Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Μόνον με αγώνα μπορούν να δικαιωθούν οι αδικημένοι Δόκιμοι Σημαιοφόροι του Λ.Σ.

Τα όποια σχόλια έχουν ληφθεί για την ανάρτηση http://nextok.blogspot.com/2011/10/blog-post_609.html (Δύο ακόμη Δόκιμοι Σημαιοφόροι εισέρχονται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), και τα οποία αναφέρονται στην ταυτότητα του υποψήφιου που δικαιώθηκε από το ΑΣΕΠ δεν θα αναρτηθούν.

Ως διαχειρίστρια του blog εκτιμώ ότι όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα, άσχετα
αν ο κάποιος είναι "γιος του Πάπα της Ρώμης" ή παιδί απλού γεωργού. Λυπάμαι για την «λογοκρισία», αλλά το όνομα ενός νέου 26 ετών, δεν προσφέρει τίποτα στην ενημέρωση, πολύ περισσότερο όταν στις ενέργειές του δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό.


Εννοείται ότι όλα τα στοιχεία του υποψήφιου ήταν σε γνώση του nextok από τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και στο πλαίσιο του ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε για τις ενέργειές του αφού θεώρησε τον εαυτό του αδικημένο.

Το γεγονός ότι οι άλλοι επτά που προσέφυγαν στο ΑΣΕΠ δεν δικαιώθηκαν, πιστεύω ότι δεν οφείλεται στο ότι δεν ήσαν παιδιά επωνύμων. Κατά την ταπεινή μου άποψη - και αυτό προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ  - συνέβη επειδή οι ενδιαφερόμενοι δεν ενημερώθηκαν σωστά για τις δυνατότητες που είχαν από τη νομοθεσία.

Επίσης, ορισμένοι προτίμησαν να προσφύγουν στο ΑΣΕΠ χωρίς τη βοήθεια εξειδικευμένου νομικού, ενώ ορισμένοι είχαν "εξυπηρετηθεί" από συνηγόρους που δεν γνώριζαν να ενεργήσουν σωστά. Βλέπετε πολλοί γιατροί είναι ορθοπεδικοί, αλλά άλλος εξειδικεύεται σε προβλήματα που αφορούν στο γόνατο, άλλος σε χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν στη μέση και άλλος εξειδικεύεται στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.  Επίσης, αρκετοί είναι χειρουργοί, αλλά άλλος εξειδικεύεται σε επεμβάσεις κακοήθη όγκου, άλλος εξειδικεύεται στη καρδιοχειρουργική κλπ.  Ανάλογα θεωρώ είναι και τα προσόντα των νομικών και  ας μη το αναλύσουμε το θέμα  περισσότερο.

Αυτό ας γίνει μάθημα για τους μελλοντικούς υποψηφίους. Όσο για τους υποψήφιους του 2011, όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αδικήθηκαν σε οποιοδήποτε στάδιο του διαγωνισμού (υψομέτρηση, αθλητικά αγωνίσματα, γραπτά διαγωνίσματα κλπ), αν το επιθυμούν ας απευθυνθούν σε εξειδικευμένους νομικούς γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Ήδη τουλάχιστον  ένας υποψήφιος κατέφυγε σε Ασφαλιστικά μέτρα.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι στο σύνολό τους οι επιλαχόντες και οι μη επιτυχόντες υποψήφιοι κατά κάποιο τρόπο παραπλανήθηκαν από τους όρους της προκήρυξης ως προς τις δυνατότητες της προσφυγής τους στο ΑΣΕΠ. Επίσης, εντελώς διαφορετικά μέτρα και σταθμά ισχύουν για άλλες ανάλογες προκηρύξεις ενώ και οι πέντε από τις δέκα ημέρες που είχαν όλοι στη διάθεσή τους για να προσφύγουν στο ΑΣΕΠ ήσαν «νεκρές» ημέρες αφού περιελάμβαναν δύο Σαββατοκυρίακα και την Παρασκευή της οποίας το απόγευμα είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.

Ευχή του nextok είναι όλοι οι επιλαχόντες αλλά και όσοι πιστεύουν ότι αδικήθηκαν από τους μη επιτυχόντες, να δικαιωθούν. Έτσι,  και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας μέσα στο γκρίζο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, αλλά και στο Λιμενικό Σώμα, θα προστεθούν περισσότερα ικανά και με υψηλό επίπεδο κατάρτισης στελέχη καθώς όπως όλοι στο χώρο συμφωνούν, ο επόμενος διαγωνισμός κατάταξης Δόκιμων Σημαιοφόρων κάτω από τις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες θα γίνει στις 30 του Φλεβάρη ή στις 32 Αυγούστου!


*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
 Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.

 *** *** *** *** *** ***

8 σχόλια:

  1. κ.Κοντζόγλου ή οποιοσδήποτε άλλος γνωρίζει θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ο συγκεκριμένος υποψήφιος μπήκε ως 62ος δηλαδη προστέθηκε μια ακόμα θέση δοκιμου σημαιοφόρου (που ειναι καταφανέστετα παράνομο καθώς οι θέσεις ήταν 60 συν τον υποψηφιο απο το 2008 που δικαιωθηκε 61) καθώς ο οριστικός πίνακας καταταξης που δημοσίευσε το λιμενικό στις 13/10/2011 ηταν συμφωνα με τα λεγόμενά τους τελικός, δηλάδη ο ΑΣΕΠ ειχε εκδικάσει όλες τις ενστασεις αρνητικα,αλλιώς το λιμενικο δεν θα μπορούσε να αναρτήσει τους οριστικούς πινακες.Αυτή ειναι άλλωστε και η αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ να εκδικάζει ενστασεις επι των προσωρινων πινάκων και να τους αναμορφωνει οταν κανει δεκτη μια ενσταση.Αλλα δυστυχως ειδαμε τον ιδιο πίνακα επιτυχόντων και επιλαχόντων με τον προσωρινό.Μήπως συνέβη κατι άλλο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι απλά. Ο μέχρι χθες "αποτυχόν" υποψήφιος, θα είναι ο 62ος της σειράς του 2011. Αν και για να ακριβολογούμε, ο υποψήφιος αυτός θα λάβει σειρά κατάταξης μέσα στους πρώτους 10 καθώς οι βαθμολογίες του είναι πάρα πολύ καλές. Συνολικά όμως, μέχρι στιγμής, εισάγονται στους Δόκιμους 62 και φυσικά θα υπάρχει και συνέχεια εάν και άλλοι δικαιωθούν. Και βεβαίως, μακάρι να δικαιωθούν και άλλοι υποψήφιοι, καθώς έτσι μερικοί ακόμα άνθρωποι θα διασφαλίσουν μία θέση εργασίας ενώ και το Λιμενικό Σώμα θα έχει ως "δικαιολογία" τη δικαίωσή τους προκειμένου να δεχθεί στους κόλπους του μερικά ακόμη στελέχη. Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, παράνομη ΔΕΝ είναι η δικαίωση του υποψήφιου. ΜΗ ΣΥΝΝΟΜΕΣ όμως ήσαν κάποιες διαδικασίες που ακολούθησαν στελέχη του Λ.Σ., τα οποία πολύ σύντομα θα πληρώσουν αυτά τα λάθη τους μάλλον ακόμα και με ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ. Και αναφέρομαι μάλιστα σε υψηλόβαθμους με πολλά γαλόνια. Διότι τόσο το Λ.Σ. όσο και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, (άρα και ο υπουργός) έχουν εκτεθεί σοβαρά με όσα συνέβησαν και το nextok αποκάλυψε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2011. Τουλάχιστον, ας ευχηθούμε ότι στο μέλλον οι διαγωνισμοί αυτοί θα είναι πραγματικά αδιάβλητοι.
    Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    Θ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ'αρχας να σας ευχαριστήσω για την άμεση απάντησή σας.Συμφωνώ στο κομμάτι ο,τι δικαιώθηκε ένας υποψήφιος που πράγματι άξιζε.Απλά αναρωτιέμαι διαβάζοντας την απόφαση του ΑΣΕΠ οτι απο το σύνολο των 8 ενστάσεων που υπεβλήφησαν 2 αφορούσαν αναβαθμολόγηση γραπτού και μόνο η μια έγινε δεκτή απ'τον ΑΣΕΠ ενώ στον δεύτερο απάντησαν με την παράγραφο της προκήρυξης όπου αναγράφεται οτι ενστάσεις επιτρέπονται για λόγους νομιμότητας και όχι την ουσιαστική εκτίμηση της βαθμολογίας,και οτι η προσβολη της βαθμολογίας γίνεται στα αρμόδια δικαστήρια.Και διερωτώμαι πως ειναι δυνατόν να ισχύουν δύο μετρα και δυο σταθμα για δυο υποψηφίους που ζητούν το ίδιο πραγμα δηλαδή την αναβθμολόγηση γραπτού ????Μήπως έπαιξε ρόλο τελικά ΚΑΙ το όνομα του συγκεκριμένου υποψηφιου που δικαιώθηκε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είμαι σε θέση να σας απαντήσω με όσα γνωρίζω από την έρευνά μου: Όχι, στη προκειμένη περίπτωση δεν έπαιξε κανένα ρόλο το όνομα του υποψήφιου. Αν παραλληλήσετε τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν θα το διαπιστώσετε κι εσείς. Δυστυχώς δεν έχω έννομο συμφέρον ώστε να τα έχω στη κατοχή μου. Μπορεί ο τίτλος των προσφυγών να είναι τυπικά ίδιος, ωστόσο διαφέρουν εντελώς στον τρόπο παρουσίασης των επιχειρημάτων που επικαλέστηκε ο κάθε ένας από τους ενδιαφερόμενους που προσέφυγαν στο ΑΣΕΠ. Και επαναλαμβάνω:ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΣΥΝΝΟΜΕΣ κάποιες διαδικασίες που ακολούθησαν στελέχη του Λ.Σ. Αυτές οι διαδικασίες προσβλήθηκαν από τον εμπειρότατο νομικό ο οποίος μη ξεχνάτε πως έχει και μια ιδιαίτερη συγγενική σχέση με τον υποψήφιο. Δεν "φταίει" λοιπόν το όνομά του υποψήφιου Δόκιμου Σημαιοφόρου, αλλά η εξαιρετική κατάρτηση του νομικού που έτρεξε το θέμα.

    Και πάλι σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη σας στο nextok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμφωνησω στο γεγονος οτι ειναι εξαίρετος νομικός και στο γεγονός ο,τι επισημαίνετε τις τερατώδεις παραλείψεις των λιμενικών αλλά θα σας παραπέμψω και στην δική σας ανάρτηση http://nextok.blogspot.com/2011/10/blog-post_1161.html ωστε να ερευνήσετε τη σχεση των δυο(πολιτικού ,νομικού).Επομένως,εξαίρετος νομικός ΜΟΝΟ????? Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ Κοντζόγλου τελικά νομίζω οτι προσπαθεις να καλύψεις τη παράνομη σκανδαλώδη απόφαση επειδη ο υποψηφιος αυτός εχει ακρες.Γιατι δεν λες οτι στην ιδια αποφαση του ΑΣΕΠ απεριφθησαν δυο προσφυγες άλλων υποψηφίων που δεν ετυχε να ειναι ο πατερας νομικός και ο νονος πολιτικος.Δηλαδή οι επιλαχόντες επιτυχοντες υποψηφιου πρεπει να μεινουν έξω και να μπει ο συγκεκριμενος υποψηφιος.Μη προσπαθεις να πεισεις τους αλλους οτι εκαναν σκανδαλα στις εξετασεις.Σκανδαλο γινεται τωρα μ αυτη την αποφαση που δικαιωνει εν αποτυχοντα υποψηφιο ουτε επιλαχών δεν κατορθωσε να ειναι. Μονο και μόνο γιατι εχει μπαρμπα στη κορώνη .Οταν απο εδω μεσα κατηγορουσες τους αλλους για μπαρμπα στη κορωνη ,εσυ τωρα ερχεσαι και σκεπαζεις και υποστηριζεις το σκανδαλου του αποτυχοντα υποφηφιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι δύο αλλά επτά οι προσφυγές που απορρίφθησαν. Τους λόγους τους εξήγησα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχω. Ε δεν θα απολογηθώ και για τις αποτυχίες κάποιων αλλά ούτε και για την επιτυχία κανενός. Αν μη τι άλλο σεβαστείτε το γεγονός ότι κανείς άλλος ναυτιλιακός συντάκτης δεν ασχολήθηκε με το θέμα όπως επίσης ότι προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον. Μα κανένα!
    Δημοσιεύω την άποψή σας αν και πιστεύω ότι με αδικείτε.
    Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου