Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Το Κυπριακό είναι θέμα ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ενός Ανεξάρτητου Κράτους ,μέλους των Ηνωμένων Εθνών.

Λευκωσία, 11 Νοεμβρίου 2010

Κύριο Τζάκ Στρο, Βουλευτή
Βουλή Αντιπροσώπων
Λονδίνο SW1A 00A


Αγαπητέ Κύριε Στρό,

Αναφερόμεθα στο άρθρο σας στην εφημερίδα “The Times” της 8ης Νοεμβρίου 2010, για να σημειώσουμε τα ακόλουθα

1. Η βασική δήλωση σας “Όχι εάν και αλλά, η Τουρκία πρέπει να είναι μέρος της ΕΕ”Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας προς τη φιλο-τουρκική επιμονή σας. Εξ άλλου, η Τουρκία πληρώνει μεγάλα ποσά για την προώθηση τέτοιων δηλώσεων.

Όμως, τα υποστηρικτικά επιχειρήματα σας είναι αβάσιμα, λανθασμένα, άδικα και πολιτικά ανόητα.

2. Το επιχείρημα σας “Η Τουρκία (με πληθυσμό 74 εκατομμύρια) είναι τώρα όμηρος των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο. (Έλληνες Κύπριοι 0.75 εκατομμύριο, Τούρκοι Κύπριοι 0.25 εκατομμύριο)”

Στηρίζουν Γιάννη Μίχα οι υποψήφιοι του Μαντούβαλου

Άδειασαν... τον Πέτρο Μαντούβαλο, αρκετοί από τους υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους του Ψηφοδελτίου του. Σε αντίθεση με την υποταγή του επικεφαλής στη Ριγήλης και στην υποχρέωσή του να στηρίξει τον "ορκισμένο" εχθρό του για την ανάδειξη του νέου δημάρχου Πειραιά, 24 υποψήφιοι, έκαναν τη προσωπική τους υπέρβαση, αναγνωρίζοντας το μέχρι σήμερα έργο του Γιάννη Μίχα για τον οποίον εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης.

Bulletin from the cause: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

To: Members in ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

Το ψευδοκράτος σας είναι η μισή μας Πατρίδα.


Του Σταύρου Τερζιάν

Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μονίμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι’ αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Εικοσι επτά χρόνια έχουν περάσει από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τους Τούρκους εισβολείς.