Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Όλη η αλήθεια που απέκρυψαν στην TV για την απεργία των ναυτικών

Απέφυγε ο κ. Τσιμπόγλου
να δηλώσει το σύνολο
των αποδοχών που λαμβάνει
από την ΠΝΟ, έστω κι αν
το μεγαλύτερο μέρος αυτών
το παραδίδει στο ΚΚΕ.
Κανείς βεβαίως δεν ενδιαφέ-
ρεται γι αυτά.  Είναι όμως
πλήγμα για τον συνδικαλισμό
να φέρεται μικρόψυχα
στους συναδέλφους του
αποκρύπτοντας ταυτόχρονα
την πάσα αλήθεια.
Απ. Βεντούρης πάλι μορφή κωμική - Τσιμπόγλου, ο εκπρόσωπος της διαστρέβλωσης στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου

Μόνον η αλήθεια δεν ειπώθηκε από τους προσκεκλημένους "αντίπαλους" στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ όταν έγινε προσπάθεια προσέγγισης στο θέμα των ναυτεργατικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο Απόστολος Βεντούρης ως εκπρόσωπος των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας στάθηκε στην μηνιαία αμοιβή του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά ενώ με μικρόκαρδη συμπεριφορά ο Πρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Σάββας Τσιμπόγλου, τσίμπησε κυριολεκτικά τη "μεγάλη αποκάλυψη", για να κτυπήσει κατάστηθα έναν εξαίρετο συνδικαλιστή και άνθρωπο.  Ταυτόχρονα ο κ. Τσιμπόγλου, απέκρυψε ότι  τόσο η Ένωση Μηχανικών που εκπροσωπεί όσο και όλα ανεξαιρέτως τα ναυτεργατικά σωματεία, εισπράττουν από την ΠΝΟ ετησίως από 75.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Τσιμπόγλου, απέκρυψε ότι ο κ. Γιάννης Χαλάς, ο οποίος έχει την ιδιότητα του πλοιάρχου,   από τη πρώτη στιγμή που εξελέγη Γενικός  Γραμματέας της ΠΝΟ, κατάφερε με δικές του ενέργειες να φέρνει κάθε χρόνο στην Ομοσπονδία το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την ITF όπως αναφέρουν πηγές του nextok.blogspot.com


Τέλος, τόσο ο κ. Τσιμπόγλου, όσο και ο κ. Βεντούρης, δεν είχαν το σθένος να δηλώσουν ότι η αμοιβή του κ. Χαλά δεν επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τον Κρατικό Προϋπολογισμό.  Τόσο ο κ. Χαλάς όσο και ο ίδιος ο κ. Τσιμπόγλου αμείβονται από τα χρήματα που εισπράττει η ΠΝΟ από την ITF και από τις συνδρομές των ναυτικών.  Αντίθετα, μή έχοντας την δύναμη να υπερασπιστεί έναν συνδικαλιστή που δεν ανήκει στο κόμμα του - αλλά και σε κανένα κόμμα όπως απέδειξε η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του - ο κ. Τσιμπόγλου δεν τόλμησε καν να δηλώσει δημόσια, ότι ο συνομιλητής του στην εκπομπή Απόστολος Βεντούρης, είναι υπόδικος για την κατηγορία της εικονικής ναυτολόγησης, ενέργεια μέσω της οποίας αν και εκπρόσωπος των εφοπλιστών, εισέπραξε παράνομα αρκετές χιλιάδες ευρώ επίδομα παιδιών από τον Ειδικό Λογαριασμό Ελλήνων Ναυτικών.  Ο ίδιος φέρεται να θεμελίωσε το δικαίωμα για λήψη σύνταξης από το ΝΑΤ, κάτι που συμβαίνει επίσης και για άλλους εφοπλιστές οι οποίοι στο παρελθόν ερήμην του Υπουργείου Ναυτιλίας παρουσίασαν εικονικά μπάρκα.

Να σημειωθεί ότι η εικονική ναυτολόγηση διώκεται ποινικά με φυλάκιση που δεν εξαγοράζεται.

Η δίκη του κ. Απόστολου Βεντούρη, με συγκατηγορούμενους πρώην δημόσιους υπαλλήλους και λιμενικούς έχει οριστεί για τις 10 Μαίου 2012 στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Τέλος, σε ότι αφορά στην απεργία των ναυτικών, καιρός είναι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το θέμα, να βαράνε τον "γάιδαρο" και όχι το "σαμάρι", καθώς είναι πολύ εύκολο να ρίχνουν τα βέλη τους στους χιλιοταλαιπωρημένους ναυτικούς αντί για την κυβέρνηση και τις τραγικές της αποφάσεις.  Φαίνεται όμως ότι η "τακτική" του ΚΚΕ πάει ...παντού και αυτό αφορά σε όλες τις εκπομπές και τα ρεπορτάζ που δεν προέβαλαν με τους όρους της δεοντολογίας όλες τις απόψεις για την απεργία των ναυτικών ενώ προσφεύγουν συχνά στην παρουσίαση της αντιπαράθεσης των Βεντούρη και Τσιμπόγλου, εικόνα που υποβιβάζει τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων ναυτικών. 

Το δύσκολο ρεπορτάζ απαιτεί να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες "παρέχεται" σήμερα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ναυτικούς και τους δικαιούχους των οικογενειών τους, μετά την υπαγωγή του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. 

Ποιος παρουσίασε το γεγονός ότι εδώ και μέρες, εκατοντάδες ασθενείς ναυτικοί υποφέρουν καθώς δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και δεν μπορούν να εισαχθούν στα νοσοκομεία;

Ποιός μπορεί να κατανοήσει τον πάσχοντα από σκλήρυνση κατά πλάκας που ουρλιάζει από τους πόνους και σέρνεται μη έχοντας τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του επειδή δεν μπορεί να έχει την μηνιαία του ένεση η οποία κοστίζει περί τα 1000 ευρώ επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει και ο Οίκος Ναύτου έχει υπαχθεί στον Οργανισμό;

Ποιος επισκέφθηκε έναν καρκινοπαθή που υποφέρει φρικτά τη στιγμή που επίσης δεν μπορεί να έχει τα απαραίτητα παυσίπονα λόγω ΕΟΠΥΥ;

Αυτά είναι τα βασικότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι οι οποίοι ανάλωσαν το σημαντικότερο μέρος της ζωής τους σε μία πολύ σκληρή εργασία, μέσα σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες και ειδικότερα μέσα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και στους ανθρώπους αυτούς που για χρόνια με τον ιδρώτα τους στήριζαν την ελληνική οικονομία με το ναυτιλιακό τους συνάλλαγμα.

Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει σήμερα είναι:  "Ντροπή στα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές που δεν στηρίζουν τους Έλληνες ναυτικούς.  Ντροπή και στους δημοσιογράφους που δεν κουράζονται για να αναδείξουν το πραγματικό πρόβλημα και επιμένουν να φέρνουν σε αντιπαράθεση τους ναυτικούς με τους άλλους πολίτες.  Αυτό όμως επιδιώκουν οι εντεταλμένοι της βουλής και της κυβέρνησης.  Και είναι προφανές ότι έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα του  "διαίρει και βασίλευε".  Θα το κατανοήσουμε επιτέλους πριν αλληλοεξοντωθούμε;  Οι ναυτεργάτες μας δείχνουν τον δρόμο.  Εμείς θα τους γυρίσουμε τη πλάτη;"

*** *** *** *** *** ***
Σας ευχαριστούμε που μας διαβάζετε.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, αφήστε το σχόλιό σας κάτω από το κείμενο.
Γράφετε μόνον στην ελληνική γλώσσα.
Μη χρησιμοποιείται γκρίγκλις και κεφαλαία.
*** *** *** *** *** ***

2 σχόλια:

  1. Παιδιά δε την μαζέυετε την ανάρτηση καλύτερα;
    Από ότι αποδεικνύεται εκτός από τα 9000/μήνα που έπαιρνε ο Χαλας, πέρνανε και 75.000/χρόνο κάθε σωματείο της ΠΝΟ. Παρτυ γινόταν στο συνδικαλιστικό κίνημα δηλαδή.
    Μπορεί να το διαβάσουν οι πραγματικοί ναυτεργάτες εργαζόμενοι και να κατέβουν αύριο στον Πειραιά να τους χώσουν τα κοντάρια στον πωπό όλων αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάντηση στον "Ανώνυμο":
    Κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία σας, κάνετε εύκολα σχόλια με "κοντάρια" κλπ. Ανοίξτε λίγο το μυαλό σας για να δείτε ότι κάθε αγώνας, συνεπάγεται έξοδα (μετακίνησης, τροφής των απεργών, έκτακτης ενίσχυσης ανέργων) κλπ. Γι αυτό αγαπητέ μου, βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί πριν ξανα σχολιάσεις. Η ΠΝΟ δεν είναι βουλή ή ΔΕΗ. Αυτό τουλάχιστον έμαθα 25 χρόνια κοντά στους ναυτικούς και τα προβλήματά τους. Για τα δικαιώματα των ναυτικών, τις συνθήκες εργασίας τους και τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας τους που έφθασαν να εργάζονται μισός άνθρωπος για ΄8 άνεργους και συνταξιούχους έχετε να πείτε κάτι;
    Καλή Ανάσταση
    Θ. Κοντζόγλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου