, ενώ τη μερίδα του "λέοντος" εκτιμάται ότι θα εισπράξει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, η οποία αναμένεται να εντάξει στους κόλπους της τους περισσότερους από τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.  Αυτό θα αποτελέσει μια γερή "μαγιά" για να έρθει αυτό το κόμμα στην ηγεσία της χώρας.

Σε ότι αφορά στα σημερινά γεγονότα, νωρίτερα και μετά τον Γιώργο Φλωρίδη, παραιτήθηκε και ο βουλευτής Λάρισας, Έκτορας Νασιώκας.


Η ανακοίνωση της παραίτησής του έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης Ολομέλειας του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Πέμπτης, από βήματος της Βουλής.

Η ανακοίνωση του κ. Νασιώκα έχει ως εξής:

"Σήμερα, θα υποβάλω την παραίτηση μου στο προεδρείο της Βουλής. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο καθεστώς του πολιτικού συστήματος για τη σωτηρία της χώρας.


Το πολιτικό σύστημα γελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους, οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα το λαϊκισμό.


Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να παραιτηθώ. Ευχαριστώ του πολίτες της Λάρισας που με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα πάω από εκεί να τους μιλήσω από κοντά και θα παραδώσω σε αυτούς τη βουλευτική μου έδρα".


Αν προλάβει…

Φημολογείται ότι θα ακολουθούσαν άλλες τρεις παραιτήσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και γίνεται αναφορά για τους Κώστα Σπηλιόπουλο, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Τόνια Αντωνίου.


Τη θέση του κ. Νασιώκα λαμβάνει η κυρία Βάσω Αλεξανδρίδου από τη Λάρισα – αν φυσικά προλάβει να ορκιστεί.

Θέμα ηγεσίας

«Όλα θα συζητηθούν», είπε η βουλευτής Β' Αθηνών και Τομεάρχης Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου όταν κατά την έξοδό της από τη Βουλή, δήλωσε ότι θα ζητούσε να συγκληθεί άμεσα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε σύσκεψη". Η απάντηση «όλα θα συζητηθούν», δόθηκε σε ερώτηση εάν θα τεθεί και θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά ο Ευαγ. Βενιζέλος

Αίτημα για συζήτηση εφ' όλης της ύλης κατέθεσε πριν από λίγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό, μετά το ντόμινο εξελίξεων στο κυβερνών κόμμα. Ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον υπουργό Άμυνας για να τον ενημερώσει για τον ανασχηματισμό, αλλά ο δεύτερος του ζήτησε άμεσα συνάντηση.

Δημ. Λιντζέρης: "Κενό διακυβέρνησης"

Δημήτρης Λιντζέρης
Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας ΠΑΣΟΚ Πειραιά
Υπάρχει έλλειμμα στη διακυβέρνηση τη χώρας, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Β' Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, λίγη ώρα αφού οι κ.κ. Φλωρίδης και Νασιώκας υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Ενώ η χώρα παραδίδεται στο χάος, οι ηγεσίες των κομμάτων αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων, σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα όσα συνέβησαν χθες εξέθεσαν τους πρωταγωνιστές.

"Και ενώ η χώρα παραδίδεται στο χάος, τα χτεσινά γεγονότα η κυβέρνηση αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Τα γεγονότα αυτά έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος της Ελλάδας, ενώ από χτες υπάρχει πολιτικό κενό.

Για το λόγο αυτό, καλώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων".

Απ. Κακλαμάνης: "Δεν υπηρετούν την πατρίδα, αποχωρούντες"

Προφανώς εξέπληξε πολλούς η στάση του σοβαρού βουλευτή και πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς «επέπληξε» από το βήμα του Σώματος, τους βουλευτές που διαχώρισαν τη θέση τους από το κυβερνών κόμμα: "Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός.

"Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του", τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τους βουλευτές Φλωρίδη και Νασιώκα, είχε ανεξαρτητοποιηθεί ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης. Η φημολογία ότι άλλοι τρεις βουλευτές ετοίμαζαν τις αποχωρήσεις τους – ενδεχομένως τις ανεξαρτητοποιήσεις τους – ταρακούνησε την κομματική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που προφανώς φοβήθηκε πτώση της κυβέρνησης και έτσι έσπευσε να αποδεχθεί την σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας η οποία αναμένεται να συνεδριάσει από τις 4.00 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου, 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου