Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Της έκανε την τιμή να την... διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ

Πολύ κακώς που δεν ανεξαρτοποιήθηκε και ο Ρομπόπουλος - Για ...κλάματα η Βάσω

Τη διαγραφή της πρώην Υπουργού Λούκας Κατσέλη από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε μέσω του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου ο Γιώργος Παπανδρέου.  Η ανακοίνωση περί της διαγραφής της κ. Κατσέλη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναγνώστηκε αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας του αισχρού πολυνομοσχεδίου το οποίο προκάλεσε τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και το οποίο αφορούσε θέματα εργασίας, συμβάσεων και ασφάλισης.

Ανοικτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη στον Ευάγγελο Βενιζέλο (βίντεο)

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ με κεφαλαία

"Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας"
  
Δημοσιευμένο στις 20  Οκτ 2011  
Ήταν ίσως μία από τις ελαχιστότατες ενημερωτικές εκπομπές που ο τηλεθεατής αισθάνθηκε  την απόλυτη ικανοποίηση καθώς οι δημοσιογράφοι επιτέλεσαν με θάρρος το καθήκον τους, εκπροσωπώντας στο έπακρο τον πολίτη. 

Πρώτο ΜΠΡΑΒΟ οφείλουμε όλοι στον Δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και αμέσως μετά του οφείλουμε και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί μέσα στη δυσωδία που πνίγει σήμερα τη χώρα, τόλμησε να "ξεβρακώσει" κυριολεκτικά τον ...κορυφαίο Υπουργό-Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για τα εκατομμύρια που διαθέτει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και για τα οποία δεν έδωσε ποτέ λογαριασμό στον Πολίτη που του πληρώνει τον παχυλό του μισθό για να τον ...ρημάζει - τον πολίτη -  με απαράδεκτους νόμου.
Ομολογώ όμως ότι και οι άλλοι Δημοσιογράφοι οι οποίοι συμμετείχαν στην εκπομπή είχαν σωστές θέσεις, ενώ για πρώτη φορά, ο κ. Χατζηνικολάου Νίκος, ξέφυγε από τις "κλισαρισμένες" ερωτήσεις του και τόλμησε να θέσει ερωτήσεις που όλοι ως απλοί πολίτες θα θέλαμε να θέσουμε τόσο στον κ. Βενιζέλο όσο και στον φιλοξενούμενο Αντιπρόεδρο - τρυγόνι Πάγκαλο.


Αυτό που προφανώς όλους τους τηλεθεατές έκανε να αγανακτήσουν ήταν η έμμεση πλην ξεκάθαρη απειλή του κ. Βενιζέλου που αφορούσε στην προοπτική απόλυσης του Κώστα Βαξεβάνη από την Κρατική ή Δημόσια τηλεόραση στην οποία εργάζεται επειδή τόλμησε να αντιπαρατεθεί μαζί του.  Με άλλα λόγια, το έπαιξε "εργοδότης" ο κ. Βενιζέλος και τι εργοδότης!  Τσαμπουκάς και "τρομοκράτης"! 

Προσωπικά ομολογώ ότι τη στιγμή εκείνη, ήθελα να βρίσκομαι στο στούντιο για να φτύσω - αντί άλλης αντίδρασης - το πρόσωπο του κυρίου Αντιπροέδρου.


Χαίρομαι που ο Κώστας Βαξεβάνης δεν οδηγήθηκε στην σκέψη της άμεσης παραίτησης. Χαίρομαι που ο εξαίρετος συνάδελφος δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω, παρά μόνον συνέχισε μέσα από το διαδίκτυο να κατακεραυνώνει τον βαρέων βαρών Αντιπρόεδρο-επίσης τρυγόνι κατά τον Θεόδωρο Πάγκαλο - αποδίδοντας στον Καίσαρα τα του Καίσαρος.

Θ. Κοντζόγλου - Δημοσιογράφος


Η επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη


ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Ανοιχτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη στον Ευαγ. Βενιζέλο

Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”.   Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτή την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει. Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτή την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν!   Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ. Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.


Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι αυτό που είναι η χώρα. Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου. Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”, περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία. Αυτό το νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όχι μόνο.

Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια. Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας, λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορυθμίζονται”.

Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από την «λαϊκή απαίτηση» των οπαδών. Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα. Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και τις παράγκες.

Proton bank - Λαυρεντιάδης

Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την δική μου “επιθετική σχεδίαση” αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011, πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η Τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις. Επίσης ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτή την χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο. Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους «ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα» Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο, με βάση το αν συμπορεύεται με το νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων. Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία, δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση το νόμο του 1995.

Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο «νομοθέτημα». Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011 προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των Τραπεζών, έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των Τραπεζών. Αυτό το «συστημικής» είναι μια νέα εφεύρεση. Μάλιστα ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;

Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της Τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της Τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση. Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της από τα αφεντικά της. Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας, (άλλη μεγάλη αμαρτία μια ιδιωτική Τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους) τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.

Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή. Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι’ αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά. Ετσι ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε απ αυτά ή οτιδήποτε άλλο) δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική «επανάσταση» που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών. Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για «αποσυμφορήσεις» κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, «για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος» ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…

Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά, τα οποία είναι η δουλειά μου να σας τα πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); «Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις». Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι «από τα λεφτά του Ελληνικού Λαού», όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους. Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από την φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας, να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε.

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της εξαθλίωσης - Τα "γιατί" της Λούκα Κατσέλη

Ψηφίζεται αυτή την ώρα στη Βουλή το περιβόητο νομοσχέδιο.  Στο μεταξύ "Οχι" στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου ψήφισε τελικά η κ. Λούκα Κατσέλη, η οποία όμως ψήφισε "Ναι" σε όλες τις  άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στις  "Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015".

Συμφωνίες με τρόϊκα...

Μας το έστειλε η αναγνώστρια Ν.Μ.*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.

*** *** *** *** *** ***

Λούκα Κατσέλη: Δεν θα ψηφίσω το άρθρο 37

Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η πρώην Υπουργός Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λούκα Κατσέλη η οποία από τη πρώτη στιγμή επανέλαβε τη πρόθεσή της να μη ψηφίσει το άρθρο 37 του περιβόητου πολυνομοσχεδίου.

Αυχενικό Σύνδρομο - Συνέντευξη από τον Δρ. Αντώνη Αγγουλέ

Από τη στήλη του nextok: Υγεία http://nextok.blogspot.com/p/2020.html
Ανάρτηση: 20 Οκτωβρίου 2011 - Ώρα: 3.20 π.μ.

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «πάθηση» του σύγχρονου τρόπου ζωής, αφού εκείνοι που ταλαιπωρούνται περισσότερο από αυτή είναι άτομα που στην πλειοψηφία τους εργάζονται σε γραφείο.Οι πολλές ώρες ακινησίας στην καρέκλα μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και η κακή στάση του σώματος είναι οι βασικές αιτίες εμφάνισης του αυχενικού συνδρόμου.

Επεισόδια με τραυματίες στο ογκωδέστερο συλλαλητήριο

Ανάρτηση: 20 Οκτωβρίου 2011 - Ώρα: 1.00 π.μ.

Έκαψαν πάλι το κέντρο της Αθήνας - Σοβαρά επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη


Με επεισόδια αμαυρώθηκε η σημερινή ογκώδης διαδήλωση εναντίον των κυβερνητικών μέτρων.

Η συμμετοχή του κόσμου υπερέβη τις 120.000, ωστόσο λίγο μετά το μεσημέρι ξέσπασαν επεισόδια μπροστά από τη Βουλή, με αποτέλεσμα η Αθήνα να μετατραπεί για άλλη μια φορά σε εμπόλεμη ζώνη.

Υπερψηφίστηκε επι της αρχής το πολυνομισχέδιο της ντροπής


Ανάρτηση: 20 Οκτωβρίου 2011 -  Ώρα 0.46 πμ

Χωρίς καμιά ΠΑΣΟΚική διαρροή
Με ονομαστική ψηφοφορία και με το ΝΑΙ των 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο από την Ολομέλεια της Βουλής. Το αίτημα για την ονομαστική ψηφοφορία είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

ΟΧΙ, ψήφισαν 141 βουλευτές.

Τζεμπούρ: «Αξίζαμε τη νίκη»

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, 2011

Δίκαιος νικητής ήταν ο Ολυμπιακός απέναντι στην Άρσεναλ, όπως δήλωσε ο Ράφικ Τζεμπούρ μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ.

«Όλοι ξέραμε πως ήταν ένα ματς σαν τελικός. Ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο και έπρεπε να κερδίσουμε. Ο κόσμος μάς έδωσε ώθηση να δώσουμε

Μόνον με αγώνα μπορούν να δικαιωθούν οι αδικημένοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι του Λ.Σ.

Τα όποια σχόλια έχουν ληφθεί για την ανάρτηση http://nextok.blogspot.com/2011/10/blog-post_609.html (Δύο ακόμη Δόκιμοι Σημαιοφόροι εισέρχονται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), και τα οποία αναφέρονται στην ταυτότητα του υποψήφιου που δικαιώθηκε από το ΑΣΕΠ δεν θα αναρτηθούν.

Ως διαχειρίστρια του blog εκτιμώ ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα, άσχετα