Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ATTICA GROUP


Η Attica Group πραγματοποίησε και φέτος με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία», με σταθμούς το νησί της Πάτμου και της Λέρου.

Η Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος «Μελάμπους», διοργάνωσε για τρίτη χρονιά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις δερματικών σπίλων (ελιές) και ενημερωτικές ομιλίες που έχουν ως στόχο τους να πληροφορήσουν τους νησιώτες που απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο σχετικά με την επικινδυνότητα της παρατεταμένης έκθεσης σε αυτόν και τους τρόπους πρόληψης.

Πολύ σημαντική ήταν η αρωγή των φορέων της τοπικής κοινωνίας (Δήμοι, Κέντρα Υγείας κλπ), οι οποίοι αγκάλιασαν και στήριξαν την πρωτοβουλία. Η ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση επιβεβαίωσε μάλιστα την ανάγκη που υπάρχει στα νησιά για ιατρικές εξετάσεις και ενημέρωση.

Στο νησί της Πάτμου (17–19 Μαΐου), εξετάστηκαν συνολικά 240 άτομα, στη Λέρο (7–9 Ιουνίου) 350 άτομα και ακόμα περισσότεροι ενημερώθηκαν για τους ενδεδειγμένους τρόπους προφύλαξης, που οδηγούν στην ευεργετική πρόσληψη της ηλιακής ακτινοβολίας κι εξαλείφουν τους κινδύνους για την υγεία.

Η Blue Star Ferries διένειμε επίσης στο κοινό ενημερωτικά έντυπα για την ηλιοπροστασία και τους ενδεδειγμένους τρόπους αυτοεξέτασης σπίλων. Τα έντυπα διανέμονται και από τα κεντρικά και λιμενικά πρακτορεία του Ομίλου, καθώς και από τα πλοία γραμμών εσωτερικού της Attica Group καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.


Από το 2008 έως σήμερα το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» έχει υλοποιηθεί σε συνολικά 10 νησιά του Αιγαίου: Αμοργό, Τήλο, Νίσυρο, Αστυπάλαια, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσι, Ηρακλειά, Πάτμο και Λέρο. Ο Όμιλος Attica Group, που εδώ και χρόνια πραγματοποιεί δράσεις με αποδέκτες τις τοπικές κοινωνίες των νησιών, δεσμεύεται να συνεχίσει «το ταξίδι της Ηλιοπροστασίας» και σε άλλα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση έχει αποσπάσει το Silver Ermis Award 2010 στην κατηγορία «Κοινωνία και Επιχειρηματικότητα», της ενότητας Ermis PR, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «Ηλιοπροστασία» εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Attica Group, που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς» και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος με τα πλοία Blue Star Ferries & Superfast Ferries.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου