Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Μόνον με αγώνα μπορούν να δικαιωθούν οι αδικημένοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι του Λ.Σ.

Τα όποια σχόλια έχουν ληφθεί για την ανάρτηση http://nextok.blogspot.com/2011/10/blog-post_609.html (Δύο ακόμη Δόκιμοι Σημαιοφόροι εισέρχονται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), και τα οποία αναφέρονται στην ταυτότητα του υποψήφιου που δικαιώθηκε από το ΑΣΕΠ δεν θα αναρτηθούν.

Ως διαχειρίστρια του blog εκτιμώ ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα, άσχετα
αν ο κάποιος είναι "γιος του Πάπα της Ρώμης" ή παιδί απλού γεωργού. Λυπάμαι για την «λογοκρισία», αλλά το όνομα ενός νέου 26 ετών, δεν προσφέρει τίποτα στην ενημέρωση, πολύ περισσότερο όταν στις ενέργειές του δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.


Εννοείται ότι όλα τα στοιχεία του υποψήφιου ήταν σε γνώση του nextok από τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε για τις ενέργειές του αφού θεώρησε τον εαυτό του αδικημένο.

Το γεγονός ότι οι άλλοι επτά που προσέφυγαν στο ΑΣΕΠ δεν δικαιώθηκαν, πιστεύω ότι δεν οφείλεται στο ότι δεν ήσαν παιδιά επωνύμων. Κατά την ταπεινή μου άποψη - και αυτό προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ  - συνέβη επειδή οι ενδιαφερόμενοι δεν ενημερώθηκαν σωστά για τις δυνατότητες που είχαν από τη νομοθεσία.

Επίσης, ορισμένοι προτίμησαν να προσφύγουν στο ΑΣΕΠ χωρίς τη βοήθεια εξειδικευμένου νομικού, ενώ ορισμένοι είχαν "εξυπηρετηθεί" από συνηγόρους που δεν γνώριζαν να ενεργήσουν σωστά. Βλέπετε πολλοί γιατροί είναι ορθοπεδικοί, αλλά άλλος εξειδικεύεται σε προβλήματα που αφορούν στο γόνατο, άλλος σε χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν στη μέση και άλλος εξειδικεύεται στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.  Επίσης, αρκετοί είναι χειρουργοί, αλλά άλλος εξειδικεύεται σε επεμβάσεις κακοήθη όγκου, άλλος εξειδικεύεται στη καρδιοχειρουργική κλπ.  Ανάλογα θεωρώ είναι και τα προσόντα των νομικών και  ας μη το αναλύσουμε το θέμα  περισσότερο.

Αυτό ας γίνει μάθημα για τους μελλοντικούς υποψηφίους. Όσο για τους υποψήφιους του 2011, όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αδικήθηκαν σε οποιοδήποτε στάδιο του διαγωνισμού (υψομέτρηση, αθλητικά αγωνίσματα, γραπτά διαγωνίσματα κλπ), αν το επιθυμούν ας απευθυνθούν σε εξειδικευμένους νομικούς γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Ήδη τουλάχιστον  ένας υποψήφιος κατέφυγε σε Ασφαλιστικά μέτρα.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι στο σύνολό τους οι επιλαχόντες και οι μη επιτυχόντες υποψήφιοι κατά κάποιο τρόπο παραπλανήθηκαν από τους όρους της προκήρυξης ως προς τις δυνατότητες της προσφυγής τους στο ΑΣΕΠ. Επίσης, εντελώς διαφορετικά μέτρα και σταθμά ισχύουν για άλλες ανάλογες προκηρύξεις ενώ και οι πέντε από τις δέκα ημέρες που είχαν όλοι στη διάθεσή τους για να προσφύγουν στο ΑΣΕΠ ήσαν «νεκρές» ημέρες αφού περιελάμβαναν δύο Σαββατοκυρίακα και την Παρασκευή της οποίας το απόγευμα είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.

Ευχή του nextok είναι όλοι οι επιλαχόντες αλλά και όσοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν από τους μη επιτυχόντες, να δικαιωθούν. Έτσι,  και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας μέσα στο γκρίζο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, αλλά και στο Λιμενικό Σώμα, θα προστεθούν περισσότερα ικανά και με υψηλό επίπεδο κατάρτισης στελέχη καθώς όπως όλοι στο χώρο συμφωνούν, ο επόμενος διαγωνισμός κατάταξης Δόκιμων Σημαιοφόρων κάτω από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες θα γίνει στις 30 του Φλεβάρη ή στις 32 Αυγούστου!


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.

 *** *** *** *** *** ***