Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ Λ.Σ. και ΤΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Μονον για δύο χρόνια η απόσπαση των Λιμενικών στο Υ.Θ.Υ.ΑΛ.

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, το Νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις», με το οποίο μεταξύ άλλων μετονομάζεται το Λ.Σ. σε Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, καθορίζεται η αποστολή του και συνιστάται Αρχηγείο Λ.Σ. ως ανώτατη επιτελική Υπηρεσία.

Από την πρώτη ανάγνωση του Σχεδίου Νόμου, προκύπτει ότι τελικά σ’ αυτό δεν περιλαμβάνεται η περιβόητη κατάργηση της ελληνομάθειας των αλλοδαπών αξιωματικών οι οποίοι υπηρετούν σε κρουαζιερόπλοια με ξένη σημαία και τα οποία θα πραγματοοποιούν κυκλικά ταξίδια με απόπλου από Ελληνικά λιμάνι από τα οποία και θα παραλαμβάνουν επιβάτες όπως προβλέπεται από τον νόμο περί ί άρσης του cabotage.

Επίσης παρατηρήσαμε, ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τοποποίησε τη διάταξη εκείνη που προέβλεπε ότι για να επιλεγεί ένας υποναύαρχος για τη θέση του Αρχηγού, έπρεπε να έχει

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑΝΟΧΗΝΑ του Παντελή Βούλγαρη



Να με λες Θανάση...


Του Νίκου Βιδάλη

Στη σάτυρα ή στο δράμα, ο Θανάσης Βέγγος
μένει αξέχαστος ως ο Θανάσης του λαού
για μικρούς και μεγάλους
Ένας μεγάλος ηθοποιός. Από τα πιο αξιόλογα άτομα αυτής της διδακτικής σχολής που δημιούργησαν ένα νταμάρι, από το οποίο αντλούν λίθους και οι νέοι κωμικοί. Είναι από τις περιπτώσεις που η δουλειά του δεν εξαντλείται στην ανώνυμη φάρσα, που έβγαζε απλά γέλιο. Ένας καλλιτέχνης, με ευαισθησίες, που μέσα από τα έργα του στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Οι κωμωδίες του διευρύνονται... Σατιρίζει τα ελαττώματα των Νεοελλήνων, αλλά προχωρεί και σε ταινίες με πολιτικά υπονοούμενα σε εποχές δύσκολες. Σάρκασε το αστικό μας περιβάλλον μέσα από έναν δικής του επινόησης φτωχοδιάβολο, που δεν ήταν τελικά ένας αλλά πολλοί χαρακτήρες. Ήξερε να σοβαρεύεται αστειευόμενος και να αστειεύεται με τις σοβαροφάνειές μας. Απέδειξε ότι έχει και θα έχει διάρκεια γιατί είναι ο ίδιος ο ελληνικός κινηματογράφος αυτοπροσώπως!

Ο ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΥΜΑΤΑΙ

του Γιάννη Μακριδάκη

Η όρνιθα που έχει γεννηθεί από κλωσσομηχανή ποτέ δεν
κάθεται να κλωσσήσει. Δεν ξέρει τι σημαίνει γέννα.
Αμολάει διακόσια αυγά και πεθαίνει. Πεθαίνει δίχως
να ’χει μάθει να ζει. Έτσι είναι πλέον οι νέοι έλληνες.
Γεννηθήκανε σκλάβοι και γεννάνε σκλάβους....
Ο που γεννηθεί στη φυλακή, τη φυλακή θυμάται, λέει μια σοφή λαϊκή ρήση και αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα του νεοέλληνα εδώ και μερικές δεκαετίες. Από αυτό ξεκινάνε όλα. Πολύ περισσότερο η πλαστή ευημερία και η τεχνητή κρίση.

Απομακρύνθηκε ο νεοέλληνας από τη φύση, από τη γη, άφησε πίσω την αυτονομία και την ελευθερία του και ανήγαγε ξαφνικά σε μέγιστο ιδανικό την εξάρτηση και την έμμισθη σκλαβιά. Τη μόνιμη ενοικίαση του εαυτού του σε έναν ιδιωτικό ή δημόσιο εκμισθωτή. Για να ζήσει δήθεν καλύτερα. Και όσο πιο μόνιμη η σκλαβωμένη σχέση του με τον εκμισθωτή τόσο πιο ασφαλής άρχισε να νιώθει. Καλύτερα σε μόνιμο κλουβί με την τροφή να πέφτει μέσα στην ταΐστρα βρέξει χιονίσει παρά ελεύθερος έξω να πρέπει να πασχίσει για να ζήσει. Η πρώτη αυτή γενιά σκλάβων είχε ανάμνηση ελευθερίας μα υπέκυψε, ξεπουλήθηκε από ανάγκη ή αδυναμία αντίστασης σε κάποιες σειρήνες.

Πότε πρέπει να πίνουμε νερό?

Ήξερα ότι το νερό είναι σημαντικό, αλλά δεν ήξερα πότε πρέπει να το πίνω. Μήπως ξέρετε; Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα: -2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων -1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη -1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης -1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή

ΝΤΡΟΠΗ! ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ!

Κάποτε οι πρόγονοί μας έψαχνα ασφαλείς σπηλιές και κατακόμβες για να μάθουν δυο γράμματα. Ειχαμε τότε το "Κρυφό Σχολιό". Αυτά τουλάχιστον μας δίδαξαν οι δάσκαλοι μας. Σήμερα, ψάχνουμε με τα κυάλια να βρούμε δάσκαλο. Και καλά εμείς εδώ στην Ελλάδα, τσάτρα πάτρα, θα μάθουμε να κλείνουμε το ρήμα "ειμί" αλλά οι ομογενείς στο εξωτερικό; Πως θα μάθουν τα παιδιά τους Ελληνικά; Πως θα διατηρήσουν τα ήθη, τα έθιμα και τις Ελληνικές παραδόσεις. Όλα μα όλα βορρά στην παγκοσμιοποίηση θα τα χάσουμε πιά; Γιατί να μην προσληφθούν δάσκαλοι και καθηγητές για τους ομογενείς; Αυτό κι αν είναι έγκλημα!


Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Aπο την Θεοδοσία Κοντζόγλου
Ήταν Ιούλιος του 2006 όταν στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε ένα νεότευκτο, επιβλητικό κοντενεράδικο. Το μήκος του 330 μέτρα, το πλάτος του 43 μέτρα, η μεταφορική ικανότητα ήταν και είναι βέβαια 9.500 containers και η μέγιστη ταχύτητα που ανέπτυσσε έφθανε τα 13,5/9 knots. Το πλέον σημαντικό όμως ήταν η Ελληνική σημαία που ανέμιζε στο κατάρτι του και ο αριθμός του νηολογίου του.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ από Γάλλους ερευνητές

Νέα πολεμική στον τομέα των τροφίμων άναψε στη Γαλλία, με τον ερχομό σήμερα στο Παρίσι του Ιταλού καθηγητή Morando Soffriti που είναι επικεφαλής σειράς ερευνών για τον καρκίνο, στο Ινστιτούτο Ramazzini στην Μπολόνια... Στο στόχαστρο, η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη, παρούσα σε 6.000 τρόφιμα, 600 φάρμακα, χρησιμοποιείται αντί για ζάχαρη από 200 εκατομμύρια άτομα και βαραίνει στην αγορά τουλάχιστον με 50 δισεκατομμύρια δολάρια.