Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας

Μαγεύει και πάλι η Νοέλ Μπάξερ με τη παραστατικότητα και την εξαιρετική ελληνική της γλώσσα στο νέο μυθιστόρημά της "Ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας".
Οι εκδόσεις Ψυχογιός με το νέο αυτό βιβλίο δίνουν στο βιβλιόφιλο κοινό ένα θαυμάσιο έργο που θα καθηλώσει και ταξιδέψει τον αναγνώστη στην εποχή του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν.
Από τον εκδοτικό Οίκο λάβαμε το ακόλουθο απόσπασμα που το προσφέρουμε στους αναγνώστες μας με τη προτροπή να μη χάσουν το τρίτο κατα σειρά βιβλίο της Νοέλ Μπάξερ,  ένα θαυμάσιο δώρο για όλους μας.
Μερικές σελίδες
......................................................
Έσταζε νερά. Άφηνε κηλίδες νερού στο πέρασμά της. Μπήκε βιαστική στο δωμάτιό της τυλιγμένη με μια πετσέτα τη στιγμή που κάποιος στο ραδιόφωνο αφιέρωνε ένα γλυκανάλατο τραγούδι σε κάποιο κορίτσι. Δεν ήθελε η Βενετία να το ακούσει. Κλείδωσε την πόρτα κι άφησε την πετσέτα να πέσει στο πάτωμα, ύστερα έκλεισε το ραδιόφωνο και άρχισε να ντύνεται μέσα στη σιωπή. Έτσι ήταν καλύτερα. Ακουγόταν μόνο το θρόισμα του ρούχου και στο βάθος, πέρα στη θάλασσα, ο βόμβος της μηχανής μιας βάρκας που ξεμάκραινε.

Όλη η αλήθεια που απέκρυψαν στην TV για την απεργία των ναυτικών

Απέφυγε ο κ. Τσιμπόγλου
να δηλώσει το σύνολο
των αποδοχών που λαμβάνει
από την ΠΝΟ, έστω κι αν
το μεγαλύτερο μέρος αυτών
το παραδίδει στο ΚΚΕ.
Κανείς βεβαίως δεν ενδιαφέ-
ρεται γι αυτά.  Είναι όμως
πλήγμα για τον συνδικαλισμό
να φέρεται μικρόψυχα
στους συναδέλφους του
αποκρύπτοντας ταυτόχρονα
την πάσα αλήθεια.
Απ. Βεντούρης πάλι μορφή κωμική - Τσιμπόγλου, ο εκπρόσωπος της διαστρέβλωσης στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου

Μόνον η αλήθεια δεν ειπώθηκε από τους προσκεκλημένους "αντίπαλους" στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ όταν έγινε προσπάθεια προσέγγισης στο θέμα των ναυτεργατικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο Απόστολος Βεντούρης ως εκπρόσωπος των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας στάθηκε στην μηνιαία αμοιβή του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά ενώ με μικρόκαρδη συμπεριφορά ο Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Σάββας Τσιμπόγλου, τσίμπησε κυριολεκτικά τη "μεγάλη αποκάλυψη", για να κτυπήσει κατάστηθα έναν εξαίρετο συνδικαλιστή και άνθρωπο.  Ταυτόχρονα ο κ. Τσιμπόγλου, απέκρυψε ότι  τόσο η Ένωση Μηχανικών που εκπροσωπεί όσο και όλα ανεξαιρέτως τα ναυτεργατικά σωματεία, εισπράττουν από την ΠΝΟ ετησίως από 75.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Τσιμπόγλου, απέκρυψε ότι ο κ. Γιάννης Χαλάς, ο οποίος έχει την ιδιότητα του πλοιάρχου,   από τη πρώτη στιγμή που εξελέγη Γενικός  Γραμματέας της ΠΝΟ, κατάφερε με δικές του ενέργειες να φέρνει κάθε χρόνο στην Ομοσπονδία το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ITF όπως αναφέρουν πηγές του nextok.blogspot.com