Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΣTO ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ

Μεγάλη γκάφα προετοίμαζαν στην Κυβέρνηση,  η ηγεσία του Λιμενικού  Σώματος και ο διευθυντής Διοικητικού, με αφορμή την επιλογή νέου αρχηγού για το Λ.Σ.  Αυτή είναι η έντονη υποψία που κυριαρχεί εδώ και λίγη ώρα στο πρώην Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς στην άλλη πλευρά του νομίσματος υπάρχει το ενδεχόμενο της ανεπάρκειας των ίδιων αξιωματικών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, πριν από λίγα λεπτά επιβεβαιώθηκε ότι δεν μπορεί να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ, στο οποίο να συμμετέχουν ως υποψήφιοι για την επιλογή νέου Αρχηγού Λ.Σ. και  οι τέσσερις υποναύαρχοι  - Θεόδωρος  Φουστάνος, Γεώργιος Μαγιάτης, Βασίλειος Μπουρνιάς και Γιώργος Βαλεργάκης -  πριν τις 18 Μαρτίου λόγω νομικού κωλύματος.  Ωστόσο, άπαντες είχαν προετοιμαστεί για τη σύγκληση του Κυβερνητικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου καθώς ούτε ο νυν Αρχηγός – που προφανώς γνώριζε – αλλά ούτε και ο διευθυντής Διοικητικού ο οποίος έπρεπε απαραίτητα να γνωρίζει, δεν ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η παγκοσμιοποίηση της ανεργίας: Πόνημα ποιητικής ερμηνείας


Της  Νοέλ Μπάξερ*
Νοέλ Μπάξερ, η συγγραφέας των
best sellers: "ΑΠΟ ΔΡΥ ΠΑΛΙΑ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΥ"
και "ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο
ΧΡΟΝΟΣ" (εκδόσεις Ψυχογιός)


Ας δώσουμε στον όρο την σωστή του ερμηνεία!

Η «παγκοσμιοποίηση της ανεργίας» κακώς ερμηνεύεται από πολλούς ως «η ανεργία είναι παγκόσμια», γιατί η ανεργία είναι ολόδική μου και του Γιάννη και του Κώστα και της φίλης μου της Μαργαρίτας.

Η «παγκοσμιοποίηση» τους ανέργους τούς κολακεύει, ασφαλώς, όχι γιατί τους κάνει διεθνείς, αλλά επειδή εμπεριέχει «ποίηση».

Βέβαια η Ποίηση ως γραπτός λόγος δεν μπορεί να είναι σε μία και παγκόσμια γλώσσα. Άρα η συγκατοίκησή τους  στη λέξη «παγκοσμιοποίηση» δεν πρέπει να είναι και πολύ αρμονική. Όλο και θα συγκρούονται για το ποιος θα πλύνει τα φλιτζάνια στο νεροχύτη και θα καθαρίσει το μπάνιο, που είναι παγκοσμίως ισχύουσες πρακτικές που δεν ταιριάζουν όμως στην «ποίηση».

Όσο κάθεται στην τουαλέτα που θα έπρεπε να καθαρίσει, η ποίηση της «παγκοσμιοποίησης» χαϊδεύει στα μαλλιά ανέργους. Η τρυφερότητα της ποίησης είναι το ζητούμενο για τους ανθρώπους χωρίς δουλειά. Αυτό που τους λείπει. Σαν τον διψασμένο χαμένο διαβάτη στη μέση της Σαχάρας. Παρερμηνεία προϊόν εύκολης ανάγνωσης θα ήταν ότι το ζητούμενο για τους ανέργους θα μπορούσε ποτέ να ήταν το περιεχόμενο μιας ποιητικής συλλογής με τον τόσο τεχνοκρατικό τίτλο «η παγκοσμιοποίηση της ανεργίας».

Ίσως η «μελοποίηση» που έχει και το μέλι της «μελωδίας» να ήταν τουλάχιστον ηχητικά πιο γλυκό. «Η μελοποίηση της ανεργίας» θα έδινε σίγουρα μια πιο χαρωπή ατμόσφαιρα στη θλιπτική ανεργία. Θα ήταν σαν μια κουρτίνα με φωτεινές κλάρες σε ένα παράθυρο με γκρι ξεφλουδισμένα παντζούρια και σκονισμένα τζάμια.

Πίσω από την κρεμασμένη «παγκοσμιοποίηση»-κουρτίνα, το έμπειρο μάτι του ανέργου (αυτού που θα σταθεί μπροστά στην κουρτίνα της ανεργίας για μεγάλο χρόνο) μπορεί να διακρίνει μια κρυμμένη ερμηνεία για την «ποίηση», ένα αισιόδοξο μήνυμα που πετάγεται σαν μπιμπίκι στην πεσιμιστική παγκοσμιοποιημένη ανεργία: ότι η Ποίηση της «-ποίησης» της «παγκοσμιοποίησης» θα αναζητήσει αργά ή γρήγορα να εκφράσει την ανεργία με μια «στροφή». Φυλάσσοντας για τους τελευταίους της στίχους μια στροφή περισσής ποιητικής τρυφερότητας για τον άνθρωπο χωρίς δουλειά, που θα δώσει μία και θα γυρίσει την Ανεργία «του» μία «στροφή» 180 μοίρες. 

Κι αν, ακόμη, η «στροφή» της παλιοπαγκοσμιο-Ποίησης δεν έρθει, τουλάχιστον μένει ελεύθερη η προσδοκία (ποιητική αδεία) ότι η Ανεργία καταλήγει σε Ποίηση.
* Η Νοέλ Μπάξερ είναι συγγραφέας.  Συνεργάζεται με τις Εκδόσεις Ψυχογιός και το πιο πάνω είναι ένα από τα κείμενά της για την Ανεργία

ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΝΑΥΤΟΛΟΓΟΣ!

Πολλά εξηγούνται τώρα με την κατάθεση αίτησης αποστρατείας του Πλωτάρχη Ναυτολόγου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός συμπλήρωσε 31 χρόνια υπηρεσίας στο Λ.Σ. και βάση μίας απόφασης του πρώην υπουργού Παυλόπουλου, όσοι συμπληρώνουν αυτό το χρονικό διάστημα, μπορούν πλέον να αποστρατευθούν αλλά και να λάβουν εφάπαξ …Υποναύαρχου.  Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις το ποσό αυτό ανέρχεται γύρω στα 190.000 ευρώ!

Έτσι λοιπόν εξηγείται το γεγονός ότι ο Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, ως Αρχηγός του Λιμενικού, δεν μετέθεσε τον «εκλεκτό» του παρά το γεγονός ότι ο ίδιος - λόγω των δημοσιευμάτων - είχε αναγκαστεί να ζητήσει τη μετάθεση του Ναυτολόγου. http://nextok.blogspot.com/2010/12/blog-post_4376.html ωστόσο, ο ίδιος απείλησε να …μιλήσει και έτσι ο Αρχηγός κράτησε την μετάθεσή  στο συρτάρι του.  Υπενθυμίζουμε το σχετικό δημοσίευμά μας :  ΤΟ «ΔΙΚΟ» τους ΠΑΙΔΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ της 13ης Δεκεμβρίου, 2010

ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ Λ.Σ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Οριστικά και αμετάκλητα συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να ορίσει το νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.
Ο απεργόμενος Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος  Αθ. Μπούσιος

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος φέρεται ο Υποναύαρχος με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στο προσωπικό του Λιμενικού.  Είναι ο άνθρωπος που όλοι ή η συντριπτική πλειοψηφία των λιμενικών εκτιμούν ότι είναι ικανός, προσηνής, σοβαρός, χαμηλού προφίλ, άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την Υπηρεσία και κυρίως ένα άτομο με ήθος.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να οδηγήσει σε αποστρατεία τους δύο Υπαρχηγούς Παναγιώτη Εξαρχόπουλο και Κωνσαντίνο Σούλη ενώ ακολουθεί και ο χαρακτηρισμένος ως «atler eco» του απερχόμενου Αρχηγού Λ.Σ. Αθανασίου Μπούσιου, Υποναύαρχος Απόστολος Πουλιάκας.

Ο Υπαρχηγός Παναγιώτης Εξαρχόπουλος
Προσωρινά «διασώζεται» από την αποστρατεία ο μέχρι πέρυσι "υποψήφιος"  Αρχηγός, Υποναύαρχος Γιώργος Βαλεργάκης.  Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υφυπουργός Πάνος Καμένος, είχε δηλώσει σε στενό φιλικό κύκλο, ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός θα ήταν ο επόμενος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος πιστεύοντας βεβαίως ότι πίστευε και η πλειοψηφία των Ελλήνων.  Ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνούσε τα επόμενα 20 χρόνια λόγω των διαφόρων προβλημάτων και αδυναμιών που αντιμετώπιζε το  ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Ο Υπαρχηγός Κωνσαντίνος Σούλης


Εκεί ίσως στόχευε και  ο αξιωματικός όταν προσκάλεσε όλους τους προσκείμενους στη Ν. Δημοκρατία σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο ΡΕΒΑΙΖΙ στον Άγιο Διονύση.  Ήταν  τον Μάρτη του 2008 όταν  πήρε τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου.  Παρόντες στο τραπέζι που είχε σχήμα «Π» ήταν οι τότε Γενικοί Γραμματείς του ΥΕΝ  Γιώργος Τζοάνος και Γιώργος Βλάχος, αλλά και ο Χρήστος Κουρούσης, αρκετοί άλλοι αρχιπλοίαρχοι και οι τότε Υπαρχηγοί ενώ στο κεφάλι του τραπεζιού ήταν ο εκπρόσωπος του τότε Υπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη, ο Παύλος Γαλανόπουλος ο οποίος βρισκόταν στο Υπουργείο ως Διευθυντής του Γ. Βουλγαράκη.

Από τότε, φάνηκε ότι ο κ. Βαλεργάκης, εκτιμούσε ότι είχε «δέσει» τη θέση του Αρχηγού, πιστεύοντας ότι οι εκλογές που ανέδειξαν τη Ν.Δ. στη κυβέρνηση μετρούσαν μόλις ένα χρόνο.  Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γ. Βουλγαράκη αναφορικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και έτσι ο κ. Βαλεργάκης  φέρεται να «έδωσε γην και ύδωρ στη Ν.Δ.», όπως υποστήριξαν οι άσπονδοι φίλοι του.

Αλλά και σήμερα φαίνεται να έχει «πλάτες» ο κ. Βαλεργάκης, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  και βουλευτή Ρεθύμνου Μανώλη Όθωνα.
Ήδη, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. υφυπουργός, πήρε στο προσωπικό του Γραφείο  στην Κατεχάκη τον υιό Βαλεργάκη ο οποίος κατά τα άλλα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα ως ανθυποπλοίαρχος.