Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ Λ.Σ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Οριστικά και αμετάκλητα συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ την ερχόμενη Τετάρτη προκειμένου να ορίσει το νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.
Ο απεργόμενος Αρχηγός Λ.Σ.
Αντιναύαρχος  Αθ. Μπούσιος

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος φέρεται ο Υποναύαρχος με τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στο προσωπικό του Λιμενικού.  Είναι ο άνθρωπος που όλοι ή η συντριπτική πλειοψηφία των λιμενικών εκτιμούν ότι είναι ικανός, προσηνής, σοβαρός, χαμηλού προφίλ, άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την Υπηρεσία και κυρίως ένα άτομο με ήθος.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφάσισε να οδηγήσει σε αποστρατεία τους δύο Υπαρχηγούς Παναγιώτη Εξαρχόπουλο και Κωνσαντίνο Σούλη ενώ ακολουθεί και ο χαρακτηρισμένος ως «atler eco» του απερχόμενου Αρχηγού Λ.Σ. Αθανασίου Μπούσιου, Υποναύαρχος Απόστολος Πουλιάκας.

Ο Υπαρχηγός Παναγιώτης Εξαρχόπουλος
Προσωρινά «διασώζεται» από την αποστρατεία ο μέχρι πέρυσι "υποψήφιος"  Αρχηγός, Υποναύαρχος Γιώργος Βαλεργάκης.  Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υφυπουργός Πάνος Καμένος, είχε δηλώσει σε στενό φιλικό κύκλο, ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός θα ήταν ο επόμενος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος πιστεύοντας βεβαίως ότι πίστευε και η πλειοψηφία των Ελλήνων.  Ότι δηλαδή η Νέα Δημοκρατία θα κυβερνούσε τα επόμενα 20 χρόνια λόγω των διαφόρων προβλημάτων και αδυναμιών που αντιμετώπιζε το  ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Ο Υπαρχηγός Κωνσαντίνος Σούλης


Εκεί ίσως στόχευε και  ο αξιωματικός όταν προσκάλεσε όλους τους προσκείμενους στη Ν. Δημοκρατία σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε στο ΡΕΒΑΙΖΙ στον Άγιο Διονύση.  Ήταν  τον Μάρτη του 2008 όταν  πήρε τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου.  Παρόντες στο τραπέζι που είχε σχήμα «Π» ήταν οι τότε Γενικοί Γραμματείς του ΥΕΝ  Γιώργος Τζοάνος και Γιώργος Βλάχος, αλλά και ο Χρήστος Κουρούσης, αρκετοί άλλοι αρχιπλοίαρχοι και οι τότε Υπαρχηγοί ενώ στο κεφάλι του τραπεζιού ήταν ο εκπρόσωπος του τότε Υπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη, ο Παύλος Γαλανόπουλος ο οποίος βρισκόταν στο Υπουργείο ως Διευθυντής του Γ. Βουλγαράκη.

Από τότε, φάνηκε ότι ο κ. Βαλεργάκης, εκτιμούσε ότι είχε «δέσει» τη θέση του Αρχηγού, πιστεύοντας ότι οι εκλογές που ανέδειξαν τη Ν.Δ. στη κυβέρνηση μετρούσαν μόλις ένα χρόνο.  Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής παρείχε πλήρη κάλυψη στον Γ. Βουλγαράκη αναφορικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και έτσι ο κ. Βαλεργάκης  φέρεται να «έδωσε γην και ύδωρ στη Ν.Δ.», όπως υποστήριξαν οι άσπονδοι φίλοι του.

Αλλά και σήμερα φαίνεται να έχει «πλάτες» ο κ. Βαλεργάκης, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  και βουλευτή Ρεθύμνου Μανώλη Όθωνα.
Ήδη, από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. υφυπουργός, πήρε στο προσωπικό του Γραφείο  στην Κατεχάκη τον υιό Βαλεργάκη ο οποίος κατά τα άλλα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα ως ανθυποπλοίαρχος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιό σας, με σεβασμό στη προσωπικότητα των ατόμων και χωρίς να προκαλέσετε τους νόμους και τη Δικαιοσύνη. ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ δεν δημοσιεύονται εκτός εάν το εγκρίνει η διαχειρίστρια του ιστολογίου. Εάν επιθυμείτε, επικοινωνείστε με το τηλέφωνο: 6981042435 Διαφορετικά αφήστε τα στοιχεία σας στο email: th.kontzoglou@gmail.com
Ευχαριστώ
Θεοδοσία Κοντζόγλου